Фізична культура і спорт

Про матеріал
Фізична культура здобула визнання як незамінний засіб розширення й розвитку функціональних можливостей організму людей різного віку, профілактики й лікування захворювань, досягнення довголіття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МЕДІАТЕКА ЛІЦЕЮФізична культура. ТЕМА: Фізична культура і спорт5-9 клас. Жезняк Альона Ігорівна2023 рік. ЛІЦЕЙ № 35 ІМЕНІ ВАЛЕНТИНА ШЕЙМАНА КРАМАТОРСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер слайду 2

Фізична культура і спорт

Номер слайду 3

Фізична культура і спорт — сфера життєдіяльності людини, яка пов'язана з розвитком фізичної досконалості особистості, є важливим чинником підтримки й укріплення здоров'я людини, удосконалення її культури, способом спілкування, активного дозвілля, альтернативного шкідливим звичкам і пристрастям.

Номер слайду 4

Фізична культура здобула визнання як незамінний засіб розширення й розвитку функціональних можливостей організму людей різного віку, профілактики й лікування захворювань, досягнення довголіття.

Номер слайду 5

Як Фізкультура впливає на здоров'я?Регулярні фізичні вправи і фізична активність можуть зробити дива із вашим здоров'ям та тілом. Фізична активність допомагає запобігти хворобам серця, діабету, остеопорозу, а також безлічі інших захворювань, і є ключовою умовоюдля схудненнятапідтримки здорової ваги.

Номер слайду 6

Спорт розвиває характер дитини, вчить її бути в команді, змагатися, вигравати і приймати поразку, вчить не здаватися. Спорт — це секретна зброя, яка завжди з тобою!

Номер слайду 7

Скільки разів на тиждень потрібно займатися спортом?Більшість фахівців сходяться на думці, що ідеальним вважається 3-4 дні на тиждень аеробних вправ помірної інтенсивності. Не лякайтеся, заняття не обов'язково повинні проходити в залі, достатньо 30-хвилинної швидкої ходьби або звичайної їзди на велосипеді, які під силу кожному.

Номер слайду 8

Коли краще займатися фізичними вправами?Фізичній активності у ранкові часи перешкоджають менші запаси енергії після сну, жорсткі м'язи, нижча температура тіла. Тому, якщо ви хочете не просто займатися спортом, а й ще досягати певних результатів, краще робити це після обіду.

Номер слайду 9

Що робить фізкультура?Фізична культура є засобом збереження і зміцнення здоров'я людини, її фізичної досконалості, раціональної форми використання вільного часу, підвищення громадської та трудової активності, формування гармонійно розвиненої особистості.

Номер слайду 10

Цитати про спорт!!!*Спорт–ліки від поганого настрою і депресій.*Спорт – це єдине видовище, в якому, незважаючи на кількість повторів, кінець залишається невідомим.*Єдина краса, яку я знаю, – це здоров’я.*Спорт – це праця, але не всі з нею можуть впоратись.*Якби телевізор і холодильник стояли ближче один до одного, багато хто з нас взагалі б не знали, що таке фізичні вправи.*Спорт не виховує характер, а виявляє його.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
29 серпня 2023
Переглядів
695
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку