Формування стресостійкості викладача в умовах воєнного стану

Про матеріал
Профілактика емоційного вигорання та збереження психічного здоров’я, розвиток самоусвідомлення, саморефлексії, самоаналізу, як необхідних складових здоров’я викладача.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив стресових факторів на організм людини. Підготувала викладач біології Ірина Бачикало

Номер слайду 2

Мета: Навчальна:- формувати поняття «стрес», «стресові чинники», «стрес-система», «загальний адаптаційний синдром»;з’ясувати механізм впливу стресу і дистресу на організм та психіку людини; показати шляхи вироблення адаптивної стратегії поведінки в стресових ситуаціях. Виховна: виховувати відношення до збереження життя і здоров’я людини як до найвищих цінностей людства;-   виховувати оптимістичне ставлення до життя, позитивне відношення до оточуючих. Розвивальна:- розвивати навички врівноваженості, уміння знаходити компроміс між бажаннями та можливостями; - розвивати комунікативні навички;- вдосконалювати вміння працювати з Інтернет-ресурсами, науково-популярною літературою;

Номер слайду 3

Стрес — це не те, що з вами сталося, а те, як ви це сприймаєте. Ганс Сельє

Номер слайду 4

«Вправа “Подаруй товаришу посмішку»

Номер слайду 5

Стрес - реакція організму на зміну внутрішнього або зовнішнього середовища (Ганс Сельє (1936)(з англ. stress – тиск, натиск, напруга) – емоційний стан організму людини, який виникає у напружених обставинах і виявляється у порушенні перебігу психічних процесів, координації рухів, у дезорганізації та гальмуванні всієї діяльності.

Номер слайду 6

Обговорення проблемної ситуаціїОбговорення проблемної ситуаціїСтрес – негативне явище чи позитивне?Уявіть, що батьки оберігають свою дитину від всіх можливих стресів. До яких результатів це може призвести?

Номер слайду 7

Чи корисний помірний стрес?Ми живемо у вік стресу… Але ж раніше людина також відчувала на кожному кроці стресові стани? «Не слід боятися стресу. Його не буває тільки у мертвих. Стресом потрібно керувати, і тоді ви відчуєте аромат і смак життя» Г. Сельє

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 11 клас, Презентації
Додано
19 грудня 2023
Переглядів
71
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку