Година спілкування " Не женися за щастям: воно знаходиться в тобі самому"

Про матеріал
Немає такої людини серед нас, яка б не хотіла бути щасливою.Тема щастя хвилювала людей у всі часи. Бути щасливим — головна мета кожного з нас. Але чи всі знають, що щастя знаходиться в кожній людині?
Перегляд файлу

 


   Тема:  Не женися за щастям: воно знаходиться в тобі самому.
 
Чому я обрала саме таку тему на сьогодні?

Насамперед тому, що, мабуть, немає такої людини серед нас, яка б не хотіла бути щасливою.Тема щастя хвилювала людей у всі часи. Бути щасливим — головна мета кожного з нас.Але чи всі знають, що щастя знаходиться в кожній людині?

 

Відповіді учнів

 

 

   Тож спочатку, давайте спробуємо з'ясувати що таке щастя, а також, що потрібно для того, щоб відчувати себе щасливим?

 

Відповіді учнів


   Дуже часто розмірковуючи на цю тему, ми намагаємося знайти відповіді на деякі питання.

У яких життєвих ситуаціях ми відчуваємо себе щасливими? 

Щастя більше залежить від внутрішнього стану людини, чи від зовнішніх обставин? 
Чи багато людині потрібно для щастя?
 

Що таке щастя?
Дійсно, як пояснити, що таке щастя?

 

Відповіді учнів

 

На ці запитання намагалися відповісти історики, письменники і філософи, залишивши нам перлини своїх геніальних думок.

Дехто може сказати, що найщасливішою є та людина, яка потрібна всім.

Дені Дідро сказав: «Найщасливіша людина та, яка дає щастя найбільшій кількості людей». Чи можна це розуміти так: поки інші відчувають у тобі потребу— ти щасливий, коли ж ні— про тебе забувають, і ти втрачаєш щастя?
Існує чимало гуманних професій: лікар, вчитель, рятівник та ін. Призначення цих людей — рятувати і допомагати іншим. Невже для того, щоб відчувати себе щасливою людиною, достатньо отримати, наприклад, фах лікаря? Я вважаю, що ні. Одна людина не може допомогти всім, отже не  може  бути повністю щасливою. Але треба пам’ятати, що бути щасливим, значить прагнути бути корисним, не чекаючи на подяку.
Є ще багато людей, які впевнено говорять про те, що “Щастя - у праці”. І не можна з ними не погодитися, я впевнений, що безрадісна, одноманітна праця не може принести щастя. Але є і інша сторона цього питання.
Якщо людина не любить свою роботу — вона нещаслива? Як праця може зробити людину щасливою?

 

Відповіді учнів


Якщо жінка домогосподарка, виховує дітей і не працює, вона не може відчувати себе щасливою? Ні, саме так відповідатимуть доволі багато людей.
Щасливою людину робить зовсім не престижна або творча робота як така, а перед усім та, в яку людина вкладає свою душу, від якої отримує задоволення.

     Якщо б спитали мене, що для мене щастя? Я відповіла би так: Щастя - у подоланні себе, у самовдосконаленні.
Постійна боротьба із самим собою не може бути приємною, але може принести щастя.

Що означає перемогти себе?

 

Відповіді учнів


Науковці  свідчать, що характер людини зумовлюють батьки. Отже, «переробити» себе не можливо, тому і щастя буває недоступне для деяких людей. Але…. Завжди буває “але”.
Уявімо   собі   двох    дівчат   з   однаковою   освітою   і   кваліфікацією,   які   прийшли   працювати   до туристичної агенції.   Одна   з   них   багато   років   вивчала   іноземні   мови,   а   друга  вважала   це   зайвим.   Коли   треба були їздити в     закордонні командировки або спілкуватися  з замовниками із різних країн,   керівництво   віддавало перевагу   знанням   мов і  запрошували першу  дівчину. 
 Чи   могла   друга дівчина  вважати,   що   її  колезі   пощастило,   а   їй   ні?   Адже   цією   доброю   нагодою   могла  скористатися   тільки   та,   яка   була  до   цього  готова.

Рекомендації   щодо     можливостей   відчути   щастя   містяться   у   творах   філософа    Бертрана   Рассела.  ”Той,   кому   подобається   спостерігати   футбольний   матч,   має   щось   більше,   ніж,   той, кому   футбол   нічого   не   говорить.”   Тому,   хто   любить   читати,   кращий,   ніж   той,   хто   не   читає,   і   тут   різниця ще   більша,   бо   в   житті   значно   більше   можливостей   читати,   ніж   дивитися   футбол.   Чим   більше   речей цікавить   людину,   тим   більше   в   неї   можливостей   для   щастя.

Мабуть,   моя   думка   принесе   користь   тому,    кому   здається,   що   люди   навколо   нас більш   задоволені   життям,   ніж   ми самі.   
Щастя — це відчуття радості, захоплення, відкриття. Воно доступне людині, яка любить життя, уміє бачити красу природи, серце якої завжди відкрито для добра.

Я бажаю всім досягти справжнього людського щастя. Хай кожен з вас відчуває щастя в собі.
 

 

1

 

docx
Додав(-ла)
Шорко Оксана
Додано
16 лютого
Переглядів
128
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку