Презентаці " З'єднувальні шви"

Про матеріал
Презентація до уроку виробничого навчання, з професії "Кравець": "З'єднювальні шви".Чудова розробка.
Перегляд файлу

image

Зєднувальні шви- застосовують для зєднання двох і більше деталей виробу. До них належать зшивні, накладні, настрочні, білизняні.

image

З’єднувальні шви

image

зшивні

imageІз запрасованими зрізами, із розпрасованими зрізами, на ребро Дві деталі складіть лицьовими боками всередину, зрівняйте зрізи та з'єднайте машинною строчкою паралельно до них. Потім припуски запрасуйте (розпрасуйте, припрасуйте на ребро). Ширина шва 0,5-1,5 см. Використовують для виконання всіх основних швів.

Розстрочний

imageДеталі складіть лицьовими боками всередину і з'єднайте зшивним швом (7) у розпрасування. З лицьового боку прокладіть оздоблювальні строчки на однаковій відстані по обидва боки від строчки зшивання (2). Використовують для виготовлення спортивних виробів, обробки бічних кишень, виточок.

накладні

Із відкритими зрізами

imageНа лицьовий бік деталі накладіть другу деталь лицьовим боком догори й зробіть пряму або зигзагоподібну строчку, відступивши від зрізів на 0,5 см. Використовують для з'єднування частин прокладки, застрочування тасьми, вшивання нижнього коміра в горловину (на машині зигзагоподібною строчкою).

Із закритим зрізом

Край верхньої деталі запрасуйте (або заметайте і запрасуйте). На нижню деталь нанесіть лінію, з якою сумістіть підігнутий край верхньої деталі та з'єднайте машинною строчкою. Використовують для з'єднування прямих, частіше фігурних кокеток.

настрочні

imageЗ відкритим зрізом

Деталі зшийте строчкою 7, шов запрасуйте й прокладіть

строчку 2 по лицьовому боку виробу. Ширина шва - згідно з моделлю. Використовують для з'єднування бічних, плечових зрізів, середніх зрізів спинки. Із закритим зрізом

Деталі складіть лицьовими боками всередину таким чином, щоб зріз нижньої деталі виступав за зріз верхньої на ширину оздоблювальної строчки плюс 0,4-1 см. З боку верхньої деталі на відстані

0,5-0,7 см від її зрізу прокладіть строчку 1. Потім прокладіть оздоблювальну строчку 2. Використовують для з'єднування та оздоблення деталей виробу.

білизняні

Подвійний

Деталі складіть виворітними боками всередину,

зшийте (строчка 7) на відстані 0,3-

image0,4 см від зрізів, потім виверніть на лицьовий бік, виправіть шов та виконайте строчку 2 на відстані 0,50,7 см від краю.

Використовують для зшивання підкладки кишені, з'єднування деталей у робочому одязі.

Шов у замок

На машині виконайте спочатку накладний шов

imageз відкритим зрізом (строчка 7). Потім перегніть деталі так, щоб зрізи опинились усередині, й прокладіть першу строчку (2) на відстані 0,1-0,2 см від згину; другу (3) - на 0,5-0,8 см від

першої строчки. Використовують під час виготовлення білизни, виробів з джинсової тканини.

Запошивний

imageДеталі складіть лицьовими боками всередину так, щоб нижній зріз виступав з-під верхнього на 0,50,7 см. Зріз верхньої деталі обігніть припуском нижнього та прокладіть строчку на відстані 0,1-0,2 см

від зрізу нижньої деталі (строчка 7). Потім шов розправте й обігніть його верхньою деталлю так, щоб необроблений зріз опинився всередині. Настрочіть необроблений припуск на відстані 0,1-0,2 см від згину (строчка 2). Використовують під час виготовлення натільної, постільної білизни, спецодягу, костюмів без підкладки, чоловічих сорочок.

pdf
Додав(-ла)
Іваник Наталія
Додано
26 грудня 2023
Переглядів
108
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку