Фізична культура "Вправи для зору"

Про матеріал
Даний матеріал допоможе систематизувати та закріпити знання учнів з даної теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СПЕЦІАЛЬНІ ВПРАВИ ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ЗОРУПідготувала: Я. В. Кеба. Даний комплекс вправ виконують для попередження захворювань та зняття напруги на очі. Вправи на розслаблення м’язів ока і зняття втоми

Номер слайду 2

ВПРАВИ ЗА МЕТОДИКОЮ ПРОФЕСОРІВ ЖДАНОВА та БЕЙТСАКраще жити з поганими очима, чим без очей. Зір - це безцінний дар, який дала нам природа. Проте безліч людей стикається з погіршенням зору. На цей орган впливає неправильне харчування, надмірне навантаження(комп'ютер, телевізор), нестача вітамінів. За зором необхідно стежити - менше дивитися телевізор, частіше відволікатися від комп'ютера, не читати при тьмяному світлі, приймати вітаміни А, В, Е і З, робити зарядку для очей.

Номер слайду 3

ВПРАВИ ЗА МЕТОДИКОЮ ПРОФЕСОРІВ ЖДАНОВА та БЕЙТСАВИКОНУЄМО ЩОДНЯ!Сьогодні ми поговоримо про те, як допомогти очам за допомогою спеціальної гімнастики.

Номер слайду 4

ВПРАВА 1 Вправа 1. Основна вправа. Швидко моргаємо очима, ніби метелик махає крилами. Не жмуртеся, а розслаблено швидко-прешвидко моргайте, робіть легке моргання самими повіками. Таке моргання дуже добре розслабляє м’язи очей. Назвемо цю вправу «Моргаємо». ЇЇ ми будемо виконувати після кожної подальшої вправи.

Номер слайду 5

ВПРАВА 2 Вправа 2. «Моргаємо одним оком»Швидко моргаємо почергово то правим, то лівим оком. “Моргаємо”.

Номер слайду 6

ВПРАВА 3 Вправа 3. Піднімаємо очі вгору, потім вниз, вгору-вниз. Виконуємо до 5 секунд.“Моргаємо двома очима”.

Номер слайду 7

ВПРАВА 4 Вправа 4. Дивимося очима праворуч - ліворуч - праворуч - ліворуч. “Моргаємо двома очима”.

Номер слайду 8

ВПРАВА 5 Вправа 5. Виконуємо діагональні рухи. Піднімаємо очі ліворуч - вгору, потім ліворуч - вниз. Виконуємо 5 разів. “Моргаємо двома очима”. Робимо діагональ навпаки. Очима дивимося праворуч-вгору, праворуч-вниз. Виконуємо 5 разів. “Моргаємо двома очима”.

Номер слайду 9

ВПРАВА 6 Вправа 6. Вправа «прямокутник». Очима малюємо прямокутник: бічна сторона зправа, верхня, бічна сторона зліва, нижня. “Моргаємо двома очима”. . Малюємо прямокутник у протилежну сторону. “Моргаємо двома очима”.

Номер слайду 10

ВПРАВА 7 Вправа 7. Малюємо очима циферблат годинника. Подумки представляємо собі великий годинник, на якому перенісся – початок стрілок. Тепер по колу довимося на циферблат: дванадцять годин, три години, шість годин, десять, дванадцять годин. Повторяємо вправу. “Моргаємо двома очима”. Потім виконуємо вправу проти годинникової стрілки: дванадцять годин, дев’ять, шість, три, дванадцять. “Моргаємо двома очима”.

Номер слайду 11

ВПРАВА 8 Вправа 8: «Змійка». Очі відводимо в сторону і подумками малюємо змійку-зигзаг: вгору-вниз-вгору-вниз-вгору-вниз. Повторюємо зигзаг з права на ліво, потім з ліва на право. “Моргаємо двома очима”.

Номер слайду 12

ВПРАВА 9 Вправа 9: “Пальмінг” Повертаємо долоні назустріч одна одній, накривши пальцями лівої руки, пальці правої під прямим кутом. Кладемо складені долоні на закриті очі так, щоб вони були по центру долоней. Очі міцно закриті долонями, світло не падає. Спокійно відкривайте і закривайте очі в повній темноті. Цю вправу виконуємо 1 раз через кожну годину по 5-7 хв.“Моргаємо двома очима”.

Номер слайду 13

ПОРАДИ ПО ВИКОНАННЮ ВПРАВПОРАДИ: Робити всі ці 9 вправ необхідно вранці і ввечері. Виконуйте по 5-10 разів кожну вправу. Якщо під час виконання ви відчуєте дискомфорт, зменшіть кількість виконання (не 5 разів, а 2-3 рази в день).

Номер слайду 14

ЦІКАВО ЗНАТИЛюдське око здатне розрізнити 10 мільйонів кольорів!

Номер слайду 15

ЦІКАВО ЗНАТИТільки 2% людей на планеті Земля мають зелений колір очей.

Номер слайду 16

ЦІКАВО ЗНАТИМи моргаємо близько 15 разів на хвилину. Ще цікаво, що жінки рекордсмени з моргання. Чоловіки моргають в 2 рази менше, ніж жінки.

Номер слайду 17

ЕЛЕМЕНТАРНІ ПРАВИЛА Дотримуючись елементарних правил ви можете попередити погіршення зору: читати книжки при яскравому освітленні, працювати за комп’ютером з перервами (хоча б 10 хвилин на годину), робити спеціальні вправи для очей і своєчасно проводити діагностику в лікаря-офтальмолога. Наші очі, як і будь-який інший орган і тіло в цілому, іноді вимагають відпочинку і про це важливо пам’ятати завжди.

Номер слайду 18

БАЖАЮ ЗДОРОВ’Я!

pptx
Додано
5 квітня 2021
Переглядів
858
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку