Урок з батьками на тему «Як змотивувати свою дитину до навчання»

Про матеріал

Дана розробка виховного заходу на сьогоднішній день актуальну тему, як «Мотивація». В ній розкриваються причини незмотивованих дітей та шляхи самої мотивації.

Перегляд файлу

Година спілкування з батьками

Тема: Як змотивувати дитину до навчання

Мета: актуалізувати питання мотивації навчання молодших школярів; розглянути різні способи мотивації та виокремити з них ті, що краще діють.

                                                     Хід роботи

І. Організаційна частина

- Дитина- наш скарб, і всі ми хочемо, щоб цей скарб завжди сяяв. Розглянемо, що змушує дитину сяяти під час освітнього процесу:

-цікаві завдання
-цікава подача матеріалу
-любов до предмету
-мотивація з боку батьків
-мотивація з боку вчителя

-Тож, велику роль грає МОТИВАЦІЯ. Вона може бути різною, як позитивною, так і негативною.

ІІ. Основна частина

-Перш ніж зрозуміти, як змотивувати вашу дитину до навчання ви самі повинні усвідомити, чи потрібно вам це. Дитина повинна бачити, що ви також зацікавлені у навчанні та завжди згодні допомогти своїй дитини.

-А тепер щоб зробити піраміду мотивації, ми повинні з вами розглянути її різні способи. На листочках запишіть способи  дієвої мотивації вашої дитини, і тим самим ми з вами вишикуємо рейтинг заохочення.

-Більшість батьків мотивує свою дитину тим, що заохочує її різніми матеріальними благами: від солодощів до гаджетів.

-Як ви гадаєте, чи дієвий це спосіб і чому?

-Так, цей спосіб дієвий, але не на довго. Коли дитина розуміє, що вона отримала все, що хотіла, то цей спосіб одразу перестає діяти, і не дивно, тому що це була навіть не мотивація, а заохочення.

-Тож, в чому саме полягає мотивація?

-Більшість дітей здатні самостійно зрозуміти, що навчання є необхідним етапом в житті кожного, що без цього вони елементарно не навчаться рахувати, писати, і, навіть, вступити до ВНЗ.

-Ті, у кого саме такі діти,ви молодці, ваша робота батьками дає «солодкий плід». В кожній дитині є маленький вогник мотивації, наша з вами задача не погасити його, а утворити величезне полум*я, в очах з яким, ваша дитина буде творити. Чіпляйтесь за будь-яку нитку, коли у вашої дитини прокидається бажання щось робити, і тим самим вона побачить, що нікому не байдужа.

-Тож, перейдемо, до найголовнішого питання: ЯК?

-Всі ми знаємо, що наші діти полюбляють сучасні гаджети. З цього можна взяти якусь користь, наприклад, в онлайн-версіях є безліч тренажерів для навчання. Це дозволить вашій дитини проводити час в телефоні з користю.

-Більше беріть участю у різних конкурсах та олімпіадах, це мотивує дітей бути кращими за інших.

ІІІ. Заключна частина

-Мотивація – дуже складний процес, в якому повинні брати участь як вчитель, так і батьки. Тож, перш ніж почати змотивовувати свою дитину- почніть з себе.

docx
Додав(-ла)
Hladkova Elizaveta
Додано
29 січня 2019
Переглядів
4400
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку