ФІЗИЧНА АКТИВНІСТЬ І ХАРЧУВАННЯ

Про матеріал
Робота розроблена на основі матеріалів підручника «Довкілля» інтегрованого курсу для 6 класу закладів загальної середньої освіти (авт. Григорович О. В., Болотіна Ю. В., Романов М. В.) та інтернет-ресурсів.Тема "ФІЗИЧНА АКТИВНІСТЬ І ХАРЧУВАННЯ"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФІЗИЧНА АКТИВНІСТЬ І ХАРЧУВАННЯ

Номер слайду 2

ЇЖА МІСТИТЬ БІЛКИЖИРИВУГЛЕВОДИВІТАМІНИМІНЕРАЛЬНІ РЕЧОВИНИ

Номер слайду 3

ХАРЧОВА ЦІННІСТЬ — ЦЕ КІЛЬКІСТЬ ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН (БІЛКІВ, ЖИРІВ, ВУГЛЕВОДІВ, ВІТАМІНІВ І МІНЕРАЛЬНИХ РЕЧОВИН), ЯКІ ОТРИМУЄ ЛЮДИНА ЗІ 100 ГРАМІВ ХАРЧОВОГО ПРОДУКТУ.

Номер слайду 4

ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ — ЦЕ КІЛЬКІСТЬ ЕНЕРГІЇ У КАЛОРІЯХ АБО КІЛОКАЛОРІЯХ, ЯКУ МОЖНА ОТРИМАТИ ЗІ 100 ГРАМІВ ХАРЧОВОГО ПРОДУКТУ. ЦЮ ХАРАКТЕРИСТИКУ ТАКОЖ УКАЗУЮТЬ НА УПАКОВЦІ ПРОДУКТУ

Номер слайду 5

ПОТРЕБА ЛЮДИНИ В ПОЖИВНИХ РЕЧОВИНАХ ТА ЕНЕРГІЇ ВИЗНАЧАЄТЬСЯ ТАКИМИ ЧИННИКАМИ, ЯК МАСА ТІЛА, ВІК, РІВЕНЬ РУХОВОЇ АКТИВНОСТІ ТОЩО.

Номер слайду 6

Енергетичний баланс організму — стан енергозабезпечення організму, згідно з яким витрати енергії в ньому компенсуються надходженням енергії із зовнішнього середовища. ДЛЯ НОРМАЛЬНОЇ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ НАДЗВИЧАЙНО ВАЖЛИВИМ Є ПОВНОЦІННЕ Й ЗБАЛАНСОВАНЕ ХАРЧУВАННЯ.

Номер слайду 7

ЕНЕРГІЯ ОСНОВНОГО ОБМІНУ - МІНІМАЛЬНА КІЛЬКІСТЬ ЕНЕРГІЇ, ЯКА НЕОБХІДНА ОРГАНІЗМУ ЛЮДИНИ ДЛЯ ЖИТТЄВО ВАЖЛИВИХ ПРОЦЕСІВ (ДИХАННЯ, ДІЯЛЬНІСТЬ МОЗКУ, РОБОТУ КРОВОНОСНОЇ СИСТЕМИ ТОЩО)Для дорослої людини енергія основного обміну становить близько 1 ккал на кілограм маси тіла на годину. Енергія функціонального обміну - витрачається на рухи, тепло тіла або запасається у вигляді підшкірного жиру.

Номер слайду 8

ВИТРАТИ ККАЛ НА 1 КГ ВАГИ ПРИ ЗАНЯТТІ СПОРТОМ

pptx
Додано
5 березня
Переглядів
166
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку