Інформаційний бюлетень проекту "Новинки швейної техніки. Рейтинг-фірм виробників швейних машин"

Про матеріал
Анотація: складений рейтинг фірм-виробників побутового і промислового швейного обладнання. Визначена обґрунтованість цін на швейні машини. Розроблена пам’ятка «Як вибрати швейну машину?». Вивчені новинки швейної техніки. Ключові слова: інформаційний проект, фірми-виробники швейної техніки, швейна машина, цифрове програмне керування.
Перегляд файлу

Матеріали підготувала Гончарюк Олеся Михайлівна - викладач спецдисциплін, вищої категорії, старший викладач

План

презентації інформаційного проекту

З предмета: обладнання швейного виробництва

Тема:  Новинки швейного обладнання

Рейтинг фірм-виробників швейних машин

Мета: поглибити знання учнів з обладнання швейного виробництва, мотивувати до самоаналізу, розвивати критичне мислення, вміння працювати з інформаційними джерелами; проявити загальну ерудицію, удосконалюючи аналітичні вміння

Завдання: підвищити рівень практичної підготовки підростаючого покоління щодо умов виробництва, надання само- та взаємодопомоги, розвивати культуру спілкування.

 

Форма проведення: презентація інформаційного проекту з обладнання швейного виробництва

 

Забезпечення: мультимедійні засоби, пам’ятки

 

План інформаційного проекту

1. Рейтинг фірм-виробників побутового швейного обладнання

2. Рейтинг фірм-виробників промислових швейних машин

  • Порівняльна характеристика побутових і промислових швейних машин;
  • 5 найкращих брендів промислових швейних машин
  • Огрунтованість цін на швейні машини;
  • Фірми поза рейтингом, які варті уваги

3. Презентація Пам’ятки «Як вибирати швейну машину?»

4. Новинки швейної техніки

- Демонстрація відеороликів:

«Швейна машина фірми TYPICAL»

«Швейна машина фірми Juki»

 

Інтерв’ю «Власна думка»

 

Питання для обговорення:

  • На що потрібно звертати увагу при купівлі швейної машини?
  • Чи має значення бренд при виборі швейної машини?
  • Чи варто купляти швейні машини невідомих брендів? Які при цьому є загрози?
  • В яких випадках висока ціна на швейну машину доцільна?

 

Підсумки заходу

 

Викладач         О.М.Гончарюк

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Методична скарбничка

Метод проектів надає величезний простір для реалізації ваших ідей. Існує кілька видів проектів, і ви можете вибрати той, що вам найбільше подобається. З матеріалів, зібраних на кожному етапі проектування, необхідно комплектувати портфоліо проекту. Вибравши тему свого проекту, необхідно відразу обміркувати вид продукту й вид презентації цього продукту.

Інформаційний проект — це проект, що спрямований на збір інформації про який-небудь об'єкт або з певної теми з метою аналізу, узагальнення й уявлення інформації для широкої аудиторії (маркетингові дослідження, соціологічне опитування). Ці проекти оформлюються у вигляді каталогів, буклетів, питальників, інформаційних стендів, рекламної продукції— це проект, що розігрується за самостійно створеним сценарієм (проблемно-рольові ситуації, основані на сучасному матеріалі, аналоги телепередач, наприклад «Модний вирок», «Очумілі ручки» тощо).

Форма продукту проектної діяльності – аналіз даних Інтернет джерел, інформаційний бюлетень.

Вид презентації – мультимедійна презентація, демонстрація відеороликів, доповідь.

Укомплектовано портфоліо проекту — папку, в якій зібрані  всі робочі матеріали 

Структура  проекту позначена таким чином:

  • мета проекту — результат (стаття, реферат, доповідь, відеоматеріали і ін.);
  • предмет інформаційного пошуку — поетапність пошуку з позначенням проміжних результатів—аналітична робота над зібраними фактами — висновки —коректування первинного напряму (якщо потрібен) — подальший пошук інформації по уточнених напрямах — аналіз нових фактів — узагальнення — висновки і т.д. до отримання даних, що задовольняють всіх учасників проекту, — висновки, оформлення результатів (обговорення, редагування, презентація, зовнішня оцінка). 

 

             Етапи створення інформаційного проекту

  1. Обґрунтування проекту. Формулювання мети й завдання проекту, обґрунтування його соціальної значущості, визначення теми проекту; організація робочих груп, розподіл завдань між учасниками проекту
  2. Пошуковий.  Дослідження проблеми й збір інформації (визначення кола джерел та пошук необхідних відомостей; аналіз можливих варіантів вирішення проблеми); вибір оптимального варіанта виконання проектного завдання (генерування ідеї); розроблення плану роботи над проектним завданням; добір матеріалів та інструментів; вибір форми презентації результатів проекту
  3. Технологічний. Здійснення діяльності кожного учасника проекту згідно з планом роботи над проектним завданням (реалізація проекту); підготовка презентації результатів проекту
  4. Заключний. Проведення презентації (захист проекту) оцінка результатів виконання проекту, колективних і особистих досягнень учасників проекту

 

 

 

 

 

 

 

Вступ

В Україні працює широка мережа підприємств масового виробництва одягу середньої та великої потужностей, а також підприємств індивідуального пошиття одягу, укомплектованих різноманітним сучасним технологічним обладнанням, тобто є база для розвитку швейної промисловості України.

Специфікою економічного розвитку Чернівецької області є активний розвиток швейних підприємств малої та середньої потужностей. Стає гостра потреба у забезпеченні цих підприємств сучасним, а саме головне якісним обладнанням.

Одвічне питання, яке задають собі як учні 1 курсу так і підприємці: «Яку купити швейну машину?, Яка фірма краща?». Отже давайте спробуємо розібратися в новинках сучасного швейного обладнання. 

 

  1. Рейтинг фірм-виробників побутового швейного обладнання

Презентація проекту пошуковою групою 1

 

Висока конкуренція на ринку текстильного обладнання здатна поставити в глухий кут навіть досвідченого кравця, не кажучи вже про початківців майстрів. Лідерство утримують десятки фірм-виробників швейних машин, серед яких Brother, Janome, Pfaff, Juki, Singer, Bernina, Minerva і багато інших. А найбільш продуктивними країнами в цій галузі вважаються Японія, Швейцарія та Німеччина. В асортименті таких торгових марок - не тільки класичні машини, а й оверлоки, коверлоки, розпошивалки, вишивальна техніка. Вони можуть бути механічними, електромеханічними і комп'ютеризованими - все залежить від бюджету і рівня роботи, який ставить перед собою покупець. Перед вами - 5 кращих виробників, про які потрібно знати перед походом в магазин за швейною машиною .

5 найкращих брендів побутових швейних машин для покупки

5 місце: Minerva

Австрійська техніка Мінерва - це електричні і комп'ютеризовані машини для кравців будь-якого достатку: самі бюджетні варіанти коштують близько 100 доларів, а преміум сегмент - від 500. З такою технікою простіше вчитися і набиратися досвіду, підійде вона і для професійної роботи. Серед її переваг:

  • широкий ціновий діапазон;
  • моделі, здатні працювати з усіма типами тканин;
  • різну кількість операцій - від 19 до понад 400;
  • наявність дисплея для зручності і швидкості;
  • високоякісний сплав і пластик, приємні на дотик;
  • міцний і довговічний корпус.

4 місце: Husqvarna

Швейцарський бренд - один з небагатьох, хто почав свою історію ще в XVII столітті і зберіг свої позиції до сьогодні. Husqvarna також випускає кухонну техніку і мотоцикли. Це бренд з величезною виробничою потужністю, і така різноплановість виробництва не заважає йому створювати виключно надійні машини. Хускварна був першим, хто застосував систему з центральною шпулькою, шов у формі зигзага і освоїв електропривод. Характерні плюси:

  • поділ на аматорський, професійний і елітний сегменти;
  • виконання більш ніж 500 операцій на деяких моделях;
  • унікальні інновації в мікрочіпах для комп'ютеризованої техніки.

3 місце: Singer

У рейтинг країн-виробників швейних машин не могла не увійти німецька компанія Зінгер - основоположник швейної машини. У неї донині одні з кращих електричних машин, які відрізняються швидкістю і функціональністю. Переваги фірми - це в першу чергу:

  • невисокі ціни, так як виробництво перенесено в Бразилію і азіатські країни;
  • постійний контроль якості фахівцями з США і Німеччини;
  • в деяких пристроях - можливості для пейчворка і квілтінга;
  • зрозумілий  інтерфейс.

2 місце: Brother

Його асортимент порадує навіть найвибагливішого клієнта: для новачків - пристрої від 100 доларів, а для високотехнологічного виробництва - до 8000! Практичність, універсальність, абсолютний комфорт в роботі - непорушні закони японської корпорації, яка з'явилася на світ ще в 1908 році. Незважаючи на те, що компанія займається також розробкою принтерів, факсів та настільних ПК, швейна машинка Brother - основа бездоганної репутації бренду. Серед його цінностей:

  • стильний дизайн і чудова функціональність;
  • величезний ціновий ряд;
  • абсолютне лідерство в сфері вишивальних пристроїв;
  • чудова робота навіть з найскладнішими тканинами.

1 місце: Janome

Джаноме - це найбільші в світі заводи, що виробляють понад мільйон одиниць швейної техніки в рік, які експортуються майже в усі країни світу. Саме йому належить найкраща швейна машина оверлок - Janome Mylock 210d. Крім того, заводи створюють і висококласні комплектуючі, які використовуються при створенні і ремонті пристроїв інших марок. Першості Джаноме - це:

  • найбільший асортимент з усіх існуючих брендів;
  • бездоганна збірка, чутливі кнопки і зручний для рук корпус;
  • деталі з високоякісних сплавів;
  • різна функціональність, що дозволяє не переплачувати за зайві опції;
  • мільйони позитивних відгуків та рекомендацій.

 

На практиці складно визначити, яка фірма швейних машин краща: кожна майстриня повинна знайти пристрій під свої конкретні цілі!

 

Це цікаво знати

Легенда свідчить, що свою теперішню назву, заснований в 1921 році, всесвітньо відомий японський виробник швейних машин Janome, отримав завдяки незвичайній формі човника, яким були оснащені перші швейні машинки Janome. Човник нагадував голову змії, що по-японськи звучало як Ja No Ме.

 

2.Рейтинг фірм-виробників промислових швейних машин

Презентація проекту пошуковою групою 2

 

  • Порівняльна характеристика побутових і промислових швейних машин

На відміну від побутових швейних машин, які володіють великим функціоналом, промислові машини мають обмежені можливості в опціях, що дозволяє використовувати їх в вузькоспеціалізованих галузях швейного виробництва.

Відмінність промислових швейних машин від побутових полягає:

У високій продуктивності. Висока швидкість роботи дозволяє обробляти великі обсяги продукції протягом невеликого терміну;

У тривалому терміні експлуатації. Якщо побутові швейні машини розраховані на термін до 7 років за умови щоденного користування протягом години, то для промислових швейних машин термін становить понад 10 років при цілодобовій експлуатації;

В електроприводі. У побутових машинах використовується колекторний електропривод, що працює в повторно-короткочасному режимі. У промислових машинах вид електроприводу залежить від специфіки виробництва і може бути використаний сервопривід, індукційний, фрикційний, електронний, асинхронний і інші;

У роботі з матеріалами. Промислові машини можуть працювати з матеріалами різної щільності. Звичайно, одна машина не може шити все, від гіпюру до натуральної шкіри, але можливостей вибору машини за типами тканини більше. Існує класифікація за матеріалами:

легкі і середні матеріали,

середньотяжкі матеріали,

важкі матеріали,

особливо важкі матеріали.

У конструкції. На відміну від побутових, промислові швейні машини працюють в посиленому режимі, що висуває особливі вимоги до конструкційних матеріалів. У більшості промислового швейного обладнання передбачена функція балансування, за допомогою якої не тільки оптимізується процес подачі матеріалу, але і знижується рівень вібрації, а, відповідно, і шуму;

У необхідності ремонтних робіт. Простота конструкції і обмеження функціонала забезпечує надійність роботи і рідко призводить до ситуацій, коли потрібний ремонт швейних машин.

  • 5 найкращих брендів промислових швейних машин для покупки

5 місце: TYPICAL

Засновник швейної індустрії в Китаї: ПЕРША фабрика-виробник швейних машин в Китаї, лідер серед китайських виробників за якістю машин .

Високотехнологічне обладнання зі стабільною якістю, за оптимальними цінами, розроблене за своїми власними технологіями для максимального задоволення потреб швейних підприємств. 

В цілому якість машин можна оцінити під час експлуатації і з часом: TYPICAL служить в середньому 7-10 років (при правильній експлуатації), а найдешевша китайська марка в середньому 2-3 роки. 

Технічні переваги TYPICAL:

1) Високолегована сталь (на відміну від дешевих моделей, де використовується найдешевша сталь) - подовжує життя машині. 

2) Якість збірки : співвісність валів, допуски посадки - забезпечують стабільність роботи машини і якість виконання операцій. 

3) Комплектуючі машин вир-ва Японія, Тайвань або Китай від найкращих виробників - продовжують життя машині (в дешевих машинах комплектуючі низької якості). 

Цінова політика 300-1500у.о.

 

4 місце: SIRUBA

Кожна машина має на своєму корпусі серійний номер, вона забезпечується листом перевірки і тестовим зразком шиття. Будь-яка машина може поставлятися тільки після успішного проходження тестів на вібрацію, температурних тестів і тестів на якість строчок і натяг ниток.  При випуску швейних машини застосовуються системи тривимірного контролю точності виготовлення деталей швейних машин, а завод має міжнародний сертифікат ISO-9002 від Бюро по товарній інспекції. Швейні машини з маркою «Siruba» отримали сертифікати якості Європейського союзу. Всі ці випробування роблять промислові швейні машини Сіруба кращими. 

Швейні машини, що випускає дана тайванська фірма, користуються великим попитом серед споживачів. Види матеріалів, що пошиваються на цих машинах бавовняні, синтетичні або трикотажні. У роботі з такими складними матеріалами не виникає ніяких труднощів, завдяки зручному і ергономічному дизайну. Виробник займається виготовленням різних швейних машин, проте найбільшим попитом користуються  оверлоки і розпошивальні. 

Цінова політика 600-900 у.о.

 

3 місце: Pfaff

Швейна машина або оверлок Пфафф - це надійність, виняткова якість і бездоганна репутація. Якщо ви цінуєте ці якості, то машини і оверлоки Pfaff зроблені саме для вас.

Висока якість виготовлення і збірки, довговічність і простота в освоєнні і експлуатації роблять швейні машини Pfaff привабливими для споживачів, що підтверджується неухильним зростанням продажів швейного обладнання Pfaff.

Висока потужність і швидкість шиття;

Не рве нитку, працює практично безшумно;

Рівне і плавне просування тканини;

Можливість контролю швидкості;

Успішно справляється і з тонкими, і з досить щільними тканинами в кілька шарів.

Цінова політика 500-1500у.о.

 

2 місце: Juki

Швейні машини і оверлоки Juki успішно конкурують з багатьма провідними світовими брендами. Багато дизайнерів одягу воліють використовувати машину і оверлок Джукі для виготовлення складних виробів, обробки країв виробів з ніжних тканин.

В цілому, за оригінальністю конструктивних рішень, швейні машини і оверлоки Juki перевершують більшість фірм. Це добре знають ті, хто на практиці мав справу зі швейним обладнанням Джуки. Як побутові, так і професійні швейні машинки Джукі ніколи не відмовляють, здатні зшивати будь-які матеріали та працювати з будь-якими нитками.

Цінова політика фірми 600-3000у.о.

 

1 місце: «Dürkopp Adler AG» 

Сьогодні, «Dürkopp Adler AG» пропонує широкий асортимент промислового швейного обладнання і транспортних систем для підприємств легкої промисловості. Компанія «Dürkopp Adler AG» має 11 філій, понад 80-і уповноважених дилерів і здійснює продаж та сервісне обслуговування обладнання по всьому світу. Основним напрямком роботи компанії є автоматизація процесів швейного виробництва з урахуванням індивідуальних вимог підприємств і специфічних операцій, які виконуються при виготовленні продукції.

 Швейна машина «Dürkopp Adler AG» – це мрія для всіх тих, хто пов'язаний з шиттям, а тим паче тих хто володіє швейним бізнесом. Ця фірма є одним з представників педантичної німецької якості, а на ринку швейного обладнання сама затребувана.

Цінова політика фірми 2000-5000у.о.

 

  • Обґрунтованість цін на швейні машини

 

 В цілому якість машин можна оцінити під час експлуатації і з часом:  середній термін служби машин фірм-брендів 7-10 років (при правильній експлуатації), а найдешевша китайська марка в середньому прослужить 2-3 роки. 

  Гарантія якості надається фірмами від 3 до 5 років.  Таким чином, якщо Ви купуєте дешеву машину, то за 10 років вам потрібно купити як мінімум 3 машини замість однієї. Якість вашого виробу буде на порядок нижче через нестабільну роботу дешевої машини. 

 

  • Фірми поза рейтингом, які варті уваги:

 

Швейні машини Jack одні з найвигідніших продуктів на сьогоднішній день. Вони використовуються практично на всіх видах підприємств починаючи від великих компаній і закінчуючи швейними майстренями і побутовими умовами. Промислові швейні машини Jack займають особливу нішу, завдяки своїй дешевизні і простоті обслуговування.

Вони користуються особливою популярністю на українському ринку і міцно зайняли місце лідера в деяких позиціях. Однак, кожна модель виконується з певним набором характеристик, які потрібно вибирати враховуючи специфіку та масштаби виробництва. 

Цінова політика 300-1500 у.о.

 

 Спектр продукції Zoje дуже великий - практично не залишилося сегментів швейного обладнання, яке б компанія не охопила. Понад сто видів швейних машин для побутового використання і 12 видів промислового обладнання , що випускається Zoje, отримали визнання споживачів в усьому світі, і їхня якість неодноразово була підтверджена міжнародними стандартами сертифікації ISO.

Цінова політика 270-1900у.о.

 

3. Презентація Пам’ятки «Як вибрати швейну машину?»

 

Пам’ятка при виборі швейної машини

  • визначити призначення швейної машини;
  • визначити  суму коштів, яку готові витратити;
  • визначити  фірму-виробник;
  • визначити  тип приводу до швейної машини (фрикційний, сервопривід, прямий);
  • вивчити технічну характеристику швейної машини:

швидкість шиття (кількість стібків/хвилину; кількість обертів головного валу/хвилину)

вид матеріалу – легкий, середній, важкий

максимальна товщина матеріалів

висота піднімання лапки (рукою, пристроєм)

тип транспортера (нижній; з голкою, що відхиляється; потрійний)

тип човника (горизонтальний, вертикальний)

автоматичні функції (закріпка, обрізання ниток, позиціонування голки)

 

4. Новинки швейної техніки (викладач)

 

Демонстрація відеороликів

 

«Швейна машина фірми Тіпікал»

«Швейна машина фірми Джуки»

 

Швейні машини з цифровим програмним керуванням мають систему управління робочими органами, механізмами, пристроями з використанням програми, в які цифровим кодом реалізуються команди управління. В машинах з ЦПК реалізовані в основному елементи мехатроніки (поєднання електронної системи управління з механічними системами виконання).

Особливе місце серед машин з ЦПК займають машини з програмуванням технологічного циклу з операційної панелі керування машиною, електроприводом і додатковими пристроями машини, встановлюються не тільки виконання допоміжних дій, але і закладаються кількість і послідовність виконання технологічних режимів обробки деталей (параметри закріпки, посадка матеріалу, число стібків).

Машини циклової дії з ЦПК виконують пришивання фурнітури (серії 530 фірми «Дюркопп-Адлер», BAS-311 фірми «Бразер», Японія), закріпки (серія 510 фірми «Дюркопп-Адлер», серія AMS фірми Juki модель КЕ430D фірми «Бразер»), петлі (модель LBH1700 фірми Juki, 540 фірми «Дюркопп-Адлер»), вишивальні операції (машини класу 31-92+100+800 ОАО ЗШМ, модель МСМ-170 фірми Juki, BAS-411 фірми «Бразер») . Для введення програми в дані машини використовується спеціальний прилад, комп’ютер, пульт управління або спеціальний пристрій, що записує параметри шиття на прикладі строчки за зразком із заданими параметрами по ділянкам.

Інновацією при виготовленні швейних машин нового типу є умонтування двигуна в головку швейної машини. Різноманітні функції і параметри роботи машини, задаються або контролюються на панелі управлянні з графічним дисплеєм: швидкість зшивання, форма та кількість стібків у закріпці, кількість запрограмованих стібків при обробці контуру

У сучасних машинах використовується пристрій автоматичного змащування машини.

Використовується пристрій із шкалою для точного налаштування тиску притискної лапки у залежності від структури матеріалу що виробляється, притискна лапка – плаваючого типу.

Машини оснащуються пристроєм для регулювання натягу голкової нитки при піднятій лапці, що необхідно, наприклад, при обробці заокруглених кутів. Також оснащуються: пристроєм мікрореверса для закріплення строчки з кнопочним управлінням, датчиком краю виробу, електромагнітом підйому лапки, пристроєм, що вимірює кількість ниток, що залишилися на шпулі.

Передбачене блокування включення швейної головки, коли вона відкинута, навіть при натиснутій педалі включення. Машини мають низький рівень шуму і вібрації.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Список використаних джерел

  1.  https://www.lapka.com.ua/article-32-kak-vybrat-promyshlennuju-shvejnuju-mashinu.aspx

 

  1. https://amtex.com.ua/

 

 

  1. http://softorg.com.ua/catalog/industrial-sewing-equipment

 

  1. https://www.sewing.kiev.ua/category/luchshaja-shvejnaja-tehnika/

 

docx
Додано
24 квітня 2019
Переглядів
1180
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку