Інформаційна брошура "Корисні канукули"

Про матеріал
Літній відпочинок - це справжній виклик для батьків. Війна, стрес, фінансові обмеження тільки ускладнюють задачу. Перші дні червня, змушують батьків задуматися, як організувати дитяче дозвілля і чим зайняти дитину на літніх канікулах. Щоб літо пройшло весело і корисно, ми зібрали декілька корисних порад, як школяреві провести канікули з користю.
Перегляд файлу

Decorative 

Останні два роки літній відпочинок – це справжній виклик для батьків. Війна, стрес, фінансові обмеження тільки ускладнюють задачу. Перші дні червня, змушують батьків задуматися, як організувати дитяче дозвілля і чим зайняти дитину на літніх канікулах? Дітвора, яка шукає собі розваги самостійно, як правило, знаходить не зовсім те, що хотілося б батькам. І щоб літо пройшло весело і корисно, ми зібрали декілька корисних порад, як школяреві провести канікули з користю.

 

А зараз літо… Дивовижна казка!
Усе для щастя у природі є.
І ягідки, і фрукти, сонце й ласка,
На що не глянеш — то усе твоє:
І ліс, і річка, озеро гладеньке,
Квітуче поле, голосні гаї…

Надія Красоткіна

 

       КОРИСНІ КАНІКУЛИ

       2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Використані джерела:

https://rubryka.com/blog/shkilni-kanikuly/

 

 

 

 

                  Благовіщенський     

       академічний ліцей «Лідер»

 

 


 

 

 

Порада 5.

Організовуйте сімейне дозвілля: шашлики у дворі, походи в дозволені паркові зони, велосипедні поїздки. Це підтримає емоційний зв'язок та дасть розвантаження і вам, і дитині.

Порада 6.

Підтримуйте та заохочуйте спілкування дитини з друзями вдома та поза ним за допомогою тематичних вечерь, настільних ігор.

Порада 7.

За можливості, вивезіть дітей у безпечні місця: за кордон до подруг чи до бабусі в село, куди не долітають ракети. Хоча б на кілька днів. Переключення і зміна місцевості завжди добре впливають на розвиток дитини. А у випадку війни – ще й на її психіку.

 

Порада 1.

   Складіть окремо батьківський і дитячий списки, де напишіть, як хочете провести літо, куди поїхати, сходити, що відвідати. А потім при обговоренні об'єднайте їх в один.

Порада 2.

   Обов'язково дайте дитині тиждень-два відпочити ВІД УСЬОГО. При мінімальних правилах і обмеженнях. У них справді був важкий рік, і зараз є можливість перепочити, дайте нею скористатися.

Порада 3.

Домовтеся про обов'язки, які дитина бере на себе: наприклад, прибирання чи підтягування навчання. 

 

Порада 4.

Заплануйте разом (чи дитина самостійно) книги для читання та фільми для перегляду.

 

docx
Додано
5 червня
Переглядів
97
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку