ПРЕЗЕНТАЦІЯ: "ФIЗИЧНI ВПРАВИ"

Про матеріал

Щоб підтримувати гарну фізичну форму, слід обирати фізичні вправи які сприяють розвитку фізичних якостей. Вправи поділяють на аеробні та анаеробні. Щоб попередити негативний вплив фізичних вправ на здоров'я, слід додержуватися принципів рухової активності. Це систематичність, послідовність та різноманітність. Вибирати комплекс фізичних вправ слід з урахуванням вікових, фізичних можливостей і порад фахівців. Та пам'ятати що достатня фізична активність сприяє гармонійному розвитку людини.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФІЗИЧНІ ВПРАВИОдеський НВК №24 Вчитель фізичної культури РЕШЕТНЯК НАТАЛЯ

Номер слайду 2

Ви вже знаєте що кожній людині необхідно займатися фізичною культурою, тобто регулярно виконувати фізичні вправи, які допоможуть зміцнювати та підтримувати здоров'я. Фізичні вправи –це природні та спеціальні рухи. Від звичайних рухів відрізняються тим, що вони мають на меті і спеціально організовані для зміцнення здоров'я. Фізична вправа – це дія («я розучив нову вправу»), і навіть – багаторазове повторення («займаючись фізичними вправами, розвиваю силу»).

Номер слайду 3

Фізичні вправи треба вчитися виконувати правильно. Найбільш складні фізичні вправи розучують у школі під час уроків фізичної культури, а прості можна навчитися виконувати самостійно. Ходьба, біг, стрибки - це основні способи пересування. Під час виконання цих вправ людина може змінювати швидкість пересування, повертати убік голову, змінювати положення рук, змінювати довжину кроків. Багато рухів людина виконує стоячи, сидячи, лежачи. Наприклад, нахиляється, присідає, повертається, піднімає Рухи, які виконують під час занять фізичною культурою (на уроках та вдома) за певними правилами та з певною метою, називають фізичними вправами.

Номер слайду 4

Тобто фізичні вправи складаються з природних рухів, та виконуються за правилами. Це роблять, щоб розвинути фізичні якості: витривалість, сила, спритність, швидкість, гнучкість. Фізичні вправи поділяють: на аеробні (в перекладі з грецької — повітря) й анаеробні («безкисневі»).

Номер слайду 5

Аеробні це вправи у яких задіяні майже всі групи м’язів. Під час таких вправ відбувається достатнє забезпечення організму, зокрема м’язів, киснем. Їх роблять протягом 30-60 хвилин. У результаті підвищується витривалість організму, його працездатність, зміцнюється серцево-судинна система, поліпшується психологічний стан, вентиляція легеньце біг, плавання, веслування, лижний і велосипедний спорт, аеробіка.

Номер слайду 6

Анаеробні вправи вони інтенсивні та короткочасні (на 2-3 хвилини), що виконуються за рахунок енергії, накопиченої в м’язах. Як результат, збільшується об’єм м’язів, підвищується витривалість і сила. Такі вправи ефективні для зміцнення мускулатури, зокрема серцевого м’яза. Це спринтерський біг, стрибки через скакалку, важка атлетика, заняття на силових тренажерах, стрибки у висоту й довжину, подолання крутого підйому, силові вправи з гантелями, гирями, штангою.

Номер слайду 7

Висновок. Щоб підтримувати гарну фізичну форму, слід обирати фізичні вправи і види спорту, що сприяють розвитку фізичних якостей. Такі вправи поділяють на аеробні та анаеробні. Щоб попередити негативний вплив деяких фізичних вправ і видів спорту на здоров’я, слід додержуватися принципів рухової активності. Це систематичність послідовність та різноманітність. Вибирати комплекс фізичних вправ з урахуванням вікових, фізичних можливостей і порад фахівців. Та пам’ятати що достатня фізична активність сприяє гармонійному розвитку людини.

pptx
Додано
6 квітня 2022
Переглядів
3719
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку