Формування навичок безпечної пведінки. Профілактика насильства та булінгу

Про матеріал
Стосунки між дітьми, між дітьми і дорослими в закладі освіти мають величезний вплив на становлення особистості учнів і їхню подальшу соціалізацію. Наслідки насильства позначаються протягом усього життя людини, відбиваються на її емоційному та когнітивному розвитку, фізичному і психічному здоров’ї. Насильство послаблює прихильність учнів до закладу освіти, викликає у них почуття страху і відсутності безпеки, що суперечить головним завданням виховання, позбавляє права навчатися у безпечній та доброзичливій атмосфері.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Онлайн-семінар. Формування навичок безпечної поведінки. Профілактика насильства та булінгу.

Номер слайду 2

Насильство і  булінг  – це  поширена проблема в  сучасному українському суспільстві37,9% підлітків повідомили, що  впродовж останніх двох місяців зазнавали образ, принижень чи знущань35% опитаних відповіли, що самі брали участь в образах, приниженні або знущанні з іншихпро досвід фізичного насильства впродовж останніх 12 місяців повідомили 10,3% опитаних, а емоційного насильства зазнали 14,5% респондентів. Також кожен другий хлопець (51,6%) та кожна п’ята дівчина (18,9%) повідомили, що брали участь у бійках. За результатами дослідження, проведеного UNICEF, 67% дітей в Україні віком від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу (цькування), 24% дітей стали жертвами булінгу, проте 48% з них нікому не розповідали про ці випадки.

Номер слайду 3

Насильство - навмисне застосування фізичної сили або влади, здійснене або у формі погрози, спрямоване на себе чи іншу особу чи групу осіб, яке спричиняє або з великою ймовірністю може спричинити тілесні ушкодження, психологічну травму, смерть, відхилення у розвитку або депривацію.

Номер слайду 4

Насильство в закладі освіти – це сплановані або спонтанні агресивні дії, що відбуваються на його території або в його приміщеннях під час занять, перерв, на шляху до нього і назад, а також на заходах, які проводить заклад в іншому місці.

Номер слайду 5

Види насильства: Дискримінація – полягає в упередженому ставленні до особи та відповідних діях.

Номер слайду 6

Булінг – це повторювані акти різних видів насильства і знущань з боку однієї особи або групи осіб щодо особи, яка не може себе захистити. Хейзинг – пов’язаний з таким явищем, як неформальні насильницькі обряди ініціації. Кібербулінг – використання мобільних телефонів, електронної пошти, Інтернету, соціальних мереж, блогів, чатів для переслідування людини, поширення її конфіденційної інформації, пліток, ганебних і образливих повідомлень.

Номер слайду 7

Стадії булінгу: Перша стадія – це утворення булінг-угрупування. На другій стадії конфлікт зміцнюється. Третя стадія – деструктивна поведінка. Четверта стадія – вигнання.

Номер слайду 8

Чинники насильства:

Номер слайду 9

Учасники насильства:

Номер слайду 10

Номер слайду 11

РЕАГУВАННЯ НА ВИПАДКИ НАСИЛЬСТВА І ЙОГО НАСЛІДКИНАСЛІДКИ ДЛЯ ПОСТРАЖДАЛИХНАСЛІДКИ ДЛЯ СВІДКІВНАСЛІДКИ ДЛЯ КРИВДНИКАНАСЛІДКИ ДЛЯ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ

Номер слайду 12

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
28 січня 2021
Переглядів
699
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку