Презентація "Пропорції і конструкція"

Про матеріал
Презентація на тему "Пропорції і конструкція" до уроку образотворчого мистецтва, за матерілами підручника С.Н. Железняк, О.В. Ломанова "Образотворче мистецтво, 5 клас"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що таке конструкція і пропорції?Бєляєва Олена Сергіївна, вчитель образотворчого мистецтва. Образотворче мистецтво 5 клас. Дистанційне навчання(за підручником С. Н. Железняк, О. В. Ломанова)

Номер слайду 2

Пояснення нового матеріалу. Правдиве зображення будь-якого предмета передає в рисунку чи картині його основні, характерні ознаки, зрозумілі глядачеві. Що таке ознаки предмета? Це властивості предмета, його прикмети. Мовою образотворчого мистецтва, риси, що відрізняють речі одна від одної, називають пропорцією і конструкцією.

Номер слайду 3

Конструкція – (від лат. – складання, побудова) побудова, взаємне розташування частин предмета. Каркас – основа, скріплена один з одним стрижнем. Конструкція предмета. Вісь симетрії – уявна лінія, яка поділяє предмет на дві дзеркально рівні частини. Вісь симетрії

Номер слайду 4

Конструкція Кожен предмет має свою конструкцію, свій каркас. Симетричний предмет обов'язково має вісь симетрії. Як будинок починається з каркасу, а потім заповнюється стінами, так і ми починаємо свою роботу над малюнком з “каркасу”.

Номер слайду 5

Приклади зображення симетричних предметів

Номер слайду 6

Пропорції – (від лат. – співмірність, співвідношення) співвідношення усіх частин зображення чи архітектурної споруди, відповідність їх одна одній і співвідношення із цілим.

Номер слайду 7

Пропорції Передавши правильно пропорції, властиві кожному з предметів, таким чином ми передаємо його характерні риси. Характерність предметів - це те, чим вони відрізняються один від одного.

Номер слайду 8

Практична робота. Намалюй натюрморт з трьох предметів, використовуючи знання про конструкцію та пропорції. Використовуй план поетапної роботи:1. На аркуші паперу (в альбомі) закомпануй (розмісти) зображення предметів натюрморту, обов'язково поруч.2. Порівняй пропорції різних предметів один між одним.3. Порівняй пропорції різних частин кожного предмету (довжину до висоти та ширини) !!! Пам'ятай, під час побудови натюрморту не натискай на олівець, так робота буде мати охайніший вигляд.4. Виправ похибки у побудові.5. Закінчи роботу в кольорі улюбленим художнім матеріалом (фарбами, олівцями, фломастерами та ін.)6. Сфотографуй роботу і додай в гугл клас для оцінювання. Дивись мій приклад на наступному слайді або намалюй свій =)

Номер слайду 9

Поетапне зображення натюрморту

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Havryliv Maria
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 листопада 2020
Переглядів
3779
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку