Гімнастика для очей для дітей та дорослих

Про матеріал
Дана розробка допоможе укріпити м'язи очей, покращити зір, запобігти хворобам очей. Стане допомогою вчителю під час підготовки до уроку та під час фізкультхвилинок на різних уроках та під час перерви. Будьте здорові!
Перегляд файлу

 

ГГ №1

 

Гімнастика для очей

«Пограємо з іграшками»

Мета: зняття втоми з очей.

 

Виконується стоячи, у кожної дитини іграшка (будь – який предмет) в руці.

Подивіться, яка гарна іграшка (дивляться на свою іграшку на протязі 2 -3 сек.

Подивіться, яка в мене іграшка (дивляться на іграшку фіз.. керівника на протязі 2 -3 сек)

Повторити вправу декілька разів.

 

ГГ№2

 

Гімнастика для очей

В віршованій формі

 

Відкриваєм очі – раз,

А закриємо – це два.

Раз, два, три, чотири

Відкриваєм очі ширше.

Знову ми закриєм очі

Вони спати дуже хочуть.

 

 

 

 

ГГ№3

 

Гімнастика для очей

«Відкриваєм очі наші»

 

Зігніть розслаблені руки і підніміть їх перед грудьми, затисніть долоні в кулак. Заплющить міцно очі і стисніть губи.

Розіжміть кулаки, розставте пальці – долонями догори. Одночасно з цим широко відкрити очі і рот. Знову закрийте долоні, очі і рот. Знову і знову відкривайте і закривайте їх. Повторіть декілька разів.

 

ГГ№4

 

Гімнастика для очей

«Розширення поля зору»

 

Дивіть прямо, дихання глибоке. Поставте вказівні пальці вертикально вгору на рівні очей, на відстані  30см від обличчя. Повільно розведіть кисті в сторони.  Відчуйте рухи руками і одночасно з цим дивіться на все, що знаходиться вполі зору між пальцями. Розводьте руки в сторони до тих пір, поки ви їх зможете бачити. Трішки поворушіть пальцями і глибоко вдихніть.  Потім повільно поверніть пальці в вихідне положення. Повторіть вправу декілька разів.

 

ГГ№5

 

Гімнастика для очей

«Мітка на склі»

 

До віконного скла приклеюють коло діаметром 7 см на рівні очей дітей, які стоять. Фіз.. керівник дає команду: «Всі уважно подивились на коло (3-4 сек). Тепер давайте подивимось на те (дерево, споруда..), що ви бачите здалеку з вікна (3-4 сек). Тепер знову подивіться на коло на вікні». Повторити вправу декілька разів.

 

Вказівки: дивитися, щоб діти почергово переключались із кола на предмети, споруди, дерева; можна виконувати і в сидячому положенні дану вправу.

 

ГГ№6

 

Гімнастика для очей

«Спіймай зайчика»

 

Включається фонарик і запускається «сонячний зайчик» на прогулянку. Діти, спіймавши очима «сонячного зайчика», супроводжують його поглядом, не повертаючи голови. Вправу продовжувати до 1 хв. Повторити декілька разів.

 

ГГ№7

 

Гімнастика для очей

 

 

Очима потрібно на підлозі, на стіні, на стелі намалювати кола (6 кіл за часовою стрілкою і 6 кіл проти часової стрілки).

В такому ж форматі можна малювати не лише кола , а і різні геометричні фігури.

 

ГГ№8

 

Гімнастика для очей

«Письмо носом»

 

Знижує напруження очей.

 

Закрити очі. «Використовуючи» ніс, як довгу ручку, напишіть або намалюйте що-небудь в повітрі. Очі при цьому злегка прикриті.

 

ГГ№9

 

Гімнастика для очей

«Палець роздвоївся»

 

Полегшує зорову працю на близькій відстані.

 

Витягнути руку вперед, подивитися на кінчик вказівного пальця витягнутої руки, розміщеної на рівні середньої лінії обличчя. Повільно приближувати палець до обличчя, не відводячи від нього очей, до тих пір, поки палець не почне «роздвоюватись».

 

ГГ№10

 

Гімнастика для очей

«Надуваємо щоки»

 

Наберіть в щоки повітря. Поганяйте повітря в роті в різних направленнях. Потім повільно випустіть повітря. Надуйте щоки – поганяти повітря – випустити. Повторити вправу декілька разів. В цей час коли повітря переміщається в роті, очі повторюють рух повітря.

 

ГГ№11

 

Гімнастика для очей

«Постукування навколо очей»

 

Можна виконувати і стоячі, і сидячі. Опустіть руки, розслабте пальці і кисті рук. Легко і без напруження постукайте пучками пальців по поверхні кісток, які знаходяться навколо очей. Можна після цього продовжити легким натисканням, просуваючись від носа до скронь. При цьому дихання повинно бути глибоким, рівним. Якщо ви спокійні, можна наспівувати впівголоса улюблену пісню. Після цього, мяко розгладьте область навколо очей.

 

ГГ№12

 

 

ГГ№13

 

 

ГГ№14

 

ГГ№15

 

ГГ№16

 

ГГ№17

 

 

ГГ№18

 

ГГ№19

 

ГГ№20

 

doc
Додано
15 квітня 2020
Переглядів
1076
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку