Хліб та хлібобулочні вироби

Про матеріал
Дефекти хлібобулочних виробів виникають через низьку якість сировини, порушення технології виготовлення, режиму транспортування, зберігання і реалізації. Причиною хвороб виробів є розвиток мікроорганізмів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Сировиною для виробництва бубличних виробів служать пшенична мука, вода, дріжджі, сіль, жири, цукор.

Номер слайду 3

За призначенням хлібобулочні вироби поділяють на: загального споживання, дитячого споживання, дієтичного харчування.

Номер слайду 4

 Хлібобулочні вироби характеризуються високими органолептичними властивостями. Вони мають неповторний аромат, який створюють понад 300 ароматоутворюючих речовин. Найбільш інтенсивний аромат мають щойно випечені вироби.

Номер слайду 5

Сухарні вироби (сухарі) — це вироби з черствого хліба або сухарних плит, виготовлені за відповідними рецептами і технологічними режимами. Сухарі поділяють на прості (Армійські) і здобні.

Номер слайду 6

Хлібна соломка за своїми споживними та іншими властивостями близька до сушок. Товщина готової соломки 0,8 см, довжина - 10-28 см. Консистенція повинна бути крихкою, легко розламуватися. Поверхня хлібної соломки гладенька або трохи шорстка.

Номер слайду 7

Дефекти хлібобулочних виробів виникають через низьку якість сировини, порушення технології виготовлення, режиму транспортування, зберігання і реалізації. Причиною хвороб виробів є розвиток мікроорганізмів.

Номер слайду 8

неправильна форма; розпливчастість; тонка непропечена скоринка; нерівномірна пористість; підриви скоринки; непроміс; сторонній смак; сторонній запах; сторонні включення. Дефекти хлібобулочних виробів

ppt
Додано
26 грудня 2023
Переглядів
164
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку