Інформативна функція метафор

Про матеріал
У процесах метафоричної номінації багато залежить від національних традицій, скажімо, в такій області, як культура імені. Даруючи дитині ім’я, в Середній Азії традиційно використовують метафорику: Айжан – «весела луна», Алтинай – «золота луна», Гульбахор – «весняна квітка». Ім’я-метафора зустрічається і в інших мовах
Перегляд файлу

Інформативна функція метафор

Інформативність метафор

У процесах метафоричної номінації багато залежить від національних традицій, скажімо, в такій області, як культура імені. Даруючи дитині ім’я, в Середній Азії традиційно використовують метафорику: Айжан «весела луна», Алтинай «золота луна», Гульбахор «весняна квітка». Ім’я-метафора зустрічається і в інших мовах [5, с. 9].

2) Інформативна функція. Першою особливістю інформації, що передається за допомогою метафор, є цілісність, панорамність образу. Панорамність спирається на зорову природу образу, змушує по-новому поглянути на гностичну суть конкретної лексики, конкретних слів, які стають основою, сировиною, фундаментом будь метафори. Щоб метафора відбулася, зародилася, спрацювала, у людини повинен бути щедрий запас слів-позначень.

 

docx
Додано
30 січня 2019
Переглядів
739
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку