Година спілкування "Дякуємо за мужність"

Про матеріал
Мета: пробудити почуття відповідальності перед наступним поколінням; формувати в молоді розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині своєю працею та стати на захист державних інтересів країни, виховувати глибоку повагу до воїнів, які віддали своє життя в ім’я майбутнього людства, розвивати почуття гордості за минуле нашої Батьківщини, прищеплювати любов до неньки – України.
Перегляд файлу

 «Дякуємо за мужність!»

Година спілкування

 

Мета: пробудити почуття відповідальності перед наступним поколінням; формувати в молоді розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині своєю працею та стати на захист державних інтересів країни, виховувати глибоку повагу до воїнів, які віддали своє життя в ім’я майбутнього людства, розвивати почуття гордості за минуле нашої Батьківщини, прищеплювати любов до неньки – України.

 

  Розцвiтай, Україно,

Ти квiтками калини

I рости, Україно, синiв,

Щоб вони тебе милу

Захищати зумiли

Вiд усiх чужакiв-ворогiв.

 

Вітчизну зі святом вітаємо нині

І хочемо, щоб вона мужніла і цвіла,

Навіки слава, слава Україні,

Її народу слава і хвала!

 

1жовтня Україна вперше відзначила День захисників і захисниць України, Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та 81-ої річниці утворення Української повстанської армії.

 Українці вшанували усіх тих, хто в різні часи боровся за волю та незалежність рідної землі.

 І де б ви не були – вдома чи на роботі, на центральній площі  великого міста чи на вуличці маленького села – зупиніться.

  Зупиніться на хвилину, щоб подякувати тим, хто захищає нас, б’ючись за свободу держави.

 Зупиніться, щоб ушанувати пам'ять захисників і захисниць, які віддали життя за Україну.

 

 Військові традиції не вмирають, доки існує сам народ, доки розвиваються його Збройні Сили. 1-го жовтня ми віддали данину любові та поваги до захисника України. У 2021 році перейменовано на День захисників та захисниць України для належного вшанування воїнів обох статей.

Збройні Сили України своїми славними традиціями зобов’язані козацтву. Багато століть лунають над нашою землею пісні, які уславлюють козаків. Тож хай живе і донині слава козацька, слава України.

  Як говорив Тарас Шевченко: «У своїй хаті – своя сила і правда, і воля», тож маємо обов’язково шанувати тих, чий святий обов’язок – захищати свою хату, боронити свою правду – своєю силою і своєю волею.

 

Звучить пісня про козаків

 

 Україна сьогодні незалежна держава. Українські Збройні Сили покликані охороняти рідну землю. І служать наші хлопці сьогодні Батьківщині. Ми любимо і поважаємо свою армію. Служити в ній справа честі і обов’язку...

   До цього дня Україна йшла довгим і тернистим шляхом

Крім того, 1 жовтня в Україні вперше відзначили День Покрови Пресвятої Богородиці. Згідно зі свідченнями істориків, саме на Волині, в урочищі Вовчак Турійського району Волині,1 жовтня 1942 року, на Покрову, зародилась Українська Повстанська Армія. У 1943-1944 роках тут діяла велика база УПА під назвою «Січ».

Покрову особливо шанували козаки, як заступницю у боротьбі за православну віру. Головна святиня Запорізької Січі  - храм Святої Покрови.

    Свято Покрови здавна є одним із найулюбленіших українських свят. Воно було введено у християнство тільки в 10 столітті і має під собою чи то легенду, чи то реальну подію, яка відбулася в стародавньому Царгороді (Константинополі).. За переказами, чудо сталося в X столітті, коли столиця Візантії була в облозі ворожим військом.  Греки були не в силі захиститися від них. У надії на милість Божу імператор звелів усім зібратися для молитви у  храмі, де зберігалася Риза Божої Матері. О четвертій годині ночі святий Андрій, Христа ради юродивий, до речі – слов’янин за походженням, підвів у молитві очі догори і побачив Божу Матір в оточенні ангелів і багатьох святих: Пречиста Діва слізно молилася за християн, а потім зняла сяючий покров, яким було вкрито її голову, та розгорнула його над усіма, хто тієї ночі молився в храмі.

      Підбадьорені розповіддю про небесне заступництво Богородиці, греки, хоча й з малими силами, рішуче взялися захищати рідне місто та здобули перемогу.

Свято День українського козацтва продовжує історичну традицію Запорізької Січі. Запорізькі козаки шанували Богоматір і вважали її своєю заступницею. Військові походи Війська Запорізького традиційно починалися молитвою біля храму на честь Покрова Пресвятої Богородиці.

 За вікову історію української народності наша земля не один раз закликала своїх синів стати на її захист. І ніколи ці заклики до оборони рідного краю не залишилися не почутими. Боротьба за незалежність України продовжується і зараз. По всій Україні на превеликий жаль гинуть наші патріоти – добровольці та воїни української армії.

Схилимо голови низько перед пам’яттю і подвигом славних синів України –  Пам’ять про загиблих вшануймо хвилиною мовчання.

 

                                          ХВИЛИНА МОВЧАННЯ

Як колись для козака почесним обов’язком була служба в Запорізькій Січі, так і сьогодні захищати рідну землю – це почесний обов’язок для наших юнаків.

Мільйони людей вірять, що небо нашої України-матері стане мирним, адже його оберігають славні воїни, їм довіряють найдорожче, найсвітліше – оберігати мир! Ми повинні розуміти, як важко нашим воїнам знаходитися далеко від своїх родин і друзів, як важко кожного дня переживати смертельні ризики та втрати побратимів. Ми повинні показувати нашим захисникам нашу підтримку, повагу, віру.

 

 

Нехай ніхто не половинить,

твоїх земель не розтина,
Бо ти єдина, Україно,

бо ти на всіх у нас одна.

 

 

Одна від Заходу й до Сходу,

володарка земель і вод –
Ніхто не ділить хай народу,

 бо не поділиться народ.
 

Відео ролик «З днем Захисника Вітчизни»

 

Сьогодні ми зібралися тут, щоб підтримати наших захисників і захисниць, щоб показати їм, що ми дуже вдячні за те, що вони роблять все для того, щоб над нами було мирне небо, щоб ми могли навчатися, ми їх любимо,поважаємо і переживаємо.

 І зараз проведемо майстер-клас по виготовленні вітальних листівок, браслетів із стрічок та резинок, які пізніше разом із матеріальною допомогою будуть відправлені нашим ЗСУ.

Вихователь:

Я хочу подякувати студентам , які взяли участь у сьогоднішньому майстер класі. Давайте не будемо забувати, яку ціну ми платимо за вільну та незалежну Україну. Будемо наближати нашу перемогу всі разом, кожен на своєму фронті.

Зараз, як ніколи, наша армія потребує допомоги від нас, і не тільки матеріальної, а й моральної. Воїни мають бути впевненими, що їх не забувають, підтримують і чекають на повернення додому.

Мільйони людей вірять, що небо нашої неньки-України буде мирним, адже його охороняють славні воїни, їм довіряють найдорожче, найсвітліше – оберігати мир.

Дякую за увагу. Слава Україні!

 

1

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
10 листопада 2023
Переглядів
183
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку