франция 20 минут супер спидран

Про матеріал
францияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранцияфранция
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Франція 1870-1900 рр

Номер слайду 2

Друга імперія Наполеона III Бонапартаз 1852 р. до 1870 р.вела численні війни. Наприкінці 60-х років загострилася суспільно-політична ситуація у зв’язку з економічною кризою.

Номер слайду 3

Франко-пруська війна 1870 рік. Причини війни. Суперництво між Францією та Пруссією за гегемонію в Центральній Європі. Франція намагалася перешкодити об'єднанню німецьких земель під її зверхністю. Обидві країни прагнули війни, щоб остаточно вирішити протиріччя, що назрівали.

Номер слайду 4

Третя республіка у Франції4 вересня 1870 р. Тимчасовий уряд національної оборони 27 жовтня 1870 – капітуляція французької армії"уряд національної зради"

Номер слайду 5

Адольф. Тьєр

Номер слайду 6

Франкфуртський мир10 травня 1871 року. Умови миру: передача Німеччині Ельзасу і частини Лотарингії, виплата 5 млрд франків контрибуції.

Номер слайду 7

Паризька комуна Повстання населення, доведеного до відчаю голодом і злиднями внаслідок франко-прусської війни. Паризька комуна - орган самоврядування Парижа.

Номер слайду 8

Паризька комуна 24 лютого 1871 р. створено Республіканську федерацію Національної гвардії на чолі з Центральним комітетом. Національна гвардія стала центром опозиції уряду. Збройне повстання не планувалося!!!Збройний виступ Національної гвардії спровокував сам уряд.

Номер слайду 9

Паризька комуна

Номер слайду 10

Паризька комуна - орган самоврядування Парижа26 березня 1871р - вибори до Паризької комуни. Лікарі, журналісти, робітники, чиновники. Склад комуни був дуже різним за політичними переконаннями.

Номер слайду 11

Паризька комуна Наміри комуни: регулярну армію заступав озброєний народ;демократизація державного апарату, виборність і змінність чиновників; ліквідовувався поділ влади на законодавчу, виконавчу і судову гілки.нова організація праці. Робітничий контроль на підприємствах. Безплатне обов'язкове світське навчання.

Номер слайду 12

Війна з Версалем“Версальці” – війська уряду Тьєра. Уряд Тьєра, отримав допомогу від німецького командування зброєю та солдатами.21 -28 травня 1871 р. Бої на вулицях Парижа 30 травня - капітулюляція72-денна влада Паризької комуни скінчилася. Дорого обійшлася Франції впертість політиків, які не бажали йти на компроміс, і народних вождів, які вважали, що саме вони покликані здійснити свою високу історичну місію.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Третя республіка Третю республіку було проголошено 1870 p., але тільки 1875 р. оформлено конституційно. Законодавча влада - двопалатний парламент Палата депутатів . Сенат Головою виконавчої влади вважався президент. Фактичним головою уряду, як органу виконавчої влади, був прем'єр-міністр. Багатопартійність. Боротьба між республіканцями та монархістами. Францію стрясали політичні кризи.

Номер слайду 18

Особливості економічного розвитку. Франція - велика держава, яка мала чималий економічний потенціал, колоніальна імперія з сильною армією, великим флотом. аграрно-індустріальна держава Темпи промислового розвитку Франції на початку XX ст. були невисокими. За темпами зростання економіки Франція відставала від Німеччини та США, а за обсягом промислового виробництва - і від Великої Британії.

Номер слайду 19

Особливості економічного розвитку. Значну роль у французькій економіці відігравали банки. Двісті головних акціонерів Французького банку ("двісті родин") контролювали майже всю французьку економіку. Експорт капіталу. Основний потік капіталу скеровувався до країн Східної та Центральної Європи.

Номер слайду 20

Зовнішня політика. Зближення з Росією та Англією для боротьби проти Німеччини та розширення колоніальної імперії. 2 половина XIX ст - колоніальні війни в Африці та Індокитаї. У 1891-1893 pp. зміцнення російсько-французького союзу. 1904 р. - Угода з Англією поклала край англо-французькому суперництву Початок створення союзу двох держав - "Сердечна згода" ("Антант кордіаль"). У 1907 р. до нього долучилася Росія – утворився воєнно-політичний блок Антанта

pptx
Пов’язані теми
Математика, Матеріали до уроків
НУШ
Інкл
Додано
3 лютого 2021
Переглядів
610
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку