Презентація до уроку "Лісове господарство світу та України"

Про матеріал
В презентації представлений теоретичний матеріал до уроку "Лісове господарство світу та України", різнорівневі компетентнісно-орієнтовані завдання, завдання для роботи з картою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Ліси є основним постачальником кисню в атмосферу.  Деревина використовується як паливо, як цінний матеріал для будівельної та хімічної індустрії. Ліси виконують ґрунтозахисну та водоакумулятивну функції Є місцем відпочинку Відіграють надзвичайно важливу природоохоронну роль.

Номер слайду 3

Лісове господарство – це галузь економіки, що вивчає, веде облік і відтворення, охорону і захист лісів, а також регулювання їх використання в цілях задоволення потреб у лісових ресурсах. Лісове господарство складається з: - лісництва; - лісозаготівлі; - первинної обробки сировини; - збирання дикорослих лісових культур

Номер слайду 4

Лісозабезпеченість території – відношення площі лісів до кількості населення світу, країни. Лісозабезпеченість України: 10,4 млн. га : 37 млн. осіб = 0,28 га на одну особу ( майже удвічі менше, ніж середній показник у світі) Лісистість території – відношення площі лісів до загальної площі території. Лісистість України - майже 16%, Лісистість світу – 30,5%

Номер слайду 5

Ліси на земній кулі представлені в двох лісових поясах, які умовно називають північний та південний.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Заповнити таблицю Лісові пояси Основні породи дерев Країни з найбільшою лісистістю Північний Південний

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

лісове господарство; деревообробна промисловість; целюлозно-паперова промисловість; лісохімічна промисловість;

Номер слайду 13

Середній рівень (6 балів) Виписати області України, в яких розташовано найбільше підприємств лісової промисловості Достатній рівень (9 балів) Проаналізувати карту атласу “Лісова промисловість України”. Відповісти на запитання: В яких областях України зосереджені підприємства галузі? Підприємства яких підгалузей розташовані в малолісистих областях України? Високий рівень (+ 2 бали додатково) Зробити висновок про чинники розміщення підприємств лісової промисловості.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

1. Що таке “лісове господарство” 2. Як визначити лісозабезпеченість та лісистість території? 3. Назвати лісові пояси світу? В чому їх відмінність? 4. Які країни світу мають найбільшу лісистість? 5. В яких регіонах України найбільша лісистість? 6. Які галузі лісової промисловості є основними в Україні? 7. В яких областях зосереджені основні підприємства галузі?

Номер слайду 18

Завдання Уявіть, що ви очолюєте лісове господарствоУкраїни, де скорочується площі лісів. Які заходи запропонуєте для вирішення цієї проблеми?

Номер слайду 19

Домашнє завдання. Опрацювати параграф 15; Робота з картою ІУ рівень: “генерую ідеї” стор. 77

ppt
До підручника
Географія 9 клас (Гільберг Т.Г., Савчук І. Г., Совенко В.В.)
Додано
20 грудня 2020
Переглядів
1836
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку