Інформація "Забруднене повітря"

Про матеріал
 Проживання в місцевості з сильно забрудненим повітрям небезпечно не тільки для легенів, але й для мозку, з'ясували вчені. Зокрема, через це...
Перегляд файлу
  • Проживання в місцевості з сильно забрудненим повітрям небезпечно не тільки для легенів, але й для мозку, з'ясували вчені. Зокрема, через це люди можуть стати дурнішими.
  • На думку науковців, брудне повітря загрожує реальними фізіологічними змінами в сірій речовині і зниженням його функцій, що в підсумку спричиняє погіршення розумових здібностей. Про це свідчать результати експерименту, проведенего групою американських вчених з Університету Огайо під керівництвом Лори Фонкен.
  • В основу дослідження лягли експерименти з мишами. Гризунів примушували дихати забрудненим повітрям п'ять днів на тиждень по шість годин протягом 10 місяців.
  • Концентрація забруднення повітря відповідала показникам, властивим деяким міським районам, де люди змушені вдихати частинки, вироблені машинами і заводами. Деякі з цих частинок настільки малі, що здатні досягати найвіддаленіших ділянок організму.
  • Через 10 місяців учені провели ряд тестів, щоб визначити зміни в розумових здібностях мишей. Після кількох тренувань їх помістили на добре освітлений майданчик і дали час знайти затишну темну нірку, де гризуни могли б відчувати себе комфортно.
  • Миші, які дихали брудним повітрям, шукали нору довше і частіше забували, де вона розташована. Крім того, у них виявився більш високий рівень тривожності і депресії, ніж у їх родичів.
  • Вчені уважно проаналізували область гіппокампу в мозку "міських" мишей, яка відповідає за процеси навчання, пам'яті і настрою, і виявили в ній явні фізіологічні відхилення. Будова клітин виявилося більш спрощеним, а в самій області виявилися ознаки запалення.
  • Нагадаємо, нещодавно вчені дійшли висновку, що Забруднене повітря небезпечніше за кокаїн
docx
Додано
7 жовтня 2020
Переглядів
294
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку