Ілля Мечников лаурат нобелівської премії

Про матеріал
Це призентація прог відомого біолога. Призентація готувалася до дня нобелівської премії так як біолог є лауратом нобелівської премії
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ілля Ілліч Мечников Підготував Вознюк Олег

Номер слайду 2

Ілля Ілліч Мечников (15.05.1845)Народився у Харківській губернії, с. Іванівка, у дворянській родині. Видатний фізіолог, ембріолог, лауреат Нобелівської премії в галузі фізіології та медицини, почесний доктор Імператорського Харківського університету.

Номер слайду 3

3 В сім'ї гвардійського офіцера Іллі Івановича Мечникова син Ілля був четвертим, за дивним збігом обставин народився він в мальовничому містечку Панасівка (зараз населений пункт носить назву Мечникове) неподалік від Харкова. Тим часом обставини, які привели офіцера в провінційну глушину з Петербурга, досить цікаві. Не менш сильно, ніж дружину, любив батько вченого азартні ігри. Як виявилося, спадщини матері вистачило ненадовго, незабаром сім'я вимушено переїхала в місцевість, де проживання з дітьми обходилося дешевше;Мати майбутнього вченого, уродженка Варшави Емілія Львівна Мечникова (в дівоцтві Невахович) також представляє відомий рід. Дід вченого по материнській лінії, Лев Миколайович Невахович, відомий громадськості як засновник жанру так званої російсько-єврейської літератури;

Номер слайду 4

Олександр Ковалевський. Премія Карла Бера

Номер слайду 5

Мечников захистив магістерську та докторську дисертацію у Санкт-Петербурзькому університеті, приват-доцентом якого він став. У 1870–1882 роках він займав посаду професора у Новоросійському університеті, де плідно співробітничав з багатьма відомими науковцями

Номер слайду 6

Мечниковим було організовано першу в Україні і Російській імперії бактеріологічну станцію. Протягом 28 років він завідував лабораторією Пастерівського інституту.

Номер слайду 7

  Він створив першу вітчизняну школу мікробіологів, імунологів та патологів. Він є автором багатьох наукових праць у галузі біології та медицини, а також одним із засновників еволюційної ембріології.

Номер слайду 8

У 1882 році винайшов явище фагоцитозу і у подальшому розробив фагоцитарну теорію імунітету. За ці високі досягнення у 1901 році він був удостоєний Нобелівської премії в галузі фізіології та медицини.

Номер слайду 9

1888 — переїхав до Франції для роботи в Пасткрівському інституті там отримав лабораторію, займався загальнопатологічними питаннями, вивчав проблеми довголіття і ввів в медичний обіг термін «геронтологія», створивши однойменну науку. З 1905 р. — заступник директора Пастерівського інституту.

Номер слайду 10

1908 — Мечникову (спільно з німецьким вченим Паулем Ерліхом) було присуджено Нобелівську премію у галузі фізіології та медицини за праці про імунітет.

Номер слайду 11

Помер у Парижі 15 липня 1916 року у віці 71 року після кількох інфарктів міокарда. Урну з прахом поставили в Пастерівськом інституті.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Додано
11 квітня
Переглядів
43
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку