Гіпотеза Ампера 9 клас

Про матеріал
Презентація для проведення уроку у паралелі дев'ятих класів з теми "Гіпотеза Ампера".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гіпотеза Ампера

Номер слайду 2

Походження гіпотези. Французький учений Ампер, запропонував ідею, що магнетизм Землі викликано струмом, який тече всередині земної кулі. Далі Ампер висунув більш загальні висновки - магнітні властивості будь-якого тіла визначаються замкнутими електричними струмами всередині нього.

Номер слайду 3

Магнітні властивості речовини можна пояснити існуванням електричних струмів (руху заряджених частинок) усередині кожного атома речовини. В атомах і молекулах речовини в результаті руху електронів виникають кільцеві струми.

Номер слайду 4

Як воно виглядає?У більшості випадків вектори індукції магнітних полів спрямовані в різних напрямках. Саме тому магнітні поля сусідніх атомів компенсують одне одного. Якщо речовину вмістити в зовнішнє магнітне поле, то вектори індукції магнітних полів окремих атомів переорієнтуються в напрямку, що збігається з напрямком зовнішнього магнітного поля. Унаслідок цього утвориться власне елементарне магнітне поле речовини, тобто речовина намагнітиться.

Номер слайду 5

Підсумки. У часи Ампера про будову атома ще нічого не знали, і тому природа молекулярних струмів залишалась невідомою. Тепер відомо, що в кожному атомі є негативно заряджені електрони. Унаслідок руху електронів виникають слабкі магнітні поля. (Це лише часткове пояснення магнітних властивостей речовини. Сучасні уявлення про природу магнетизму ґрунтуються вже на законах квантової механіки.)

Номер слайду 6

Дякую за увагу <3

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 9 клас, Презентації
До підручника
Фізика 9 клас (Засєкіна Т.М., Засєкін Д.О.)
Додано
14 лютого 2023
Переглядів
649
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку