Фрагмент уроку природознавства для 2 класу з використанням сторітеллінгу

Про матеріал

Фрагмент уроку "Пригоди Капітошки та його друзів" пропонується для проведення уроку природознавства у 2 класі з теми "Колообіг води в природі". Застосовується метод "Сторітеллінг" з яскравими малюнками для кращого засвоєння матеріалу.

Перегляд файлу

Природознавсто 2 кл.

Водойми.Охорона водойм.

 

     У  країні Хмаринії  жив собі  Капітошка та його веселі друзі Крапельки. Майже кожного дня Капітошка зі своїми друзями радували Землю своїм приходом. Цілий день вони могли блукати по Землі , аж поки  Сонечко своїми промінчиками не покличе їх у Хмаринію.

- Яку користь Капітошка приносив Землі?

     Та не радував прихід Капітошки злого чаклуна Бурчуна, який жив глибоко у підземеллі. , і кожного разу чув , як усі довкола радіють веселим Крапелькам. Це його дуже дратувало .   У  нього був завод по забрудненню води. Він вирішив викрасти Капітошку і його друзів та забруднити.

-Що станеться на Землі , коли вся вода буде забрудненою?

     Одного чудового дня , коли Капітошка знову з»явився з Крапельками на Землі, Бурчун зі своїми слугами схопили їх і заточили у підземеллі, готуючи  до забруднення.

- Яке лихо може спіткати Землю , коли Капітошка перестане її відвідувати?

     Коли Сонечко помітило , що ні Капітошка , ні його друзі не повернулися, то одразу здогадалося , хто міг таке лихо вдіяти. Знайшло у Землі отвір і запустило у підземелля  промінчики, які налякали Бурчуна і його слуг.

Вони заховалися ще глибше, але кілька краплинок прихопили з собою і забруднили їх. А Капітошка зі своїми друзями повернулись у Хмаринію і стали , як завжди, радувати своїм веселим дощиком Землю. Після їх приходу знову виросла травичка , заквітли квіти , зазеленіли дерева, защебетали пташки.

- То чи може наша Земля обійтись без води?

-Що може трапитись , якщо дуже довго не буде дощів?

- Чи зможуть рослини і всі живі істоти жити і рости без води?

А злий Бурчун випустив брудні крапельки, які завдали шкоди рослинам, і дуже радів з цього.

-Якої шкоди завдає брудна вода?

-Що ж потрібно робити , щоб вода не забруднювалась ?

- Що потрібно робити , щоб води завжди вистачало?

doc
Додано
29 вересня 2018
Переглядів
1425
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку