Презентація Футбол, як засіб фізичного виховання.

Про матеріал
Футбол, одна з найпопулярніших спортивних ігор у світі. Презентація створена для ознайомлення здобувачів освіти з головними аспектами гри.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Футбол. Підготувала вчитель фізичної культури Курахівського ЗЗСО I-III ступенів № 5 Мар’їнської районної ради Лисенко Олена Ворлодимирівна

Номер слайду 2

«Без експериментування, ризику, вміння брати на себе всю повноту відповідальності, не чекаючи команди згори, рух уперед неможливий». В. В. Лобановський

Номер слайду 3

Історія розвитку футболу. Сучасний футбол зародився зі створенням Футбольної асоціації Англії в Лондоні, Велика Британія. Перші правила гри, які чітко розрізняють футбол і регбі, були записані у 1863 році як результат численних зусиль зі стандартизації різних форм гри. Не існує єдиної думки щодо походження перших ігор, де м'яч відбивали ногами. Згідно з китайськими легендами футбол винайшов Жовтий імператор Хуанді близько 5 тисяч років тому.

Номер слайду 4

 Футбол — це командний вид спорту між двома командами по одинадцять гравців зі сферичним м'ячем. Близько 250 мільйонів чоловіків і жінок із більш ніж 200 країн грають у футбол, що робить його найпопулярнішим у світі видом спорту. Футбол є олімпійським видом спорту.

Номер слайду 5

Технічні елементи футболуhttp://trhytrud6u6yiu.blogspot.com/2016/05/blog-post_17.html. Удари по м’ячу. Зупинки. Ведення. Обманні рухи (фінти)Відбір м’яча. Укидання м’яча

Номер слайду 6

Правила гри Футбольне поле  90 —120 * 45 —90 метрів. На двох протилежних кінцях поля стоять ворота 7,32 м * 2,44 м). М'яч: обвід 68 -71 см, маса — від 396 до 453 грамів. Кількість запасних гравців визначається регламентом змагання і знаходиться у межах від 3 до 7. Футбольний матч 2*45 хвилин із 15-хвилинною перервою між ними. Після перерви команди міняються воротами. Регламент змагань може потребувати додаткового часу для вирішення нічиїх.

Номер слайду 7

Основні правила Мета - забити м'яч у ворота протилежної команди.   Перед початком матчу проводиться жеребкування, й одна з команд отримує право обрати ворота. Протилежна команда виконує початковий удар в матчі. Гравцям не дозволяється торкатися м'яча руками, поки він знаходиться в грі, якщо вони не є воротарями (і тільки тоді, коли він перебуває в їхньому штрафному майданчику), або при вкиданні м'яча.

Номер слайду 8

Основні правила гри Гравці в основному грають ногами, щоб завдати удару або передати м'яч, але можуть також використовувати голову і тулуб. Команда, яка забиває більше голів до кінця матчу — виграє його. Якщо жодна команда не забила м'яч, або рахунок однаковий, то оголошується нічия, або гра переходить у додатковий час, або пенальті, в залежності від формату змагань.

Номер слайду 9

М'яч вважається влученим у ворота, якщо він повністю перетнув лінію воріт між стійками та під перекладиною, за умовами, що перед цим команда, яка забила гол не порушила Правила гри.

Номер слайду 10

но Порушення правил…Штрафний удар призначається за неспортивну поведінку: підніжку, удар суперника, стрибок в ноги, агресивні дії, затримку противника, або гру рукою, тощо…При пробитті штрафного, команда, що захищається, ставить «стінку»(з гравців) на відстані 9м 18см від м'яча. Штрафний можна також розігрувати, один гравець може розіграти , або віддати пас. Подібне порушення в штрафному майданчику карається 11-метровим (пенальті).

Номер слайду 11

Вільний удар призначається, коли гравець віддає передачу своєму голкіперу і той бере м'яч у руки.  Вільний удар можна бити прямо по воротах, або розіграти м'яч з партнером після чого можна бити. Якщо гравець забиває в один дотик м'яч у ворота з вільного удару, то гол не зараховується.

Номер слайду 12

Порушення, що караються вільним Протилежна команда отримає право на виконання вільного удару в разі, якщо воротар: Навмисне затягує відновлення гри, утримуючи м'яч у руках більше шести секунд;Повторно торкнеться м'яча руками після того, як випустить його з рук але до того, як м'яч торкнеться когось із гравців;Торкнеться м'яча руками після умисного пасу ногою партнера по команді;Торкнеться м'яча руками безпосередньо після вкидання, виконаного партнером по команді. Також вільний удар повинен бути призначений, якщо будь-хто з гравців: Зіграє небезпечно;Блокує просування суперника;Перешкодить воротареві випустити м'яч із рук;Здійснить будь-яке інше порушення, після якого гра зупиняється для винесення винному гравцеві попередження або видалення його з поля.

Номер слайду 13

Порушення, що караються попередженням: Жовта картка: Винен у неспортивній поведінці;Словом або дією демонструє незгоду з рішенням судді;Систематично порушує Правила;Навмисне затягує відновлення гри;Не дотримується визначену відстань при поновленні гри штрафним, вільним або кутовим ударами або вкиданням з-за бокової лінії;Виходить, повертається або самовільно йде з поля без дозволу судді. Запасний або замінений гравець отримує попередження з показом жовтої картки, у разі, якщо він: Винен у неспортивній поведінці;Словом або дією демонструє незгоду з рішенням судді;Навмисне затягує відновлення гри.

Номер слайду 14

Порушення, що караються видаленням: Червона картка: Винен у серйозному порушенні Правил;Винен в агресивному поводженні;Плюне в суперника чи будь-яку іншу особу;Позбавить суперника, що просувається до воріт, явної можливості забити гол;Використовує образливі або нецензурні вирази (жести);Отримує друге попередження в одному матчі;Будь-який видалений гравець повинен покинути межі поля і прилеглого до нього простору, включаючи технічну зону.

Номер слайду 15

Спірний м'яч - це спосіб поновлення гри після тимчасової зупинки, у якій виникла необхідність у той час, поки м'яч перебував у грі з якоїсь причини, не передбаченої Правилами гри.

Номер слайду 16

п М’ЯЧ У ГРІ ТА ПОЗА ГРОЮМ'яч вважається поза грою, якщо: - він повністю перетнув лінію воріт або бокову лінію - по землі або по повітрю; - гра була зупинена суддею. М'яч у грі: -протягом всього іншого часу м'яч перебуває в грі, включаючи випадки, коли: - він відскакує від стійки воріт, поперечини, або кутового прапорця і залишається в полі, - він відскакує від суддів, які знаходяться в межах поля.

Номер слайду 17

https://masters-bet.com/zhesty-sudi-v-futbole-i-ih-znacheniya/Жести арбітра

Номер слайду 18

Олександр Зінченко. Зірки українського футболу. Андрій Шевченко. Анатолій Тимощук. Андрій П’ятов. Команда «Шахтар»«Дінамо Київ»

Номер слайду 19

Будьте здорові!

pptx
Додано
15 квітня 2020
Переглядів
1960
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку