Геналогія та Геральдика

Про матеріал
Генеалогія та геральдика. Фамільні герби. Герби населених пунктів та регіонів. Культура добросусідства
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Генеалогія та геральдика. Дата уроку: 22.12.2022

Номер слайду 2

Вітаю тебе на нашому уроці «Культури добросусідства»На попередніх уроках ми говорили про те, що таке сім’я, якими є відносини в родині та настільки важливо цінувати і зберігати сімейні цінності!Тож, сьогодні поговоримо про те, як зберегти пам’ять про свою родину. Про те, що нам допомагає ідентифікувати себе ( ототожнювати, віднести) з тією чи іншою спільнотою!

Номер слайду 3

Отже, говоримо про геральдику!Що таке геральдика?Записуємо визначення поняття в зошит: Генеалогія - систематичні збори відомостей про походження, спадкоємство та спорідненість сімей, відстеження родоводів та сімейних історій; у ширшому значенні — наука про родинні зв'язки. Геральдика - спеціальна історична дисципліна, що займається вивченням гербів, а також традицій і практики їх використання. Є частиною емблематики групи взаємопов'язаних дисциплін, що вивчають емблеми.

Номер слайду 4

Як виявилося, родинні дерева — це більше, ніж просто веселе заняття під час холодного дня. Сімейні дерева формують сильнішу самоідентичність. Перш за все, вони спонукають відкривати своє коріння. Ви можете дізнатися, наприклад, що ваша прабабуся народилася в Польщі. Ця інформація допомагає вам усвідомити, що ви є частиною чогось більшого, ви є унікальною особистістю!Давайте спробуємо створити просте генеалогічне дерево. До звичайного входять:дитина;її батьки;бабусі та дідусі;прабабусі та прадідусі. Тож, вперед, беремо кольорові олівці, фломастери чи фарби і нумо творити)))

Номер слайду 5

Геральдика – це наука, яка вивчає і визначає значення різних символів на родових і військових гербах. У середньовічній Європі знаки на щитах і обладунках грали величезну роль. На полях битв за простим візерунках можна було відрізнити своє військо від сил супротивника. З часом на гербах і прапорах стали з'являтися більш складні малюнки, які означають доблесть, героїчні вчинки, важливі події в історії цілого клану, відмінні особливості роду. У Західній Європі написання родоводу людини не обходиться без вивчення родових символів, адже геральдика – ще й мальовнича стенографія кількох поколінь. У сучасному світі символи геральдики зустрічаються на емблемах вузів, військових прапорах, державних і корпоративних гербах. Незважаючи на значні відмінності в гербах різних країн, багато елементів мають спільне походження. Цікаве про геральдику! Прочитай вслух!

Номер слайду 6

В епоху середньовіччя представники знатних родів мали свої герби. Герб – був своєрідною візитною карткою роду, династії. Пропоную і вамсьогодні створити візитну картку – герб своєї родини. Обери будь який шаблон, який тобі найбільше сподобався!З чого складається герб. Щит (обери свій шаблон)Зображення всередині герба (герб може символічно відображати прізвище, історію сім'ї, сімейні легенди, заняття членів сім'ї чи предків. Найчастіше це бувають дуже особисті речі, зрозумілі лише у сімейному колі). Елементи навколо герба (По суті, зображення всередині щита — це вже повноцінний герб. Однак його можна доповнити елементами, які розташовуватимуться навколо. Найпоширеніший елемент – це девізна стрічка. Як відомо з назви, на ній має бути написаний девіз — інші написи на стрічці, наприклад, прізвище чи ініціали, — у геральдиці не вітаються).

Номер слайду 7

Бажаю успіхів і Творчого натхнення!

pptx
Додано
20 грудня 2022
Переглядів
1192
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку