Географія 9 клас. Презентація. Тема: " Електроенергетика світу,"

Про матеріал
У презентації наявні матеріали що ілюструють класифікацію різних видів електростанцій, виробництво електроенергії в різних країнах. Підібраний інформаційний матеріал щодо основних термів, понять теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ НАВЧАЛЬНО – ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВЗнаннєвий компонент: називає типи електростанцій за джерелом енергетичних ресурсів, шляхи енергозбереження; наводить приклади найбільших країн-виробників та країн-споживачів електроенергії, країн, у яких домінує виробництво електроенергії на ТЕС, ГЕС або АЕС; пояснює розміщення енергогенерувальних потужностей в Україні. Діяльнісний компонент: Знаходить і показує на картах країн світу розміщення різних типів електростанцій; порівнює структуру виробництва електроенергії в Україні та провідних державах світу. Ціннісний компонент: оцінює перспективи використання електроенергетики. Реалізація наскрізнаої змістової лінії «Здоров’я і безпека» Аналіз негативніих наслідкиів впливу діяльності різних типів електростанцій на здоров’я людей.

Номер слайду 3

Електроенергетика – виробництво важкої промисловості, що продукує електроенергію та передає її до споживача через лінії електропередачі (ЛЕП). Енергозбереження – комплекс заходів з раціонального використання та економних витрат палива та енергії. ЗАВДАННЯ. Розробіть програму енергозбереження для вашої родини, школи. Обґрунтуйте її економічні та соціальні переваги.

Номер слайду 4

Паливно-енергетичний баланс (ПЕБ) – це співвідношення між надходженням тавитратами палива різних видів та електроенергії у країні протягом року. Енергетичну цінність. За одиницю умовного палива (коефіцієнт 1) прийнято теплотворну здатність кам’яного вугілля, яка дорівнює 7000 ккал/кг, або 29 м. Дж/кг. вугілля марки антрацит (коефіцієнт 1,2), нафта та природний газ (коефіцієнт 1,5). торф (0,5), буре вугілля (0,4), горючі сланці (0,3).

Номер слайду 5

Сделайте свою презентацию волшебной, незабываемой и невероятно красивойwww.magicdiagram.com

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

010302 Енергія води. Гребля ГЕСTITLE HEREСделайте свою презентацию волшебной, незабываемой и невероятно красивой. ГАЕ

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Встановити відповідність між електростанціями та принципами їх роботи. ГЕСТЕС АЕСВЕССЕСБіо. ЕСПЕСТЕЦЕлектростанції струм отримують у результаті використання теплової енергії, яку утворюють під час спалювання традиційних видів палива — вугілля, природного газу, мазуту. ТЕС одночасно з електричною виробляють і теплову енергію. На електростанціях на електричну перетворюють теплову енергію, що вивільняється як результатреакції поділу атомних ядер деяких важких хімічних елементів, насамперед урану. Електростанції перетворюють на електричну енергію річок. Електростанції за принципом дії нагадують ТЕЦ, але вони використовують енергію підземних вод, нагрітих глибинним теплом Землі. Електростанції виробляють електроенергію з органічних матеріалів(деревини, соломи, продукції рослинництва, відходів життєдіяльності тварин, твердих побутових відходів). Електростанції енергію морських припливів і відпливів перетворюють на електричну.

Номер слайду 11

ТЕСАЕСГЕС

Номер слайду 12

Скласти задачу. Дано…Визначити…

Номер слайду 13

Висловити власне твердження1. Чому електроенергетику називають одним з найважливіших складників економіки?2. Які типи електростанцій розрізняють за джерелом енергетичних ресурсів?3. Наведіть приклади країн, у яких майже всю електроенергію виробляють ТЕС. Де переважно будують електростанції цього типу?4. Яка частка АЕС у світовому виробництві електроенергії? Які переваги й недоліки має цей тип електроенергетики?5. Якими чинниками зумовлений розвиток ГЕС? Назвіть провідні країни світу з виробництва гідроелектроенергії.?6. Які альтернативні джерела сьогодні використовують у світі для виробництваелектроенергії?

Номер слайду 14

Географія : підруч. для 9 кл. загальноосвіт. навч.закл. / Бойко В. М. [та ін.]. — Тернопіль : Підручники іпосібники, 2017. — 272 с. РЕСУРСИГеографія : підручник для 9 кл. загальноосвіт. навч.закл. / Гільберг Т. Г., Савчук І. Г., Совенко В. В. — К. : УОВЦ «Оріон», 2017. — 288 с.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Легка Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Галенко Інна Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Географія 9 клас (Гільберг Т.Г., Савчук І. Г., Совенко В.В.)
Додано
3 лютого 2022
Переглядів
3231
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку