Година спілкування "Непереможний дух воїнів ЗСУ"

Про матеріал
На жаль, не із сторінок страшних літописів і не з легенд та переказів увірвалось у наше життя це лячне і моторошне слово…Війна. Скільки воно забрало життів молодих та дорослих, рідних нам людей. Слово, яке бринить пострілами гармат і вибухів, криками та стонами людей. Скільки людей залишилось без домівок! Скільки дітей залишились сиротами! Скільки людей вимушені покидати рідну землю та податись у невідомість!
Перегляд файлу

 

Виховна година

 

Тема : Незламний дух воїнів ЗСУ

 

Мета: поглибити знання ліцеїстів про трагічне сьогодення нашої країни, формувати вміння пошуково-дослідницької діяльності, вшанувати пам'ять за загиблими захисниками України, виховувати почуття гідності, честі та патріотизму до рідної країни.

Обладнання: мультимедійна презентація, свічка пам’яті.

 

Хід виховної години

Вступне слово класного керівника: Добрий день, шановні ліцеїсти! Сьогодні ми поговоримо про незламних дух воїнів ЗСУ та внашуємо пам’ять загиблим героям.  

Всім вам відомо, що нашу країну спіткало не одне лихо, перш ніж вона стала незалежною державою. Втрати, які пережив український народ, гострим болем відлунюють у серцях наших співвітчизників. Про це ми всі знаємо і пам’ятаємо, згадуємо наших предків, які боролися за свободу України, і вдячні їм за мужність, відданість, патріотизм. Ці страшні подій закарбовуються в нашій пам’яті, бо пам’ять – це нескінченна книга, в якій записується все: життя людини, життя країни.

Без імен

Нам невідомі всіх їх імена,
Хто їх чекає, хто за ними плаче,
Де їхній дім, як їм болить війна,
Яке в них серце – щире чи терпляче.
Як страшно їм, коли усе горить,
Коли руїни, смерть перед очима,
І як в бою важлива кожна мить,
Які в них білі крила за плечима.
Нам невідомі мрії й здобуття,
Всі їх ні рани, всі слова прощання,
Вони - солдати, що кладуть життя,
Заради нас і мирного світання.
І без імен помолимось за них,
За трошки вдачі світлої, простої.
В час зрад страшних і втрат таких
гірких,
І без імен вони для нас герої.

Давайте запалимо свічку пам’яті та  вшануємо наших загиблих героїв хвилиною мовчання .

Основна частина виховної години

 

Слово классного керівника: На жаль, не із сторінок страшних літописів і не з легенд та переказів увірвалось у наше життя це лячне і моторошне слово…Війна. Скільки воно забрало життів молодих та дорослих, рідних нам людей. Слово, яке бринить пострілами гармат і вибухів, криками та стонами людей. Скільки людей залишилось без домівок! Скільки дітей залишились сиротами! Скільки людей вимушені покидати рідну землю та податись у невідомість!

Передусім мужність і відданість українських військових, чоловіків та жінок в одностроях, дозволили їм чинити опір російським силам, які вторглися в нашу країну . Ця мужність і самовідданість української армії вразила та надихнула весь світ. Ми віддаємо шану мужності Збройних сил України, народу та політичного керівництва України, яке представляє Президент України, Володимир Олександрович  Зеленський.

 Російські війська безжально обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Збройні сили України та підрозділи територіальної оборони зупинили наступ ворога, який не зміг просунутися по жодному із стратегічних напрямків та був відкинутий в результаті контрнаступу українських сил.

Слово класного керівника: Звичайно, без зброї важко протистояти противнику, але хлопці з ЗСУ володіють усім необхідним.

Козирі в України є. Це її сильна армійська ППО та авіація, гранично насичені протитанковими засобами піхотні частини, потужні танки, зубаста берегова оборона. ЗСУ якщо і не в змозі зупинити і повернути назад агресора, то можуть максимально уповільнити його наступ.

 

Заключна частина виховної години

 

Слово класного керівника: Слово Захисник – звучить гордо, бути  захисником Вітчизни – обов’язок кожного із нас. Захисник держави не має спокою ні вдень, на вночі, бо завжди стоїть на варті  вступити в бій. Не легка їхня доля за теренами  спокою, і завжди вони повинні знати, що нам – українцям не байдуже їхнє життя, що ми вболіваємо  за них,  молімося і допомагаємо.

На завершення пропоную вам переглянути відео «Непереможні – бо ЄДИНІ» (https://www.youtube.com/watch?v=7UOPfaw1coI)

 

Слово класного керівнка: Зараз, як ніколи, наша армія потребує допомоги від нас, і не тільки матеріальної, а й моральної. Воїни мають бути впевненими, що їх не забувають, підтримують і чекають на повернення додому.

Мільйони людей вірять, що небо нашої неньки-України буде мирним, адже його охороняють славні воїни, їм довіряють найдорожче, найсвітліше – оберігати мир.

Дякую за увагу. Слава Україні!

 

 

 

 

 

doc
Додано
13 квітня 2022
Переглядів
2588
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку