Година спілкування "Правила дорожнього руху"

Про матеріал
Година спілкування - Правила дорожнього руху. Мета: поглибити знання дітей про правила дорожнього руху, ознайомити учнів із дорожніми знаками, розглянути конкретні життєві ситуації, закріпити і актуалізувати знання учнів про дорожній рух і правила безпечної поведінки на вулицях.
Перегляд файлу

Година спілкування

Правила дорожнього руху

 

Мета: поглибити знання дітей про правила дорожнього руху, ознайомити учнів  із дорожніми знаками, розглянути конкретні життєві ситуації, закріпити і актуалізувати знання учнів про дорожній рух і правила безпечної поведінки на вулицях.

 

Вчитель:

В наш теперішній час, ми мабуть і не можемо уявити життя без транспорту. На скільки він різноманітний і на скільки транспорт допомагає людині. (Розпитати учнів про види транспорту та їх призначення).

Але треба пам’ятати про те, що транспорт може бути дуже небезпечним, особливо, якщо не знаєш правил дорожнього руху.

Знати правила повинен як і водій, так і пішохід. (Запитати у дітей хто такий водій і пішохід).

Так давайте ж з вами повторимо дорожні знаки, та з’ясуємо їх призначення.

Як ви бачите, існує дуже багато дорожніх знаків як і до водія, так і для пішохода.  Можливо ви їх одразу і не запам’ятаєте, але я така підказка, яку легко запам’ятати – якщо знак трикутний та виділений червоним кольором, то він тебе попереджає;  якщо у червоному кружечку, та ще перекреслений, то він тебе зупиняє; а сині знаки інформують тебе.  

А ще, я хочу розповісти вам, про так звані «сліпі зони» автомобіля. (Розповісти дітям, як небезпечно проходити позаду автомобіля).

А зараз діти я пропоную вам гру – Сліпий водій.

Така гра дозволяє дітям зрозуміти, що водій не завжди може побачити пішохода позаду авто і треба уважно обходити транспорт, особливо  вантажні автомобілі.  

 

 

Пояснення гри: посадити одного учня на стілець, він буде водій. Поруч з ним ліворуч поставити іншого учня і дати йому дзеркало, імітація дзеркало заднього виду. За бажанням можливо поставити і праворуч. За спиною праворуч та ліворуч поставити інших учнів – імітація сліпої зони. Наступний учень грає роль пішохода, буде ходити позаду водія, а водій повинен побачити його у дзеркало.

 

 

 

 

Картинки по запросу Попереджувальні знаки

Доповнення до попереджувальних знаків. Картинки по запросу Попереджувальні знаки Картинки по запросу Попереджувальні знаки

Похожее изображение

 

Похожее изображение

 

Картинки по запросу знаки для пішоходів

Картинки по запросу наказові знаки для пішоходів

 

Похожее изображение

docx
Додано
2 вересня 2019
Переглядів
1946
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку