«Графіка. Види графіки. Графічні техніки. Створення графічної композиції в техніці монотипія «Старезний вяз, покручене гілляччя»

Про матеріал
Пропонована презентація розроблена відповідно нової навчальної програми з образотворчого мистецтва та покликана доповнити матеріал уроку додатковими наочними матеріалами, що спонукають до творчості. Даний ресурс покликаний забезпечити підвищення ефективності вивчення теми. Матеріали апробовані на уроках образотворчого мистецтва в 5 класі, можуть бути використані учнями для самостійного вивчення та поглиблення знань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок образотворчого мистецтва в 5 класіРозділ І «Графіка»Тема уроку:«Графіка. Види графіки. Графічні техніки. Створення графічной композиції в техніці монотипія: «Старезний вяз, покручене гілляччя»Вчитель: Філіпчук О. П. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №12 м. Бердичева

Номер слайду 2

Нотатки від учителя- Дорогі діти! Сьогодні ми з вами ознайомимося з темою «Графіка. Види графіки. Графічні техніки. Створення графічної композиції в техніці монотипія «Старезний вяз, покручене гілляччя» Акварель Опрацювати тему уроку нам допоможе дана презентація План уроку: Пригадаємо що називається графікою. Види графіки. Графічні техніки. Монотипія. Художньо- творча робота. Матеріали, які використовують у графіці

Номер слайду 3

Що таке графіка? Графіка — це вид образотворчого мистецтва. Термін походить від грецького слова «графо», що означає писати, креслити, шкребти.

Номер слайду 4

«Види графіки»Станкова графіка — твори, виконані в єдиному примірнику, вручну, самостійно. Промислова графіка — вид прикладної тиражної графіки, що обслуговує сферу виробництва та збуту промислової продукції (конверти, бланки, марки, етикетки).

Номер слайду 5

Види графіки. Тиражна графіка — друкована (книжкова ілюстрація). Плакатна графіка — графічне зображення рекламного та агітаційного характеру. Комп’ютерна графіка — новий вид графічного мистецтва (створення рисунків за допомогою графічних редакторів).

Номер слайду 6

Графічні твори, на відміну від живописних, передають найголовніше без зайвих деталей. Вони ніби відображають ідею твору. Графічні роботи можуть бути чорно-білими, а іноді — кольоровими. Уго Баракко.«Лестница и колодец» Цветной офорт (аквафорте, акватинта)І.І. Шишкін«Перед грозою»(офорт)

Номер слайду 7

Графічні техніки1. Гравюра — зображення на твердому матеріалі, що вкривали фарбами, а потім відбивали на папері.2. Ксилографія — це зображення, виконане різцями на дерев’яній поверхні. 

Номер слайду 8

Графічні техніки3. Літографія — це гравюра на камені. Для цього використовують спеціальний літограф. 4. Офорт- вид гравірування, при якому лінії малюнка роблять різцем або голкою на смоляному покритті металевої гравюрної дошки і протравлюють кислотою.

Номер слайду 9

Графічні техніки. Монотипія (від грецьк. monos — один, єдиний і tupos — відбиток) — одна з найпростіших графічних технік, коли за допомогою друкування отримують лише один відбиток, один примірник зображення

Номер слайду 10

Зразки монотипія

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Якою є найголовніша властивість цих технік?За допомогою цих графічних технік можна виконати багато копій, безліч відтисків.

Номер слайду 13

Художньо - творча робота

Номер слайду 14

Завдання художньо- творчої роботи

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Дякую вам за чудову роботу. Свої роботи ви можете надіслати мені на Вайбер або на ел.пошту

pptx
Додано
21 жовтня 2020
Переглядів
2012
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку