Формування особистої справи робітника

Про матеріал
Особова справа — це сукупність документів, в яких відображено відомості про трудову діяльність особи та її біографічні дані. Зокрема, про освіту, військову службу, сімейний стан, державні відзнаки та інше. Формування особової справи працівника регламентовано законодавством. Правила ведення особових справ та фахові поради експертів вбережуть вас від помилок і зайвої роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 17 П. т. 5.4. Формування особистої справи робітника. Мета. Навчальна – відпрацювання з учнями практичних навичок складання плануючої документації, зокрема складання особової справи працівника фірми. Розвивальна – розвивати вміння адміністративного хисту, обов’язками кадрової служби підприємства. Виховна – виховувати в учнів активну позицію щодо практичної реалізації принципу роботи адміністратора.

Номер слайду 2

Інструктаж з Охорони праці1. Загальні вимоги безпеки1.1. До самостійної роботи учні зобов'язані дотримуватись правил безпеки життєдіяльності.1.2. У процесі роботи учень зобов'язаний дотримуватися правил особистої гігієни, а також утримувати в чистоті і порядку робоче місце. 2. Вимоги безпеки перед початком роботи2.1. Учень повинен включити освітлення всього приміщення, достовірно переконатися в справній і правильній роботі світильників, при цьому найменша освітленість робочого місця допускається: при люмінесцентних лампах і не менше 300 лк. (20 вт/м2.), При лампах розжарювання і не менше 150 лк.(48 вт/м2.).2.2. Учень зобов'язаний здійснити провітрювання приміщення і підготовку до роботи необхідних канцелярських приналежностей, а також персонального комп'ютера та принтера, у разі потреби.2.3. При використанні у своїй діяльності персонального комп'ютера, принтера, ксерокса учень повинен переконатися в їх справності і цілісності кабелів живлення, электровилок. 3. Вимоги безпеки під час роботи3.1. Учень зобов'язаний суворо виконувати послідовність роботи з документами, яка встановлена інструкційно-технологічними картками.3.2. Учень повинен забезпечити дотримання порядку робочого місця, не допускаючи його захаращення сторонніми предметами і непотрібною документацією.3.3. При недостатньому освітленні робочого місця необхідно для додаткового освітлення використовувати настільну лампу.3.4. При роботі на персональному комп'ютері, учень зобов'язаний дотримуватися заходів безпеки від ураження електричним струмом:- не підключати до електричної мережі і не відключати від неї комп'ютер мокрими та вологими руками.

Номер слайду 3

3.5. При роботі на персональному комп'ютері учень повинен керуватися «Інструкцією з охорони праці при роботі на персональному комп'ютері».3.6. Для підтримання здорового мікроклімату учню слід через кожні дві години роботи проводити провітрювання приміщення.3.7. При тривалій роботі з документацією і на персональному комп'ютері, з метою зниження стомлення зорового аналізатора, усунення впливу гіподинамії та гіпокінезії, а також запобігання розвитку стомлення від тривалого перебування у незмінній позі, через кожну годину безперервної роботи учень зобов'язаний робити невелику перерву на 10-15 хвилин, під час якої слід виконувати простий комплекс вправ для очей, фізкультурні паузи і фізкультурні хвилинки.3.8. Учень під час роботи слід суворо дотримуватися правил даної інструкції з охорони праці. 4 . Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях4.1. У разі появи несправності в роботі персонального комп'ютера, стороннього шуму, іскріння і запаху гару, учень повинен негайно відключити комп'ютер від електричної мережі .4.2. При виникненні пожежі, учень зобов'язаний оперативно передати інформацію до найближчої пожежної частини, потім приступити до гасіння осередку пожежі своїми силами за допомогою первинних засобів гасіння пожеж.4.3. При отриманні травми, учню слід негайно звернутися за медичною допомогою.

Номер слайду 4

Особова справа — це сукупність документів, в яких відображено відомості про трудову діяльність особи та її біографічні дані. Зокрема, про освіту, військову службу, сімейний стан, державні відзнаки та інше. Формування особової справи працівника регламентовано законодавством. Правила ведення особових справ та фахові поради експертів вбережуть вас від помилок і зайвої роботи.

Номер слайду 5

Особова справа складається:

Номер слайду 6

Внутрішній опис документів справи — це обліковий документ, який містить відомості про порядкові номери документів справи, їх індекси, дати, заголовки і номери аркушів справи, на яких розміщений кожен документ. Внутрішній опис складають на окремому аркуші за формою, наведеною в додатку 16 до Правил № 1000.

Номер слайду 7

Особова картка — основний обліковий документ працівника.

Номер слайду 8

Особо́вий листо́к з о́бліку ка́дрів — це обов'язковий документособової справи працівників установ, організацій, в якому фіксуються автобіографічні відомості. Його заповнюють перед оформленням на роботу, для участі у певному конкурсі. В ньому обов'язково зазначаються:1. Назва документа.2. Прізвище, ім'я, по батькові.3. Дата й місце народження.4. Відомості про освіту.5. Відомості про наукові ступені, вчені звання.6. Якими мовами володіє.7. Трудова діяльність.8. Державні нагороди.9. Зарубіжні та міжнародні наукові відзнаки.10. Відомості про родину.11. Паспортні дані.12. Домашня адреса.13. Особистий підпис.14. Дата заповнення документа. Той, хто заповнює особовий листок, обов'язково наклеює фотокартку (місце для фотокартки визначено на бланку документа).

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Картака завдань1. Дати відповіді на питання: Що таке автобіографіяхарактеристика особова картка особовий листок 2. Скласти особову справу, а саме: Описати всі документи які ви будете приймати під час прийняття на роботу працівника.

Номер слайду 11

Інструктивно технологічна картка: Завдання 2. Для виконання даного завдання, вам потрібно 1. взяти папку картонну( або для файлів), підписати її так як на зрузку 4-го слайду. 2. скласти відповідні документи в папку які оформлюються під час прийняття на роботу.( Особову картку, особовой листок, характеристику, автобіографію, заяву на прийняття на роботу, копії відповідних документів, наказ про прийняття на роботу, опис документів особової справи зразок на 6-му слайді на вибір. УВАГА! Нагадую Особова картка та Особовий листок у вас є, в ваших зошитах!!! Фото ваших папок для перевірки відправити на електронну адресe mawa1995@ukr.net

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Розробки уроків
Додано
24 січня 2022
Переглядів
2364
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку