Футбол - "Удари по м’ячу головою"

Про матеріал

УДАРИ ПО М'ЯЧУ ГОЛОВОЮ

Удар головою - важливий прийом гри при нападі та обороні. Не обов'язково бути високорослим для того, щоб добре грати головою.

Секрет успіху - точний розрахунок та сміливість.

Спочатку повтори техніку удару головою з місця.

1.Уважно слідкуй за м'ячем, який летить. Стань так, щоб знахо¬дитися просто під ним. Перед ударом трохи нахили тулуб назад, потім різким рухом бий по м'ячу. Атакуй м'яч з відкритими очима та закритим ротом.

2.Троє гравців стають трикутником. Перший гравець посилає м'яч другому, другий відбиває його головою, третій ловить.

3. Підкинь м'яч над собою, легко вдар по ньому серединою лоба так, щоб м'яч летів угору. Повтори 20 ~ 25 разів. Далі роби декілька ударів поспіль. Намагайся тримати м'яч у повітрі якомога довше.

Найчастіше у грі застосовують удар по м'ячу головою в стрибку — це більш ефективно.

Підстрибни угору, вигнувшись трохи назад. Під час удару, навпаки, зігнись. Це збільшить силу удару і швидкість польоту м'яча

Поради:

· бий по м'ячу серединою лоба;

· робота тулуба додає удару головою додаткової сили;

· погляд зосередь на м'ячі, що наближається;

· для здійснення удару, намагайся підстрибнути якнайвище;

· слідкуй за тим, щоб під час стрибка не зіштовхнутися із суперником чи товаришем по команді.

Виконуй разом з друзями!

1. Гравці розташовуються на лінії на відстані 2 м одне від одного. Гравець Б посилає м'яч гравцю А, який у стрибку посилає м'яч головою гравцю В. Останній передає м'яч гравцю Б, який передає м'яч гравцю А і далі по черзі.

2. З відстані 8-10 кроків від стіни зроби 20 - 25 ударів по нерухомому м'ячу з місця зовнішньою частиною підйому (зверни увагу на постановку опорної ноги і положення ступні ноги, що виконує удар)

3. Удари внутрішньою частиною підйому по м'ячу, який передає партнер збоку або спереду, у мішень діаметром 1,5 - 2 м.

4. Удари середньою частиною підйому по м'ячу, який підкочує партнер. Ударом спрямовуй м'яч, ш;о коти¬ться, точно партнеру.

5. Удари у стрибку по підвішеному м'ячу серединою лоба.

Дай відповідь

1.Який удар застосовують для виконання штрафних і кутових?

2.Як виконується удар зовнішньою частиною підйому?

3.Який удар головою найефективніший?

Удари по м'ячу головою виконуються тільки в футболі. Гра головою є невід'ємною частиною футбольного матчу.

Удари по м'ячу середньою частиною лоба

Щоб повноцінно провести гру у футбол, слід уміти робити удар головою по м'ячу як в атаці, так і в захисті. Техніка ударів по м'ячу головою найскладніша в футболі, тому тобі знадобляться терпіння та сміливість в опануванні тренувальних вправ. Атакуй м'яч з відкритими очима, удар роби серединою лоба. Зроби крок уперед і зігни ноги в колінах. Коли м'яч летить, дивись на нього. Удар по м'ячу роби лобом. Удар іншою частиною голови може бути небезпечним. Коли відбиваєш м'яч, напружуй м'язи шиї, і щоб послати його в потрібному напрямку. Колона гравців шикується навпроти ведучого з м'ячем на відстані 2-3 м від нього. Ведучий кидає м'яч знизу першому в колоні, той повинен повернути йому м'яч точним ударом голови. Після цього перший гравець (який уже виконав удар) стає на коліна, а ведучий кидає з-за голови м'яч наступному гравцю, який повторює всі дії першого та пригинається, тримаючи голову прямо.

Коли всі гравці в колоні виконають удари головою, ведучий стає першим у колоні, а останній гравець стає ведучим. Гра триває доти, поки всі гравці спробують себе в ролі ведучого

Удари по м'ячу на точність

Гравець має підкинути м'яч для удару головою, б'є його після відскоку від стіни ловить. Потім прагне двічі поспіль (не торкаючись руками) вдарити м'яч у стінку.З кожним разом кількість ударів треба збільшувати. Гравець тримає м'яч вище голови партнера, який стоїть перед ним. Парт¬нер, стрибаючи, б'є по м'ячу головою. Після 6 стрибків гравці міняються місцями.

Коли навчишся виконувати удар по м'ячу головою з місця, починай освоювати такий удар з розбігу.

Перегляд файлу

УДАРИ ПО М’ЯЧУ ГОЛОВОЮ 

Удар головою - важливий прийом гри при нападі та обороні. Не обов'язково бути високорослим для того, щоб добре грати головою.

Секрет успіху - точний розрахунок та сміливість.

 

https://disted.edu.vn.ua/media/images/asia/football/2rik/u06.files/image001.jpg

Спочатку повтори техніку удару головою з місця.

1.Уважно слідкуй за м'ячем, який летить. Стань так, щоб знахо­дитися просто під ним. Перед ударом трохи нахили тулуб назад, потім різким рухом бий по м'ячу. Атакуй м'яч з відкритими очима та закритим ротом.

https://disted.edu.vn.ua/media/images/asia/football/2rik/u06.files/image002.jpg 

2.Троє гравців стають трикутником. Перший гравець посилає м'яч другому, другий відбиває його головою, третій ловить.

https://disted.edu.vn.ua/media/images/asia/football/2rik/u06.files/image003.png 

3. Підкинь м'яч над собою, легко вдар по ньому серединою лоба так, щоб м'яч летів угору. Повтори 20 ~ 25 разів. Далі роби декілька ударів поспіль. Намагайся тримати м'яч у

https://disted.edu.vn.ua/media/images/asia/football/2rik/u06.files/image004.jpg 

Найчастіше у грі застосовують удар по м'ячу головою в стрибку — це більш ефективно.

 

Підстрибни угору, вигнувшись трохи назад. Під час удару, навпаки, зігнись. Це збільшить силу удару і швидкість польоту м'яча
 

Поради:

·       бий по м'ячу серединою лоба;

·       робота тулуба додає удару головою додаткової сили;

·       погляд зосередь на м'ячі, що наближається;

·       для здійснення удару, намагайся підстрибнути якнайвище;

·        слідкуй за тим, щоб під час стрибка не зіштовхнутися із суперником чи товаришем по команді.

 

Виконуй разом з друзями!
 

https://disted.edu.vn.ua/media/images/asia/football/2rik/u06.files/image005.png1. Гравці розташовуються на лінії на відстані 2 м одне від одного. Гравець Б посилає м'яч гравцю А, який у стрибку посилає м'яч головою гравцю В. Останній передає м'яч гравцю Б, який передає м'яч гравцю А і далі по черзі. 

https://disted.edu.vn.ua/media/images/asia/football/2rik/u06.files/image006.jpg2. З відстані 8-10 кроків від стіни зроби 20 - 25 ударів  по нерухомому м'ячу з місця зовнішньою частиною підйому   (зверни увагу на постановку опорної ноги і положення ступні ноги, що виконує удар)

 

3. Удари внутрішньою частиною підйому по м'ячу, який передає партнер збоку або спереду, у мішень діаметром 1,5 - 2 м. 
https://disted.edu.vn.ua/media/images/asia/football/2rik/u06.files/image007.jpg 

 

4. Удари середньою частиною підйому по м'ячу,   який   підкочує   партнер.   Ударом спрямовуй м'яч,  ш;о коти­ться, точно партнеру.

 

https://disted.edu.vn.ua/media/images/asia/football/2rik/u06.files/image008.jpg 

 

5. Удари у стрибку по підвішеному м'ячу серединою лоба.

 

 

 

 

https://disted.edu.vn.ua/media/images/asia/football/2rik/u04.files/image005.jpgДай відповідь
 

1.Який удар застосовують для виконання штрафних і кутових?

2.Як виконується удар зовнішньою частиною підйому?

3.Який удар головою найефективніший?

 


Удари по м’ячу головою виконуються тільки в футболі. Гра головою є невід’ємною  частиною футбольного матчу.

Удари по м'ячу середньою частиною лоба

https://disted.edu.vn.ua/media/images/asia/football/3rik/u05.files/image001.jpghttps://disted.edu.vn.ua/media/images/asia/football/3rik/u05.files/image002.jpg

Щоб повноцінно провести гру у футбол, слід уміти робити удар головою по м'ячу як в атаці, так і в захисті. Техніка ударів по м'ячу головою найскладніша в футболі, тому тобі знадобляться терпіння та сміливість в опануванні тренувальних вправ. Атакуй м'яч з відкритими очима, удар роби серединою лоба. Зроби крок уперед і зігни ноги в колінах. Коли м'яч летить, дивись на нього. Удар по м'ячу роби лобом.  Удар іншою частиною голови може бути небезпечним. Коли відбиваєш м'яч, напружуй м'язи шиї, і щоб послати його в потрібному напрямку. Колона гравців шикується навпроти ведучого з м'ячем на відстані 2-3 м від нього. Ведучий кидає м'яч знизу першому в колоні, той повинен повернути йому м'яч точним ударом голови. Після цього перший гравець (який уже виконав удар) стає на коліна, а ведучий кидає з-за голови м'яч наступному гравцю, який повторює всі дії першого та пригинається, тримаючи голову прямо.

https://disted.edu.vn.ua/media/images/asia/football/3rik/u05.files/image003.png

Коли всі гравці в колоні виконають удари головою, ведучий стає першим у колоні, а останній гравець стає ведучим. Гра триває доти, поки всі гравці спробують себе в ролі ведучого 

                                      Удари по м’ячу на точність

Гравець має підкинути м’яч для удару головою, б’є його після відскоку від стіни ловить. Потім прагне двічі поспіль (не торкаючись руками) вдарити м’яч у стінку.З кожним разом кількість ударів треба збільшувати. Гравець тримає м'яч вище голови партнера, який стоїть перед ним. Парт­нер, стрибаючи, б'є по м'ячу головою. Після 6 стрибків гравці міняються місцями.

Коли навчишся виконувати удар по м'ячу головою з місця, починай освоюва­ти такий удар з розбігу.

https://disted.edu.vn.ua/media/images/asia/football/3rik/u05.files/image004.jpg 

 

 

 

docx
Додано
26 квітня 2020
Переглядів
10576
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку