Формування патріотичних якостей

Про матеріал
Формування патріотичних якостей, морально-етичних принципів особистості в умовах воєнного стану
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування патріотичних якостей, морально - етичних принципів особистості в умовах воєнного стану. Дніпровський україно- французький ліцей №126

Номер слайду 2

Формування духовного потенціалу - найвища цінність нації та держави“... Я добиваюся того,щоб юнаки і дівчата захоплювалися людьми,чиє життя є взірцем вірного служіння Батьківщині” (Василь Сухомлинський)Що формує духовний потенціал? (Формула Сухомлинського)Ідея і життєві цінності соціального суспільства,на які спирається людина,щоб внутрішньо зростати. Дія Досвідчених , як приклад,формування навичок і досвіду в життіВнутрішній збалансований імпульс віддачі і споживання у людини

Номер слайду 3

Мета виховання патріотичних якостей і морально - етичних принципів здобувачів освіти ліцею Патріотичне і морально-етичне виховання в нашому ліцеї спрямовано на залучення здобувачів освіти до глибинних пластів національної культури і духовності. На уроках української літератури , історії, на класних годинах ми формуємо у дітей та молоді національні світоглядні позиції, ідеї, погляди і переконання на основі цінностей вітчизняної та світової культури. Процес виховання здійснюється на всіх етапах навчання , забезпечується всебічний розвиток, гармонійність і цілісність особистості наших дітей, розвиток їх здібностей та обдарованостей. Саме на цій основі збагачується інтелектуальний потенціал українського народу, його духовність і культура. Ми із вами намагаємось і прикладаємо всі сили для виховання громадян України, здатних до самостійного мислення, суспільного вибору і діяльності, спрямованої на процвітання України.

Номер слайду 4

Основні напрямки виховання патріотичних якостей і морально - етичних принципів здобувачів освіти нашого ліцею в умовах воєнного стану. Свідомих громадян. Патріотів своєї Батьківщини Соціальний досвід Потреби та вміння жити в громадському суспільствіДуховну та фізичної досконалість протягом усіх років навчання Моральну і етичну культуру здобувачів освіти. Виховуємо: Формуємо:

Номер слайду 5

Наш педагогічний колектив виховує культурних і досвідчених людей, які в майбутньому принесуть значну користь нашій країні і суспільству

Номер слайду 6

Законодавча база України щодо патріотичного виховання здобувачів освіти: :1. Концепція національно-патріотичного виховання дітей та молоді (2015)2. Указ Президента України № 948 «Про Концепцію Допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді» (2002)3. Указ Президента України №334 Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді» (2015)4. Наказ «Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах» N 641 від 16.06.2015.

Номер слайду 7

Законодавча база України щодо патріотичного виховання здобувачів освіти:5. Постанова «Про Національну програму виховання дітей та учнівської молоді в Україні» N 1-7/6-98 від 01.07.2004. 6. Розпорядження «Про схвалення Концепції Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на період до 2025 року» N 1233-р від 09.10.2021. 7. Указ Президента України «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 - 2020 роки» N 580 від 2015 р. 8. Указ Президента України «Про Стратегію національно-патріотичного виховання» N 286 від 18.05.2019.9. Наказ МОН України від 06.06.2022 № 527 Про деякі питання національно-патріотичного виховання в закладах освіти України та визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015 № 641

Номер слайду 8

Військово - патріотичне виховання в ліцеї Складовою частиною патріотичного виховання, а в часи війни особисто пріоритетним , є військово-патріотичне виховання, зорієнтоване на формування у зростаючої особистості готовності до захисту Вітчизни, розвиток бажання здобувати військові професії, проходити службу у Збройних Силах України як особливому виді державної служби. Його зміст визначається національними інтересами України і покликаний забезпечити активну участь громадян у збереженні її безпеки від зовнішньої загрози. Робота з військово-патріотичного виховання з молоддю нашого ліцею проводиться комплексно, в єдності всіх його складників спільними зусиллями викладача Захисту Вітчизни Верясова Андрія Миколайовича, Міським Організаційним комітетом національно-патріотичної роботи (гра “Сокіл”(“Джура”)), керівниками ( в питаннях підготовки до конкурсів) і здобувачами освіти 10-11 класів.

Номер слайду 9

Традиційний військово - патріотичний захід нашого ліцею “Один День в Армії”,який завжди успішно проходить під керівництвом Верясова Андрія Миколайовича.

Номер слайду 10

Рій “Кодацькі Вовки”(команда юнаків 10-11 класу), щороку бере участь у військово - патріотичній грі “Сокіл”(“Джура”), де учасники випробують свої практичні навички вміння володіти зброєю, змагаються у фізичній, стройовій і медичній підготовці.

Номер слайду 11

Профорієнтаційні екскурсії до військового факультету Українського державного університету науки і технологій. В умовах воєнного стану - це дуже значне направлення в національно-патріотичному вихованні. Юнаки і дівчата 11 класів мають змогу відчути свою причетність до ідеї захисту Батьківщини і можливо для когось це стане професійним кредо у житті.

Номер слайду 12

Оформлення інформаційного стенду і бібліотечної виставки з національно-патріотичного виховання до знаменних дат

Номер слайду 13

Національно - патріотичне виховання в ліцеї. Заходи,що відбулися у 1 півріччі В цьому семестрі ми вперше провели національно-патріотичну квест - гру “Маршрутний лист. Україна”, в змісті якої об’єднались ідеї вчителів української мови, історії і мистецтва.

Номер слайду 14

Участь у районному відбірковому турі Міського Фестивалю патріотичних творів "Збережемо Гідність і Свободу українського народу" Учасники - здобувачі освіти нашого ліцею, Дубін Максим 8 А та Єрмолаєва Олександра 8 В

Номер слайду 15

Участь здобувачів освіти 11 Б класу в 1 етапі мовознавчого конкурсу “Дніпро надихає” та у Всеукраїнському уроці Єдності. Особиста подяка молоді 11 Б класу за активну участь у виховних заходах ліцею

Номер слайду 16

Змістовні вікторини в початкових класах до Дня Української мови і писемності “ Подорож океаном рідної мови”,”Мово наша солов’їна” Активна співпраця здобувачів освіти 9 класів і вчителя української мови Сріб’яник Ірини Василівни

Номер слайду 17

День Української Хустки

Номер слайду 18

Участь у міських акціях та акціях ліцею Взяли участь у міській акції “Скринька для ЗСУ”, “ Святкові подарунки захисникам” та в акції ліцею “Малюнки-листівки для Захисників”

Номер слайду 19

Участь у міському флешмобі “Моє серце б’ється а ритмі ЗСУ” Підготували фото та відео-звіт волонтерської допомоги ліцею захисникам і змонтували відео- ролік.

Номер слайду 20

“Ми - Волонтери!” Акція допомоги вчителям Херсонської областіПривітання зі святом Захисників і Захисниць України Воїнів ЗСУ . Захисники подарували нам на пам'ять уламок зброї і вимпел від колективу військових.

Номер слайду 21

“Ми - Волонтери!” Завершено збір подарунків на зимові свята для наших бійців

Номер слайду 22

Молодіжний театр “Цвітодив” у національно-патріотичному і культурно-етичному вихованні молоді нашого ліцею. Керівник Лях Наталія Геннадіївна Виступ до Дня української писемності та мови”вистава "Мина Мазайло"

pptx
Додано
25 грудня 2023
Переглядів
128
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку