Презентація" Порівняння впливу на організм людини заняття різними видами спорту"

Про матеріал
Презентація є супроводом до проведення уроку з інтегрованого курсу "Довкілля" для 6 класу за темою"Постава. Порівняння впливу на організм людини заняття різними видами спорту".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Постава. Порівняння впливу на організм людини заняття різними видами спорту. Довкілля 6 клас

Номер слайду 2

Постава. Постава - це звичне положення тіла людини у спокої та в русі. Вона визначається під час стояння, сидіння, ходьби та виконання інших видів рухової діяльності. Відхилення від правильної постави називають порушенням або дефектом постави. Постава відіграє в житті людини естетичне та функціональне значення. Естетична функція постави полягає у створенні краси та гармонійності рухів. Люди з правильною поставою рухаються гарно, вільно, не вимушено.

Номер слайду 3

Порушення постави. Якщо хребет часто й неприродно викривлюється, може виникнути порушення постави. У дітей 10-14 років лікарі дуже часто фіксують порушення постави або сколіоз - викривлення хребта.

Номер слайду 4

Легка атлетика. Легка атлетика - вид спорту, що поєднує такі дисципліни як: ходьба, біг, стрибки (у довжину, висоту, потрійний, з шестом), метання (диск, спис, молот, і штовхання ядра) і легкоатлетичні багатоборства. Один з основних і найбільш масових видів спорту. Легка атлетика має важливе оздоровче значення, адже заняття в основному проводяться на свіжому повітрі, а у виконанні вправ бере участь більшість м’язів тіла. Легкоатлетичні вправи поліпшують діяльність опорно-рухового апарату, внутрішніх органів і систем організму в цілому.

Номер слайду 5

Метання. Метання — це вправи у штовханні і киданні спеціальних спортивних приладів на дальність. Вони характеризуються короткочасними інтенсивними ("вибуховими") зусиллями м’язів рук, плечового пояса, тулуба і ніг при їх координованій взаємодії. Метання сприяють гармонічному розвиткові всієї мускулатури тіла.

Номер слайду 6

Плавання,катання на велосипедіТакі спортивні заняття, як біг, плавання, катання на велосипеді та кардіо тренування поліпшують роботу органів дихання.

Номер слайду 7

Ходьба і біг. Ходьба і біг. Ходьба і біг — природні способи пересування людини, під час яких в динамічну роботу включаються майже всі м’язи тіла. Завдяки цьому підвищується обмін речовин, посилюється робота серцево-судинної, дихальної та інших систем організму

Номер слайду 8

Гімнастика Гімнастика – це один з небагатьох видів спорту, який вимагає повної взаємодії кожної частини тіла одна з одною – від голови до пальців ніг!Більшість тренерів з різних видів спорту, включають гімнастику на етапах загальної фізичної підготовки, тому що гімнастика покращує загальний розвиток сили, координацію і витривалість. Тренування підсилюють імунітет, налагоджують роботу дихальної та судинної систем, серця і опорно-рухового апарату, покращують обмінні процеси.

Номер слайду 9

Важка атлетика. Важка атлетика — силовий вид спорту у сучасних Олімпійських іграх, у якому атлет намагається підняти якомога важчу штангу. У сучасних Олімпійських іграх змагання з важкої атлетики поділяються на дві вправи — ривок, а також поштовх. Даний вид спорту відмінно підходить для розвитку силових показників, розвитку витривалості, зміцнення зв'язок з суглобами і набору м'язової маси. Як правило, для заняття важкою атлетикою потрібна наявність певних навичок і спеціального екіпірування. До недоліків важкої атлетики відносять великий ризик виникнення спортивного травматизму, а саме руйнування суглобів, розтягнення або обрив зв'язок, а також переломи і грижі.

Номер слайду 10

Командні види спорту. Найпоширеніші командні види спорту хокей, футбол, американський футбол, баскетбол, волейбол, водне поло, лакрос, командна гребля, регбі, гандбол, командний біатлон, пейнтбол та багато інших. Участь у командних видах спорту передбачає регулярну фізичну активність, яка сприяє загальному здоров'ю та гарному самопочуттю дитини. Заняття спортом покращують здоров'я серцево-судинної системи, зміцнюють м'язи та кістки, допомагають підтримувати здорову вагу.

Номер слайду 11

Вплив спорту на організм людини. М’язи - навантаження переважно статистичного характеру ведуть до значного збільшення обсягу і ваги м'язів. При тренуванні початківців спортсменів необхідно звертати особлива увага на розвиток сили "ведучих" груп м'язів. Показниках сили м'язів верхніх кінцівок (м'язів-згиначів і розгиначів передпліччя, розгиначів плеча) явну перевагу мають спортсмени, що спеціалізуються в хокеї і ручному м'ячі. Кістяк -Під впливом занять спортом змінюється зовнішня форма кіст. Вони стають товще за рахунок збільшення кісткової маси. Усі виступи, гребені, шорсткості виражені різкіше. Ці зміни залежать від виду спорту. Так, у важкоатлетів кісти більші, чим у плавців, особливо у верхньому відділі кістяка і верхніх кінцівок. Органи кровообігу -для успішної діяльності всіх органів кровообігу потрібні рухи, праця, фізкультура. Працюючи м'язи вимагають великої кількості кисню і якнайшвидшого видалення з крові вуглекислоти. Цю функцію саме виконує серце в малому колі кровообігу. Нагнітаючи кров, серце працює частіше.· Лікар і вчений Абу Алі Ибн Сина (Авиценна) писав: "Якщо займатися фізичними вправами, те немає ніякої потреби у вживанні лік, застосовуваних при різних хворобах, якщо в той же час дотримувати всі інші розпорядження нормального режиму".

Номер слайду 12

Висновок. Спорт і здоров’я тісно пов’язані між собою. Фізичні навантаження дуже важливі для зміцнення організму, а це допомагає продовжити життя, уникати сезонних захворювань та легко справлятись зі стресами. Спорт покращує роботу серця і кровоносних судин, роблячи їх більш витривалими. Це покращує кровообіг, що перешкоджає розвитку захворювань судин і серця. Отже, при правильному тренуванні і здоровому способі життя спортсмени можуть довгостроково зберігати здоров’я і високі функціональні можливості організму.

pptx
Додано
8 березня
Переглядів
202
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку