Календарний план з фізичної культури 5 клас І семестр

Про матеріал

Календарно-тематичне планування з фізичної культури 5 клас (Адаптовано для дистанційної форми навчання)

Перегляд файлу

                    

Календарно - тематичне     планування

5 клас    НУШ   Фізична культура 

105 годин -3 години на тиждень

Навчальна програма для  закладів  середньої  освіти

Затверджено  та  надано гриф

«Рекомендовано  Міністерством освіти і науки України »

Наказ  Міністра  освіти і науки України від 17 серпня  2022 року

№752

 

ПЕРШИЙ  СЕМЕСТР

                                

Дата

                   Зміст  навчального матеріалу

 

А

Б

 

1

 

 

                                 ДИТЯЧА  ЛЕГКА АТЛЕТИКА                                                                                                                                       Вступний урок. Первинний інструктаж з БЖД. Ознайомити з програмним матеріалом, правилами БЖД. Теорія.  Відео( Основні стройові прийоми на  уроках  фізичної  культури.) Комплекс вправ за 1 хв.

2

 

 

  Комплекс ЗРВ.ВІДЕО«ІСТОРІЯ РОЗВИТКУ ДИТЯЧОЇ ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ та ВИДИ ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ »  Особливості дихання та питний режим.  Правила здорового способу життя.  Ознайомлення з видами віджимання на руках (відео).  Комплекс вправ за 1 хв.

3

 

 

Інструктаж БЖД. Комплекс ЗРВ.  Прийоми   самоконтролю за фізичним навантаженням.  Тести( БЖД на  уроках  фізичної культури та в домашніх умовах). Комплекс вправ за 1 хв

4

 

 

Комплекс ЗРВ. Правила першої допомоги в разі травмування.  Методика самостійних занять. КОМПЛЕКС ВППАВ ЗА 1 хв.

5

 

 

Комплекс ЗРВ.  ВІДЕО «Види бігу» Поняття  про втому та перевтому.              Ознайомлення з БЖД на біговій доріжці  та особливостями бігу. Комплекс вправ за 1 хв.

6

 

 

Комплекс  ЗРВ. Відео  «Види старту  та  стартовий розбіг»  Комплекс вправ за 1 хв    Тести (Стройові прийоми  на  уроках  фізичної культури.

7

 

 

Комплекс  ЗРВ. Функціональні можливості організму. Поняття  що таке «стаєрський біг», « спринтерський біг»,« стипль- чейз », «марафонський біг». Комплекс вправ за 1 хв.

8

 

 

Комплекс ЗРВ. ВІДЕО  «Ознайомлення  з БЖД та особливостями бігу з бар’єрами.»  Комплекс вправ за 1 хв

9

 

 

Комплекс ЗРВ. ВІДЕО   « Ознайомлення з БЖД та особливостями  човникового бігу. Види човникового бігу.»  Тести( Види бігу).  Комплекс вправ за 4 хв.

10

 

 

Комплекс  ЗРВ.    ВІДЕО ПРЕЗЕНТАЦІЯ  «  Види стрибків». Комплекс вправ за 4 хв

11

 

 

Комплекс ЗРВ.  Відео «Ознайомлення з БЖД та особливостями  стрибків на місці та стрибків з місця на дальність.» Комплекс вправ за 2 хв

12

 

 

Комплекс ЗРВ.        Відео  «  Ознайомлення  з БЖД та особливостями  стрибків у  довжину  з розбігу».  Від Стародавньої  Греції до сучасної УКРАЇНИ.            Ознайомлення з Олімпійським рухом УКРАЇНИ .Відео  Презентація -« Олімпійські ігри ». Комплекс вправ за 1 хв.

13

 

 

Комплекс ЗРВ. Ознайомлення з  правилами та технікою  потрійного  стрибка  у довжину. Вправи на віджимання та пресу. Тести (Олімпійські ігри)

14

 

 

Комплекс ЗРВ. Відео презентація  « Ознайомлення  з правилами особливостями  стрибків у  висоту. Техніка  стрибків» Комплекс вправ за 2 хв.

15

 

 

Комплекс  ЗРВ.  Відео презентація   « Ознайомлення  з правилами  стрибків у висоту з жердиною».  Комплекс вправ за2 хв.  Тести (Види стрибків)

16

 

 

Комплекс ЗРВ. Ознайомлення  з БЖД та особливостями  спортивної ходьби (Презентація).  Комплекс вправ за 1хв.

17

 

 

Комплекс ЗРВ.  ВІДЕО ПРЕЗЕНТАЦІЯ   « Ознайомлення  з БЖД  при метанні та штовханні. Види метання та штовхання». Вправи на присідання та піднімання тулуба в сід.1хв.

18

 

 

Комплекс ЗРВ. Відео« Спеціальні вправи метальника. Метання малого та м’яча з розбігу на дальність». Комплекс вправ за 2 хв.

19

 

 

Комплекс ЗРВ.  ПОНЯТТЯ  ПРО ( Семиборство, Десятиборство, Тріатлон.) Презентація – легка атлетика.  Комплекс вправ за 1 хв.

20

 

 

Комплекс ЗРВ.  Тематичне  оцінювання -тести (Види легкої атлетики). Комплекс вправ за 1 хв.

21

 

 

                         Спортивне    плавання                                                                          Комплекс ЗРВ.  Відео- презентація (Види (стилі) спортивного плавання). Перша медична допомога. Правила поведінки на воді (відкрита вода, басейн).  Нестандартні  ситуація та дії.  Цікаві факти.        Вправи на   віджимання та   присідання (1 хв).

22

 

 

Комплекс ЗРВ. Прикладне плавання- відео.        Вправи на   віджимання та   присідання (1 хв).

23

 

 

Комплекс ЗРВ. Вплив плавання на організм людини. Вправи на   віджимання та   присідання (1 хв).

24

 

 

Комплекс ЗРВ. Вплив плавання на організм людини Вправи на   віджимання та   присідання (1 хв). Тематичне  оцінювання:  тест- плавання

25

 

 

                                         ГІМНАСТИКА                                                                                                                  Комплекс ЗРВ. Теорія.   Відмінність понять  легка атлетика  та гімнастика.    ВІДЕО ПРЕЗЕНТАЦІЯ  « Види гімнастики »        Вправи на віджимання та піднімання тулуба в сід.(1хв)                              

26

 

 

Комплекс ЗРВ.    ВІДЕО ПРЕЗЕНТАЦІЯ -«ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА ». Комплекс вправ за 2 хв.

27

 

 

Комплекс ЗРВ.  ВІДЕО ПРЕЗЕНТАЦІЯ  «  Спортивна гімнастики.» Вправи на снарядах  жінки та чоловіки    Вправи  на  віджимання   та   присідання ( 1хв) . Тест- Види художньої  гімнастики

28

 

 

Комплекс. ЗРВ Відео. «Реабілітаційна гімнастика  (відновлення рухової функції  тіла, суглобів.»  Віджимання  та піднімання тулуба в сід (1хв).

29

 

 

Комплекс ЗРВ.   Відео презентація    «Техніка виконання  вправ на перекладині та брусах» .  Різновиди гімнастики, що культивуються  в Україні . Розвиток  гнучкості. Акробатичні вправи та комбінації.   Нахил  уперед з положення сидячи.    ПРЕЗЕНТАЦІЯ « ІГРИ НЕСКОРЕНИХ»

30

 

 

Комплекс  ЗРВ.   Відео« Правила БЖД та основні прийоми та вправи  з канатом. Підйом по канату ». Тест «ІГРИ НЕСКОРЕНИХ»     Комплекс вправ за 1 хв

31

 

 

Комплекс  ЗРВ.  ВІДЕО ПРЕЗЕНТАЦІЯ . «Стрибкова акробатика.  Різноманітні стрибки, перевороти,  перекати, сальто ».                                                                                                              Присідання на одній нозі. Тест-Види спортивної гімнастики 

32

 

 

Комплекс ЗРВ. ВІДЕО« Освітні - розвиваючі види гімнастики. Основна гімнастика. Жіноча гімнастика. Атлетична гімнастика.  Шейпінг.  Йога.  Стретчинг.»  Комплекс вправ за 2 хв.

33

 

 

Комплекс. ЗРВ.ВІДЕО « Оздоровчі  види   гімнастики . Гігієнічна, Ранкова, Ритмічна. »     Комплекс вправ  за 2 хв.         

 

34

 

 

                                        РУХЛИВІ ІГРИ                                                                                                 Комплекс  ЗРВ. Рухливі ігри – як вагомий засіб фізичного виховання дітей та молоді України:  Відео презентація «ПАННА ТА ПРАВИЛА  ГРИ»

35

 

 

Комплекс  ЗРВ. Відео «Техніка  ведення м’яча , удари по м’ячу , прийом м’яча, пересування по полю ,»

36

 

 

Комплекс ЗРВ.   Тест «ПАННА » ВІДЕО ПРЕЗЕНТАЦІЯ  Рухливих ігор «ГОПАК»- та  «ВУДКА »  Переваги гри. Комплекс  вправ  за 2 хв.

37

 

 

Комплекс  ЗРВ   ВІДЕО  ПРЕЗЕНТАЦІЯ ГРИ « Малюкбол» (Піонербол). ПРАВИЛА ГРИ . Розбір  гри. Комплекс вправ за 2 хв.       

38

 

 

Комплекс ЗРВ. ТЕМАТИЧНЕ  ОЦІНЮВАННЯ Тестова робота  «ВИДИ ГІМНАСТИКИ» Комплекс вправ за 2 хв.

39

 

 

Комплекс ЗРВ.ВІДЕО ПРЕЗЕНТАЦІЯ ГРИ  ТА ПРАВИЛА ГРИ  «ПЕТАНК» Переваги гри на даний час. Комплекс вправ 2 хв.

40

 

 

                                         БАСКЕТБОЛ                                                                                                                                                                Комплекс. ЗРВ. Відео презентації гри «БАСКЕТБОЛ» та   «БАСКЕТБОЛ 3-3». ПРАВИЛА ГРИ. Інструктаж з БЖД  під час занять та гри баскетболом.  ТЕОРІЯ.  Організуючі та загально розвивальні  вправи; гімнастичні вправи; легкоатлетичні вправи. Вправи для розвитку швидкості, силових  якостей для гри у баскетбол.                                             

41

 

 

Інструктаж БЖД. Комплекс ЗРВ.  ВІДЕО –«чергування способів переміщень, зміни напрямків бігу, передачі м’яча  двома руками зверху на точність».  Комплекс  вправ за 1 хв.

42

 

 

Комплекс ЗРВ.   Відео–« передачі м’яча  однією рукою підкидання з рук у руки, передачі м’яча  у стрибку однією рукою зверху у русі. Ведення м’яча  без зорового контролю, ведення м’яча  з максимальною швидкістю». Комплекс вправ за 1 хв.                                     

43

 

 

Комплекс ЗРВ. ВІДЕО–обведення перешкод із зміною висоти відскоку м’яча , кидай м’яча  вивченими  способами під кутом до щита з середніх відстаней, кидки м’яча  паралельно до щита з близької відстані. Вправи на відновлення. Комплекс вправ за 1 хв.                                                     

44

 

 

Комплекс ЗРВ.   .  ВІДЕО – кидки однією рукою зверху у стрибку з обертанням м’яча , штрафні кидки, фінт -прохід з веденням-кидок однією рукою зверху.    Техніка пробивання штрафних кидків.  Комплекс вправ за 1 хв.

45

 

 

Комплекс ЗРВ.  .   ВІДЕО - гра із застосування зонного захисту. Комплекс  вправ за 1 хв.

46

 

 

Комплекс ЗРВ. . ВІДЕО Презентація - Правила секунд в баскетболі. Комплекс вправ за 1 хв.

47

 

 

Комплекс ЗРВ .    Порушення правил гри та покарання. (Порушення правила секунд, не правильний контроль м’яча, пробіжка, аут,  порушення середньої смуги).   Види фолів– персональний, дискваліфікуючий , навмисний,  технічний . Комплекс вправ за 1 хв.                       

48

 

 

Комплекс ЗРВ.    ТЕМАТИЧНЕ ОЦІНЮВАННЯ . Тест -ПРАВИЛА ГРИ  В  БАСКЕТБОЛ. Комплекс вправ за 1 хв.                           

 

 

 

 

 

docx
Додано
30 серпня 2023
Переглядів
948
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку