Архітектура і математика. Презентація з геометрії

Про матеріал

Класна презентаціях на них довіра і всьо так же як і стим на одного дурна на них не попала на одного да на них не попала в тебе ю

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Архітектура і математика

Номер слайду 2

Геометрія – одна з найдавніших частин математики, яка вивчає просторове відношення і форми тіл. З геометрії зародилася математика як наука. Люди з давніх-давен використовували геометричні знання в побуті. Геометричні форми були не тільки побутовими предметами, але й культурними. Геометрія – наука, яка дала людям можливість знаходити площі та об’єми, правильно креслити проекти будівель та машин. Таким чином, вона є основною частиною “фундаментом”, на якому будується не менш важливий напрямок діяльності людини – архітектура. Архітектура – це з’єднання мистецтва, науки та виробництва. Геометрія  – одна з найдавніших частин математики, яка вивчає просторове відношення і форми тіл. З геометрії зародилася математика як наука. Люди з давніх-давен використовували геометричні знання в побуті. Геометричні форми були не тільки побутовими предметами, але й культурними. Геометрія – наука, яка дала людям можливість знаходити площі та об’єми, правильно креслити проекти будівель та машин. Таким чином, вона є основною частиною “фундаментом”, на якому будується не менш важливий напрямок діяльності людини – архітектура.

Номер слайду 3

Архітектура – це з’єднання мистецтва, науки та виробництва.Її часто називають дочкою геометрії. Необхідність побудови прямокутника, знаходження його осей для встановлення ряду стовпчиків, визначення їх розмірів для створення матеріалу та інших незамінних в будівництві операцій потребують засвоєння відомих прийомів будівництва архітектурної форми. Практика інженерів, досвід, який передався в спадок, спонукали до складання визначених правил, геометричних побудов.

Номер слайду 4

Люди з давніх часів, зводячи своє житло, думали про його міцність. На зведення будівель люди витрачали величезні зусилля і були зацікавлені в тому, щоб вони простояли довше. Міцність споруди забезпечується не тільки матеріалом, з якого вона створена, але й конструкцією, яка використовується в якості основи при її проектуванні та будівництві. Завдяки цьому, до наших днів дійшли і давньогрецький Парфенон, і давньоримський Колізей.

Номер слайду 5

Одним з шедеврів давньої архітектури і прикладом високого розвитку математики є Єгипетські піраміди. Як відомо вони мають форму правильних чотирикутних пірамід. Саме ця геометрична форма забезпечує найбільшу стійкість за рахунок великої площі підстави. Але форма піраміди забезпечує зменшення маси у міру збільшення висоти над землею. Саме ці дві властивості роблять піраміду стійкою, а значить і міцною в умовах земного тяжіння.

Номер слайду 6

З точки зору математики в архітектурних спорудах всіх часів панує єдність числа і фігури. Звідси випливає необхідність застосування і вдосконалення математичних методів в архітектурній композиції, так як саме вони дозволять об'єднати всі засоби гармонізації.

pptx
Пов’язані теми
Геометрія, 10 клас, Виховна робота
Інкл
Додано
18 жовтня 2020
Переглядів
1407
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку