Герої Небесної Сотні

Про матеріал
Презентаці на тему "Герої Небесної Сотні" презентація середнього рівня,але це вже краще аніж нічого
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: Чернівецькі герої Небесної сотніВиконала: Студентка групи 2-072Іліка Ангеліна. Викладач: Добржанська І. М. Чернівецький фаховий коледж технологій та дизайну. Чернівці,2022

Номер слайду 2

"Небесною сотнею" в Україні називають загиблих демонстрантів, які втратили своє життя під час Революції гідності в грудні-лютому 2013 року.

Номер слайду 3

Чернівецькі Герої Небесної сотні Жителі Чернівецької області всім серцем підтримали Євромайдан не тільки у місті Чернівці та районах області, але й тисячі буковинців побували у Києві. Адже доля України вирішувалася саме там. На київському Майдані була розташована Буковинська cотня і тисячі мешканців нашого краю, студентів та молоді, людей старшого віку почергово несли вахту. На жаль не обійшлося без жертв і вся Буковина була в траурі, коли прийшли звістки про загибель на Майдані буковинських активістів. Память про них завжди житиме у наших серцях, адже це прості чернівчани, справжні патріоти, які вболівали за справедливе суспільство і віддали на вівтар незалежності України своє власне життя. Слава Героям!

Номер слайду 4

Василь Аксенин. Василь Аксенин – Герой Небесної cотні Із самого початку подій на Майдані Василь сказав: «Я вдома сидіти не буду, теж поїду, допоможу людям, не можу дивитися на несправедливість». Уперше поїхав до Києва у січні, був на Майдані майже 2 тижні, приїхав звідти збентежений дуже, розповідав, як вони там по дві години чергували на барикадах і які прекрасні люди стояли пліч-о-пліч із ним, – розповідає сестра дружини покійного Марія Усачова. Марія розповіла про те, що вони із сестрою Тетяною 10 років тому втратили батька, і Василь зумів його замінити. Із родиною Василь відсвяткував свій день народження, 4 лютого 2014 року йому виповнилося 52 роки, потім – 16- річчя молодшого сина Богдана, а 18 лютого, коли мій чоловік зателефонував йому, той навіть не зізнався, що вже їде у автобусі «Чернівці-Київ». Іще 19 лютого дружина Тетяна розмовляла з Василем Аксениним, а вже ввечері трубку взяла якась жінка: «Василь не може відповісти, він поранений, його завезли у 18 лікарню, що на вулиці Шевченка». 27 лютого пораненого Василя Аксенина доправили до Польщі. Там йому зробили другу операцію, пораненому стало краще, уже міг трохи сидіти, лікарі казали, як тільки загоїться рана – замінять розтрощений кулею суглоб… 11 березня несподівано зник зв'язок із сестрою, хоч до того ми говорили по кілька разів на день без жодних перешкод, – продовжує пані Усачова. А вже наступного дня нам повідомили – Василя більше немає.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Олександр Щербанюк. Снайпер влучив прямо в серце буковинцю Олександру Щербанюку. А він так любив життя, так мріяв про краще майбутнє своїх дітей, свого народу. Та одні сидять вдома і на екранах телевізорів переживали трагедію в Україні, свівчували та співпереживали активістам у Києві та на майданах міст, а Олександр мав громадянський обовязок, який не давав йому спокою. Він мав бути у вирі революційних подій за своїми переконаннями. На Майдані у Києві був з самого початку з перервами. Дружини й матері давньогрецьких воїнів, коли проводжали чоловіків і синів на війну, казали їм на прощання, щоби ті поверталися «Зі щитом або на щиті». Загиблих виносили з поля бою на щиті. А ще на щитах піднімали героїв і воєначальників угору, віддаючи таким чином найвищі почесті. Чернівчанин Олександр Щербанюк поїхав на Майдан зі щитом. І з книжками Нового завіту, які хотів дарувати бійцям Майдану. Повернувся – на щиті. Загинув 20 лютого вранці від кулі снайпера. Спочатку холоднокровний вбивця поцілив Саші в ногу, а коли від несподіваного болю протестувальник відкинув щит – вистрелив просто в серце. У неділю Олександра поховали в Чернівцях. Несли від центру міста, де тисячі людей прийшли попрощатися з Героєм, до цвинтаря на Годилові «на щиті» – на плечах, пішки, адже це найменше, що могли зробити наостанок для нього побратими. Олександр був на Майдані не випадково, поїхав туди не на екскурсію. Поїхав вже утретє, мав щит і каску. Дружина Наталя каже, що як і будь-яка жінка, не хотіла, аби він їхав, але він так вирішив, а він – глава сімї. Олександр вважав, що кожний чоловік має захищати свою родину.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Слава УкраїніГероям слава!!!

pptx
Додав(-ла)
Іліка Ангеліна
До підручника
Історія України (рівень стандарту, академічний) 10 клас (Кульчицький С.В., Лебедєва Ю.Г.)
Додано
20 травня 2022
Переглядів
223
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку