Година спілкування "Віконечко рідної хати"

Про матеріал
Тема:Віконечко рідної хати Мета:Розглянути проблему взаємовідносин батьків і дітей, труднощі, що перешкоджають їх взаєморозумінню; виробляти в учнів уміння проявляти ввічливість, тактовність, порядність; виховувати шанобливе ставлення до старших, батьків зокрема.
Перегляд файлу

Година спілкування

Тема:Віконечко рідної хати

Мета:Розглянути проблему взаємовідносин батьків і дітей, труднощі, що перешкоджають їх взаєморозумінню; виробляти в учнів уміння проявляти ввічливість, тактовність, порядність; виховувати шанобливе ставлення до старших, батьків зокрема.

Обладнання: Аудіозапис пісні «Віконечко рідної хати», фото світлини, картки.

Хід проведення.

F:\DCIM\101PHOTO\SAM_1209.JPGВчитель:

  • Діти! Сьогодні наше спілкування буде пов’язане з вашими відносинами до батьків. Пропоную послухати запис пісні «Віконечко рідної хати»
  • прослуховування -

Бесіда:

 1)Які почуття навіяла ця пісня?

2) Що ви зараз відчуваєте?

3) Чи завжди ви вдячні батькам за те, що маєте?

- Погляньте на дошку. Там знаходяться фото світлини ваших рідних домівок. Які вони гарні, чепурні, доглянуті. А якщо прочинити віконце кожної хати, чи завжди там так же гарно, спокійно?...

- Проблема взаємовідносин батьків і дітей завжди хвилювала суспільство. Люди різних поколінь не просто живуть і відпочивають. Вони не просто співіснують, а й вирішують складні питання суспільного життя.

   При спільному розв’язуванні життєвих питань, унаслідок соціально-психологічної різниці між людьми різних поколінь особливо, трапляється немало труднощі, що перешкоджають взаєморозумінню.

Бесіда:

  1. Через що найчастіше у вас виникають непорозуміння?
  2. Яким чином вони вирішуються?
  • C:\Documents and Settings\Admin\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.Word\SAM_1218.jpgДля регулювання відносин між людьми різних поколінь суспільством вироблена моральна норма - повага до старших.

- записані норми вішаються на дошку -

- Дотримання названих вимог сприяє зміцненню єдності поколінь, творчому співробітництву батьків і дітей.

На сьогодні ви мали принести результат вашої спільної творчості. Продемонструйте її.

  • Презентація виробів -

- Зараз ми з вами  об’єднаємося в 2 групи.

Завдання:

C:\Documents and Settings\Admin\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.Word\SAM_1220.jpgІ група - Написати чим старші люди можуть допомагати юним.

ІІ група - Написати чим юні можуть допомогти людям старшого покоління.

  • Виступ представників кожної групи
  • Отже, ми можемо зробити висновок, що люди не зможуть один без одного. Що в єднанні - наша сила. Пропонуємо заповнити таблицю:

Вирішую сам

Вирішуємо разом

 

 

На жаль, діти, часто так буває, що на старість збувається все, що доброго зробили батьки. Це дуже погано. Зрозуміло, що старість неминуча, але в наших з вами силах зробити так, що б наші батьки завжди відчували себе потрібними.

  • Демонстрація фільму «Горобчик»
  • C:\Documents and Settings\Admin\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.Word\SAM_1229.jpgЯ думаю,  що останньою сценою фільму все сказано. Зараз я вам роздам картки на яких ви запишете слова любові, звернені вашим батькам. Їх ми вклеємо в ваші щоденники. Це буде своєрідний сюрприз для батьків, - відкривши щоденник для підпису, вони прочитають ваше послання.
  • - Вклеювання в щоденники –

 Заключне слово вчителя:

  •  Будьте хорошими дітьми, не допустіть, щоб життя ваших батьків було отруєне поганими вчинкам. Умійте бути добрими не лише в думках і почуттях, але і в діях.
  • F:\DCIM\101PHOTO\SAM_1200.JPGВірш «Птиця синя »
  • Пам’ятайте, що ранню старість і хворобу батькам приносять не тільки праця, утома,  а й сердечні хвилювання, переживання, тривоги, прикрощі.

    Нехай віконечках вашої хати невгасимо горить вогник любові та вдячності.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Класний керівник    Мисюра Л.Г

doc
Додано
8 квітня 2020
Переглядів
586
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку