Інформаційна хвилинка. Про звички

Про матеріал
Корисні поради про те, як і коли краще починати роботу над запровадженням нових корисних звичок?
Перегляд файлу

НОВІ ЗВИЧКИ: ЯК І КОЛИ ЗАПРОВАДЖУВАТИ

Коли ж, як не сьогодні, почати робити ранкову зарядку, бігати, робити вправи на релакс чи навчитись закидати м'яча у баскетбольне кільце?
Чому карантин - підходящий час для введення корисних звичок? Не випадково! Ви опинилися в нестандартній ситуації. Це раз. Ваші активні фізичні вправи набули додаткового сенсу: зараз це одна з небагатьох можливостей бути активним і підтримувати тіло в формі. Це два.

Тепер докладніше.

 Нова звичка - це формування нових нейронних зв'язків.
Ось чому, щоб звичка стала постійною, її потрібно повторювати: 20 днів (для любителів змін) і 30-40 днів (для всіх інших).

Коли починати?
Головному мозку «не хочеться» коригувати наш розклад. Має сенс дочекатися нестандартної ситуації. Наприклад, кидати погані звички і набувати нові, корисні, легше на відпочинку, у відпустці і під час подорожей. Карантин - також підходящий час! Бо це ситуація "из ряда вон"...

 Яку звичку краще вводити?
Будьте чесними: вам дійсно хочеться аби, скажімо, суспільство нав'язало свою моду? Займіться йогою. Так, йогою займатися корисно для здоров'я. Але якщо медитація - не ваша історія, то «потерплю два-три рази, а там звикну» - не спрацює. Головний мозок «просить» розуміння, як нова звичка якісно змінить життя, хоче похвали за успіхи і навіть "вимагає" заохочення, адже це така важка робота - міняти своє впорядковане життя!
Тому вибирайте те, що любите робити, якщо розумієте, яку користь отримаєте, і мотивуйте себе!

 Завдяки динамічним вправам, ми навчимося слухати тіло, а позитивні думки наблизять результат, тому що думка визначає наші емоції. Спробуйте силою уяви опинитися в точці досягнення бажаного, і порадуйте головний мозок. Тож працюйте з правильним настроєм на успіх!

І хороших вам звичок! 

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
25 травня 2020
Переглядів
430
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку