Гра-стратегія для дітей старшої групи «Будуємо пожежну частину»

Про матеріал
Гра-стратегія це особливий вид ігрової діяльності для старших дошкільників. Під час гри діти вчаться планувати свої дії, об’єднуватися та домовлятися, вони роблять правильний вибір та приймають вірні рішення для досягнення бажаного результату. У таких іграх діти вчаться колективно вирішувати поставлені перед ними запитання і проблеми та колективно взаємодіяти. Мета: Учити дітей будувати гру; Розширювати знання дітей про важливість професій пожежника; розвивати активність під час обговорення та реалізації ігрових задумів; формувати вміння розподіляти ролі, діяти злагоджено й за алгоритмом. Виховувати командний дух, вчити дослухатися до чужої думки. Матеріал: картинки з посилання вогонь.docx ,Професії.docx, запис пожежної сирени; сюжетні картинки для вибору побудови пожежної частини на яких зображене центр міста, окраїна міста та річка; картинки будівель; картинки спеціальних машин.
Перегляд файлу

Авторська гра-стратегія для дітей старшої групи

«Будуємо пожежну частину»

Гра-стратегія це особливий вид ігрової діяльності для старших дошкільників. Під час гри діти вчаться планувати свої дії, об’єднуватися та домовлятися, вони роблять правильний вибір та приймають вірні рішення для досягнення бажаного результату. У таких іграх діти вчаться колективно вирішувати поставлені перед ними запитання і проблеми та колективно взаємодіяти.

   Мета: Учити дітей будувати гру; Розширювати знання дітей про важливість професій пожежника; розвивати активність під час обговорення та реалізації ігрових задумів; формувати вміння розподіляти ролі, діяти злагоджено й за алгоритмом. Виховувати командний дух, вчити дослухатися до чужої думки.

   Матеріал: картинки з посилання вогонь.docx ,Професії.docx, запис пожежної сирени; сюжетні картинки для вибору побудови пожежної частини на яких зображене центр міста, окраїна міста та річка; картинки будівель; картинки спеціальних машин.

Алгоритм дії побудови пожежної частини

  • Вибір місця розташування відповідного приміщення;
  • Підбір працівників пожежної частини ;       
  • Підбір техніки;
  • Підбір інвентарю та спеціального одягу;
  • Д\г «Одягни пожежника»;
  • Розігрування ситуації на вибір вихователя.

Хід гри:

 1.Зацікавлюючий момент.

Діти, ви чуєте сирену? Як ви вважаєте, яка машина їде? Так, малята! - це пожежна машина їде на виклик. У місті сталася пожежа. Хто може допомогти людям під час пожежі? Молодці! Це пожежники!

Сьогодні я пропоную вам побудувати пожежну частину у якій знаходяться пожежники та спеціальний транспорт, який готовий у будь-яку хвилину виїхати на допомого постраждалим.

 2.Вибір місця побудови.

Розгляд картинок, визначення місця побудови та вигляду самої будівлі.

  •                 Як ви вважаєте, де краще будувати пожежну частину? Розглядаємо картинки, доводимо до думки, що краще будувати біля річки.
  •                 Діти, погляньте на картинки та визначте, яка саме будівля підходить для пожежної частини, де повинен стояти транспорт, яким пожежники виїжджають на виклик, які ще кабінети є у частині, де може знаходитися диспетчерська.

  3.Підбір працівників у пожежній частині.

Розглядаємо коректурну таблицю професії. Діти, скажіть будь ласка один пожежник може погасити пожежу? На пожежу виїжджає ціла пожежна команда, одні члени команди гасять пожежу, інші допомагають людям, тваринам, викликають швидку та поліцію, у пожежній частині працює багато працівників, давайте разом їх виберемо.

  4.Вибір потрібної техніки.

- Давайте розглянемо картинки. Яким транспортом виїжджають пожежники на місця пригоди?

- Д\г «Складаємо пожежну машину»

  5.Розглядаємо коректурну таблицю «Одяг пожежника».

Діти подумайте будь ласка і скажіть чи може пожежник виїхати на гасіння пожежі у звичайному одязі? Чому?

Давайте разом  підберемо спеціальний одяг для пожежника.

Молодці! Ми з вами побудували пожежну частину, підібрали транспорт та одяг для працівників, а тепер пограємо у гру «Біда!!!Трапилась пожежа!!!»

 

 

docx
Додано
14 січня 2022
Переглядів
621
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку