Хрестові походи: причини, хід та їх наслідки (презентація)

Про матеріал
Розробка уроку з теми "Хрестові походи" урок побудова у формі комікса, що дозволяє зацікавити та привернути увагу учнів, в матеріалі використані історичні карти, зображення історичних постатей, які приймали активну участь у хрестових походах. Матеріал уроку дозволяє учням ніби поринути в атмосферу часів хрестових походів, щоб більш детально зрозуміти та оцінити дії представників тих чи інших соціальних груп та проблему виникнення, такого явища, як "Хрестові походи" та їх впливна історичний розвиток людства загалом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хрестові походи«Мандри лицаря Річарда» Гуськова О. М. Вчитель історіїВищої категоріїМарганецької ПМШ №11

Номер слайду 2

МЕТА: ознайомити учнів з причинами, ходом та наслідками хрестових походів; діяльністтю історичних постатей Римський Папа Урбан ІІ, французького короля Людовіка VІІ, Філіппа ІІ Августа та німецького імператора Конрада ІІІнімецький імператор Фрідріх І Барбаросса, англійського короля Річарда Левине Серце та на їх прикладі продемонструвати учням, як певна історична постать може впливати на розвиток історичних подій та свідомість інших людей; розвивати вміння працювати з підручником, історичними документами та історичною картою, аналізувати та систематизувати історичний матеріал, показати, як основі вивченого матеріалу потрібно робити висновки, підтверджуючи їх фактами; виховувати неприйняття війни, як способу вирішення конфліктів, економічних, політичних, соціальних або інших проблем держави. ОСНОВНІ ІДЕЇ ТА ПОНЯТТЯ: хрестові походи, хрестоносці, держави хрестоносців, єретики, католицька церква. ОСНОВНІ ДАТИ:1095р. – церковний собор в Клермоні.1096р. – початок першого хрестового походу.1099р. – захоплення Єрусалиму хрестоносцями.

Номер слайду 3

ПРИВІТ! Я, лицар «Річард», і я йду до міста Клермон, де зараз Папа Урбан ІІ проводить собор усіх вірних християн, щоб об'єднати їх для захисту і звільнення найбільшої християнської святині – ГРОБУ ГОСПОДНЄГО

Номер слайду 4

«Цього хоче сам Господь!»Будь ласка, зверніть увагу на мій товар! Нажаль, вибачте, зараз у мене немає коштів. Але коли я допоможу Папі і виконаю волю Господа, він одарує мене і я зможу купити у тебе будь який товар. Ось, я вже і на місці! не дивлячись, зараз листопад 1095р. людей зібралось багацько. - Бачу тут і селян, і міщан та, навіть, дітей!!!- Тож славна буде битва!!!

Номер слайду 5

- Шлях наш був довгий і тривалий. Поки, аж ось, восени 1096р. Перед нашими очима предстало славне місто КОНСТАНТИНОПІЛЬ.

Номер слайду 6

Ура!!!Ось, нарешті, перша перемога. Влітку 1099р. ми звільнили перше християнське місто – Єрусалим!Папа був правий і ми на вірному шляху. А, ось, наші старі знайомі. Цікаво, про що вони зараз говорять, що думають…Привіт, як справи?Вітаю, з перемогою, тепер, по дорозі до дому, я в тебе можу, що завгодно купити.- Е ні, ніяких додому. Я чув, що Папа створить тут Єрусалимське королівство і судячи і нашої здобичі воно буде дуже багатим.- Тож, я залишаюся, тому покупки роби зараз.

Номер слайду 7

Закінчивши переможно Перший хрестовий похід, ми все славне лицарство під проводом французького короля Людовіка VІІ та німецького імператора Конрада ІІІ недовго відпочивали на лаврах і вже у 1147 – 1149 роках відправилися у Другий хрестовий похід

Номер слайду 8

- Ну що, недовго сумували!?Знову, я лицар Річард, вас кличу у похід. Похід, який став одним із най титулованим, бо в ньому прийняло участь найбільша кількість коронованих осіб – це і німецький імператор Фрідріх І Барбаросса, французький король Філіп ІІ Август та англійський король, мій тезка – Річард Левине Серце. Фрідріх І Барбаросса

Номер слайду 9

І, ось, нарешті, те заради чого ми всі піднялись на велику боротьбу. Це славне місто, місто витоків віри нашої християнської, з історії якого і розпочалася ера християнства. Нарешті, ми повернули над ним владу 13 квітня 1204 року, під час Четвертого хрестового походу 1202 – 1204 рр. Гарні слова ти говориш, славний лицар, але зарано розпочав ти перемогу святкувати !

Номер слайду 10

Дорогі учні, допоможіть мені зрозуміти слова арабського воїна! Ось, і повернувся я до дому. Закінчилися славні походи. Здобули все, що хотіли. Але я так і не зрозумів, чому їх воїн мені сказав: «Що перемогу ми зарано стали святкувати?»

Номер слайду 11

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ: Всесвітня історія: підруч. для 7 класу закладів загальної середньої освіти/ І. Я. Щупак, О. В. Бурлака, І. О. Піскарьова – Київ: УОВЦ «Оріон», 2020. https://www.google.com/search (карти)https://uk.wikipedia.org/wiki

pptx
Додано
17 липня 2022
Переглядів
1690
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку