Хто така Елізабет Тейлор

Про матеріал
Елізабе́т Ро́змонд Те́йлор— англо-американська акторка.Відома своєю акторською майстерністю, ефектною зовнішністю й стилем життя (була одружена 8 разів). Вважається однією з найбільших зірок Голлівуду усіх часів. Нагороджена двома преміями Оскар, БАФТА, Золотий глобус, «Срібним ведмедем» Берлінського кінофестивалю та ін., кавалер Ордена Британської імперії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хто такаелізабет тейлор. Презентацію виконав учень 9-а класу Тімченко максим

Номер слайду 2

Елізабе́т Ро́змонд Те́йлор— англо-американська акторка. Відома своєю акторською майстерністю, ефектною зовнішністю й стилем життя (була одружена 8 разів). Вважається однією з найбільших зірок Голлівуду усіх часів. Нагороджена двома преміями Оскар, БАФТА, Золотий глобус, «Срібним ведмедем» Берлінського кінофестивалю та ін., кавалер Ордена Британської імперії.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Елізабет Роузмонд Тейлор з'явилася на світ 27 лютого 1932 року в Лондоні. Її батьками була пара американських акторів, які працювали в британській столиці. У 1939 році, коли в Європі почалася велика війна, її батьки повернулися додому, в Лос-Анджелес, який відкрив перед їхньою дочкою великі можливості.

Номер слайду 5

У 1942 році компанія «Універсальний»пропонує 10-річної Ліз контракт на зйомки у фільмі «Кожну хвилину народжується людина», де вона зіграла роль Глорії Туайн. Цей фільм є першим у великій фільмографії великої актриси. У наступні два роки вона знімається в картинах ще двох компаній, які сьогодні стали основною силою Голлівуду - «MGM» ( «Лессі повертається додому») і «Лис 20 століття» ( «Джейн Ейр» з великим Орсоном Уеллсом).

Номер слайду 6

Першу свою «дорослу» роль Тейлор отримала в 1950 році у фільмі «Батько нареченої», а її роль у фільмі «Місце під сонцем» (1951) змусила заговорити про неї критиків.

Номер слайду 7

1963 рік став для кінематографа багатим на подіїВийшла в світ комедія «Цей божевільний, божевільний, божевільний, божевільний світ», Альфред Хічкок явив світові картину «Птахи», Інгмар Бергман випустив своє «Мовчання». В цьому ж році вийшла в прокат «Клеопатра» з Елізабет Тейлор у головній ролі. За неї вона отримала колосальний на ті часи гонорар в один мільйон доларів. Фільм виявився настільки дорогим, що окупився лише через 4 роки, коли права на його показ були продані телевізійним компаніям. Ця робота перевернула життя актриси. Вона стала зіркою, підкоривши своєю рідкісною красою і своєю яскравою, талановитою грою мільйони глядачів.

Номер слайду 8

Свій другий «Оскар» Елізабет Тейлор отримала за роль Марти у фільмі «Хто боїться Вірджинії Вульф?». Заради цієї ролі актриса пішла на великі жертви - їй довелося набрати значну вагу, який їй потім довго не вдавалося скинути. Ця робота стала останньою по-справжньому великий для Тейлор в кіно. Вона продовжувала багато зніматися, проте колишнього успіху не було. Глядачеві повинна бути згадана картина «Синій птах» за п'єсою Моріса Метерлінка, знята в 1976 році.

Номер слайду 9

В останній раз Елізабет Тейлор з'явилася на великому екрані в 1994 році і не здобув великої слави художньому фільмі «Флінстоуни». Крім того, слід зазначити, що Меггі Сімпсон зі знаменитого серіалу «Сімпсони» своє перше і єдине слово сказала голосом Елізабет Тейлор.

Номер слайду 10

Особисте життя

Номер слайду 11

Особисте життя Елізабет Тейлор приваблювала і до сих пір приваблює, мабуть, більше уваги, ніж її творчість. І це не дивно, адже у жінки з такою яскравою і незвичайною зовнішністю, яка опинилася на вершині слави, не може бути нудною, сірого життя простого обивателя. Варто кілька слів сказати про одну особливість зовнішності Тейлор. Актриса мала рідкісну генетичну мутацію - дістіхіаз, а просто кажучи - мала два ряди вій, що надавало її очам і її погляду особливу красу і виразність. Більш того, колір її очей багатьма визначається як фіолетовий, що є рідкісним випадком. Елізабет Тейлор була одружена 9 раз з 8 чоловіками. За одним з них - Річардом Бертоном - вона була заміжня двічі.

Номер слайду 12

Одним з найближчих друзів Елізабет Тейлор був король поп-музики Майкл Джексон. Ходили чутки про їхній роман і швидке весілля, проте все це залишилося тільки чутками. Швидше за все, це дійсно була велика дружба двох самотніх людей, яких любили мільйони, але які ніколи не знали щастя в особистому житті.

Номер слайду 13

23 березня 2011 світ облетіла сумна новина: що не стало Елізабет Тейлор. Не стало актриси, яка підкорила не одне покоління кіноманів усього світу, актриси, саме ім'я якої стало синонімом кінематографа в XX столітті. Не стало жінки, яка підкорила мільйони чоловічих сердець своєю красою, жінка, яка підкорила мільйони любителів кіно своїм яскравим талантом, жінка, чиє особисте життя цікавила багатьох більше, ніж їх власна. Після її смерті Майкл Уілдінг молодший - син актриси - сказав:«Вона була незвичайною жінкою, яка жила на повні груди кожен день. Її спадщина ніколи не зникне, її дух завжди буде з нами, її любов буде жити вічно в наших серцях ».

Номер слайду 14

Елізабет Тейлор померла в колі своїх рідних 23 березня 2011 року в медичному центрі Сідар-Сінай у Лос-Анджелесі, в віці 79 років, від серцевої недостатності. Похорон відбувся на наступний день за єврейським звичаєм. Не обійшлося без курйозу. Церемонія затримувалася на 15 хвилин, і тоді Джером Катлер сказав:«Вона навіть на свої похорони вирішила запізнитися».

Номер слайду 15

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 9 клас, Презентації
До підручника
Мистецтво 9 клас (Масол Л.М.)
Додано
28 лютого 2023
Переглядів
187
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку