«Говорюща риба» Гра «Так або ні»

Про матеріал
Запропонована презентація, що містить матеріал для перевірки знань, поданий у формі гри «Так або ні», допоможе за найменших затрат часу у підготовці до уроку української літератури у 6 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гра «Так або ні»Підтвердьте або спростуйте фрази. Помилкові судження виправте і озвучте правильний варіант.«Говорюща риба»

Номер слайду 2

1. У великих водах у шанованих риб’ячою громадою батьків народилася мовчазна риба.2. Говорюща риба була ще дуже молодою. 3. Говорюща риба попрощалася з блакитними водоростями і попливла шукати іншого місця. 4. Рибна громада ухвалила присуд: говорющу рибу видалити з води. 5. Із цих пір риба стала жити на березі. 6. Тільки крізь воду рибалки виглядали інакше, вони розмовляли й не рухалися.

Номер слайду 3

7. Риба ходила по березі й розмовляла сама із собою. 8. Почувши так близько від себе розмову, говоряща риба не втрималася і підійшла до човна. 9. Я їду на два дні ловити рибу. 10. Із цього часу вони подружили. 11. Завтра я чекаю тебе на сніданок.12. Сьогодні мій найліпший приятель прийде до нас у гості.

Номер слайду 4

— У великих водах у шанованих риб’ячою громадою батьків народилася мовчазна риба (балакуща) — ні.— Балакуща риба була ще дуже молодою. (Так)— Балакуща риба попрощалася з блакитними водоростями і попливла шукати іншого місця. (Ні — табуна)— Рибна громада ухвалила присуд: балакущу рибу видалити з води. (Так)— З цих пір риба стала жити на березі. (Так)— Тільки крізь воду рибалки виглядали інакше, вони розмовляли й не рухалися. (Ні)— Риба ходила по березі й розмовляла сама з собою. (Так)— Почувши так близько від себе розмову, говоряща риба не втрималася і підійшла до човна. (Ні — рибалки)— Я їду на два дні ловити рибу. (Ні — три)— З цього часу вони подружили. (Так)— Завтра я чекаю тебе на сніданок. (Ні — обід)— Сьогодні мій найліпший приятель прийде до нас у гості. (Так)

Номер слайду 5

Автор ресурсу. Ратушна Наталія Миколаївна-учитель української мови та літератури Лукашівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів» Чорнобаївської селищної ради Черкаської області

pptx
Додав(-ла)
Ратушна Наташа
Додано
15 лютого 2022
Переглядів
667
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку