Географічний диктант з теми "Світове господарство. Міжнародний поділ праці"

Про матеріал
Географічний диктант розроблений для перевірки знань учнів з теми "Світове господарство. Міжнародний поділ праці"
Перегляд файлу

Географічний диктант

__________________________________________________________

 

  1. _________________________________________ — це спеціалізація окремих країн на виробництві певних видів продукції та послуг і подальший товарний обмін ними на світовому ринку.
  2. До ________________________________чинників спеціалізації країн належать: вплив національних і релігійних традицій населення, наявність кваліфікованих трудових ресурсів, рівень розвитку виробництва, особливості структури господарства, науково-технічний прогрес, впровадження нових технологій, а також організація зовнішньої економічної діяльності країни.
  3. _______________________ спеціалізується на виробництві залізної руди і чорних металів, продукції сільського господарства (зерна пшениці, кукурудзи), харчових продуктів (соняшникової олії, меду) та ін.
  4. ________________________________ — це сфера товарно-грошових відносин між країнами.
  5. _____________________________________ (населеного пункту, району, країни) — це виробництво на ній певних видів продукції, призначеної для обміну, тобто в обсягах, що значно перевищують власні потреби.
  6. _____________________________________ поділ праці передбачає формування господарської спеціалізації територій та товарний обмін між ними результатами своєї господарської діяльності.
  7. _______________________________________________ — складна економіко-географічна система, утворена сукупністю національних господарств країн світу, що взаємопов’язані міжнародним поділом праці
  8. Численні міжнародні зв’язки об’єднують країни світу в складну систему — _________________________________, а їхні національні економіки — у світове господарство.
  9. Завдяки цим чинникам країни ________________________________________ стали світовими лідерами, спеціалізуючись здебільшого на високотехнологічних, нематеріаломістких видах продукції та різноманітних послугах (при цьому природні ресурси в багатьох з них обмежені, а то й зовсім незначні).
  10. Вони беруть участь у міжнародних організаціях — ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  11. Найважливішу роль у їх об’єднанні відіграють _________________________________, що виражені потоками (рухом) товарів, послуг, капіталів, робочої сили, інформації між країнами й регіонами світу
  12.  
docx
Додано
17 грудня 2020
Переглядів
635
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку