Гордість спортсменів м.Сєвєродонецька

Про матеріал
Наша гордість спорсменів з невеликого міста Луганської області, а саме міста Сєвєродонецька
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гордістьспорту м. Сєвєродонецька Невелике місто,але є чим пишатися

Номер слайду 2

Дмитро Гречишкін. Футболіст народився у Сєвєродонецьку. Свій спортивний шлях розпочав у 2004 році, виступаючи за луганську команду "Юність" у дитячо-юнацькій футбольній лізі України. Протягом чотирьох років підкорював поля за донецький "Олімпік". У літку 2008 року перебрався до складу донецького "Шахтаря". У сезоні 2008/09 відзначився з "Шахтарем" перемогою у молодіжному чемпіонаті. У наступному сезоні 2009/10 став срібним призером молодіжної першості, уступивши "Карпатам" з Львова. У 2013 році уклав п'ятирічний контракт із "Шахтарем". Його дебют відбувся у матчі 21 туру чемпіонату України 2012/13 проти одеського "Чорноморця".25 липня 2014 року, на правах оренди, перейшов до "Чорноморця". У червні 2015 року покинув одеський клуб після закінчення контракту, перейшовши на правах оренди до луганської "Зорі". На кінець вересня 2018 року приєднався до складу "Олександрії".

Номер слайду 3

Дмитро Семененко. Походженням із Попасної, у 2007 році вступив до Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля. Після успішного завершення навчання залишився працювати в університеті як викладач на кафедрі фізичного виховання та здоров'я людини. Перші торжества на міжнародних змаганнях відзначив у 2009 році, двічі здобував золоті медалі на чемпіонатах світу та тричі на чемпіонатах Європи. З 2011 року почав встановлювати нові рекорди з пауерліфтингу на європейському та світовому рівні. У травні 2015 року на чемпіонаті Європи-2015 здобув срібну нагороду у ваговій категорії до 105 кг, показавши результат 1017,5 кг. Це було також встановленням нового світового та європейського рекорду в присіданні зі штангою – вражаючі 415 кг, що стало його четвертим рекордом.

Номер слайду 4

Марина Марченко. Українська волейболістка, фінішувала з клубом «Динамо» і представляла збірну України. Свою волейбольну кар'єру розпочала у п'ятому класі, починаючи грати у віці 10 років. Її першим тренером став Геннадій Кунжапов, який запросив її до секції волейболу ДЮСШ №2. Першим клубом в кар'єрі стала команда «Сєвєродончанка». Після декількох невдалих спроб пройти вище, спортсменка залишила «Сєвєродончанку» і перейшла до «Кола» з Черкас, відмовившись від пропозиції від команди «Хімволокно». До 2009 року вона не розглядала пропозиції від інших клубів, як українських, так і з-за кордону. Навіть пропозицію від Казахстану, з умовою зміни громадянства, вона відхилила негайно. Змінивши своє рішення у 2009 році, в березні, вона перейшла до французького клубу «Канн», замінивши травмовану спортсменку.

Номер слайду 5

Наталія Тобіас-Сидоренко. Наталія Тобіас, багаторазова лауреатка чемпіонатів України та світу у забігу на 1500 м, рекордсменка України з бігу на 3000 м з перешкодами і учасниця Олімпійських ігор, захоплюється спортом з 1991 року. Початкові досягнення у легкій атлетиці вона відзначила саме в Сєвєродонецьку. Тренувалася в спортивному клубі «Динамо» у Донецьку під керівництвом Костянтина Степанцова. Завоювала бронзову медаль у бігу на 1500 метрів на Олімпіаді у Пекіні. У 2008 році їй було вручено орден княгині Ольги ІІІ ступеня за визначний внесок у спорт.

Номер слайду 6

Валентина Рєзнік. Представниця Сєвєродонецької школи підводного спорту, Валентина, здобула звання майстра спорту міжнародного класу. Під час Чемпіонату світу у Франції вона вражаюче виступила, виборюючи дві срібні нагороди в естафетному плаванні на 4х100 м та 4х200 м. Крім того, Валентина багато разів встановлювала нові рекорди України на цих дистанціях. У фіналі Кубка світу з плавання у ластах вона виборола "срібну нагороду", вражаючи глядачів своєю високою майстерністю.

Номер слайду 7

Микола Давиденко. Тенісист, визнаний майстер спорту, колишня третя ракетка світу в одиночному розряді, народився у Сєвєродонецьку. Свою тенісну кар'єру розпочав у віці 7 років, розпочавши тренування разом із своїм старшим братом Едуардом. За весь період змагань, виборов 21 турнір ATP в одиночному розряді, включаючи підсумковий турнір 2009 року та три турніри із серії Masters. Протягом кар'єри десять разів виходив у чвертьфінали турнірів Великого шолому, в тому числі чотири рази у півфіналах, але не мав можливості здобути перемогу в фіналах.

Номер слайду 8

Олександра Фоміна. Вихованка волейболу з Сєверодонецька, вона подвійно торкнулася перемоги у Лізі чемпіонів європейських країн і багатократно ставала призером єврокубків. Також, вона була представницею України на Олімпійських іграх 1996 року у місті Атланта, США, де виступала з гідністю. У складі свого клубу Rabita Baku, вона брала активну участь у чемпіонаті світу серед жіночих волейбольних команд, підкреслюючи свою вагому роль та внесок у командний успіх. Неодноразова чемпіонка України, вона укріплює своє місце серед видатних волейболісток з Сєверодонецька.

Номер слайду 9

Денис Левін. Вихованець спортивно-технічної школи водних видів спорту "Садко", він - майстер спорту України міжнародного класу з плавання у ластах. Багатократно завоював вершину п'єдесталу, отримуючи заслужено золоті медалі, на дистанціях 50 метрів пірнання, 50 та 100 метрів плавання в ластах, а також 100 метрів плавання з аквалангом. Його успіхи в спорті свідчать про великий талант та відданість водним видам спорту.

Номер слайду 10

Микола Антоненко. Легкоатлет з України, представник національної збірної з марафону, Микола Антоненко, свій шлях до спорту розпочав у Сєвєродонецьку, де народився і виріс. З 15 років він активно займався легкою атлетикою, встановивши себе як майстер спорту України міжнародного класу. Тричі став володарем Братиславського марафону серед юніорів, здобув перемогу в марафоні Graz-Marathon у Граці, Австрія, та у Балтіморі. Він також виборов чемпіонство України з бігу по шосе на дистанції 10 км, а також переміг у міжнародному марафоні Twin Cities Marathon у Сент-Полі, США. Його досягнення у світі марафонського бігу вражають, включаючи численні інші нагороди.

Номер слайду 11

Євген Ігнатов. Важко не визнати Євгена Ігнатова як з великої літери спортсмена з велоспорту у Сєвєродонецьку. Він - багаторазовий триумфатор та учасник Чемпіонатів Світу та Європи. Протягом понад п'ятдесяти років він присвятив себе, не лише ролі спортсмена, а й тренера. За свою кар'єру він завоював чотири срібні, а також золоту та бронзову медалі на Чемпіонатах Світу та Європи. У вересні 2019 року Євген Ігнатов повернувся із світового велозмагання у Харбергу, Австрія, вигравши унікальне досягнення у категорії 80+. У 2020 році на Чемпіонаті України в Білій Церкві він виборов "золото" у двох гонках, продовжуючи свої вражаючі досягнення.

Номер слайду 12

pptx
Додано
4 лютого
Переглядів
48
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку