Інформаційно-комунікативні технології під час взаємодії вчителів із батьківською громадою

Про матеріал
Інформаційно-комунікативні технології - одна з основ при педагогіці партнерства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ) при взаємодії педагогів з батьківською громадою. КЗ “Прудянський ліцей”Вчитель хімії: Курко Олександр Олександрович

Номер слайду 2

Інформаційно-комунікаційні технології (далі ІКТ) – це спосіб проникнення в усі сфери людської діяльності, забезпечення поширення інформаційних потоків у суспільстві та утворення глобального інформаційного простору. У сучасній системі освіти продовжують з’являтися нові інформаційні технології, що являють собою сукупність методології та технології навчання, виховання, в основу якої покладено використання програмного забезпечення комп’ютерів та інших носіїв для забезпечення інтерактивних програмно-методичних супроводів навчального процесу

Номер слайду 3

Педагогіка партнерства з батьками із використанням ІКТ – передумова гармонійного розвитку учня. Сьогодні, лише незначна частина батьків може спрямувати у правильне русло виховання своєї дитини, а отже, потребують допомоги фахівців. Такою допомогою повинна бути діяльність педагогів, які сприяють всебічному розвитку учнів, та допомагають родинам у їх вихованні.

Номер слайду 4

У нашій роботі ми використовуємо такі форми роботи з батьками:1) індивідуальні (анкетування, співбесіди, консультації, телефонний зв’язок).2) наочно-письмові (тематичні стенди, виставки, запис у щоденник зауваження та пропозицій).3) групові (консультації, збори).4) колективні (батьківські конференції, засідання батьківського комітету).

Номер слайду 5

ІКТ як засіб підвищення якості роботи з батьками здобувачів освіти Засоби інформаційно-комунікативних технологій допомагають педагогу урізноманітнити форми підтримки освітнього процесу, підвищити якість роботи з батьками, а також популяризувати діяльність класного керівника та ЗЗСО в цілому. Процес інформатизації в закладах освіти обумовлений вимогою сучасного розвинутого суспільства. Якщо зовсім недавно комп'ютер використовували тільки для пошуку і демонстрування ілюстрацій до занять, то зараз ІКТ стає невід'ємною частиною роботи з батьками.Інформаційні і, особливо, телекомунікаційні технології здатні підвищити ефективність взаємодії педагогічного колективу ЗЗСО та батьків при навчанні та вихованні учнів.

Номер слайду 6

Переваги використання ІКТ у взаємодії з батьківською громадою полягають у наступному:мінімізація часу доступу батьків до інформації;можливість продемонструвати будь-які документи, фотоматеріали;

Номер слайду 7

забезпечення індивідуального підходу до батьків; зростання обсягу інформації; оперативне отримання інформації від батьками; оптимізація взаємодії педагога з сім'єю.

Номер слайду 8

Наявність у ЗЗСО офіційного сайту в мережі Інтернет надає батькам можливість для оперативного отримання інформації про життя закладу, інформує про заходи, події, що відбуваються. Створення та функціонування сайту направлене на вирішення наступних завдань:- формування цілісного позитивного іміджу освітнього закладу;- удосконалення інформованості батьків про якість освітніх послуг в установі;- створення умов для взаємодії учасників освітнього процесу, соціальних партнерів навчального закладу;- стимулювання творчої активності педагогів.

Номер слайду 9

Рекомендації1) пояснювати необхідність участі батьків в освітньому процесі;2) популяризувати дистанційну форму навчання, не як данину сучасності, а як одну з ефективних форм навчання; 3) донести до суспільства важливість формування освітнього е-середовища та взаємодії між суб’єктами освіти.

Номер слайду 10

Справжній педагог повинен працювати на майбутнє!

Номер слайду 11

Список використаних джерел. Освітній портал. Дистанційна освіта [Електронний ресурс] / Освітній портал – Режим доступу до ресурсу: www.osvita.org.ua/distance. Бондаренко О. Розробляємо мережевий курс для відкритого навчання: крок за кроком / О. Бондаренко, Е. Смородська. // Заступник директора школи. – 2016. – №5. – С. 4–15.http://58.sadok.zt.ua/zrostayemo-profesijno-vykorystannya-ikt-v-osvitnomu-proczesi/

Номер слайду 12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!«Ти можеш!» - повинен нагадувати вчитель учневі.«Він може!» - повинен нагадувати колектив.«Я можу!» - повинен повірити в себе учень.(В. Шаталов)

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
5 листопада 2021
Переглядів
732
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку