Інформування-презентація "Молодіжні неформальні течії та субкультури"

Про матеріал
Презентація містить матеріал про групи людей, об’єднаних специфічними інтересами, що визначають їхній світогляд. Спонукає учнів замислитися над сенсом життя та правилами співіснування з іншими членами соціуму.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Молодіжні течії та субкультури

Номер слайду 2

Мета: формувати зацікавленість до себе і до оточуючих людей; розвивати індивідуальність кожної дитини, розширювати світогляд; спонукати учнів замислитися над сенсом життя та правилами співіснування з іншими членами соціуму; критично аналізувати молодіжні субкультури, виділяючи в них позитивне та негативне; виховувати вміння самовиражатися, бажання знайти своє місце в житті, бути корисним суспільству.

Номер слайду 3

Підлітковий вік — надзвичайно складний і важливий період у житті кожної людини. Саме в цей час, коли ви вже не діти, але ще й не дорослі, шукаєте свого місця в такій групі, яка може задовольнити ваші потреби, єднає спільні інтереси, спільне ставлення до світу. Ви вже досить дорослі і маєте певні погляди на те, що красиво, а що ні, який одяг гарний і модний, а який краще не вдягати, як гарно поводитись, а як ні, які вчинки оточуючі сприймуть схвально, а до яких поставляться вороже. І кожен з вас хоче, щоб до нього ставились серйозно і сприймали його як особистість, хоче подобатись одноліткам, мати друзів та кохану людину. Це все природно. Але як цього добитися? Як привернути до себе увагу? Тут кожен діє по-різному, індивідуально. Хтось багато читає і може вразити будь-кого своїм інтелектом, хтось всіх переможе в комп’ютерних іграх, хтось курить і п’є пиво та віртуозно лається в колі друзів, хтось переможе будь-кого в бійці, а хтось починає яскраво фарбуватись і одягатись, робить пірсинг, тату і неймовірну зачіску та об’являє всьому світу, що він неформал! Сьогодні ми з вами поговоримо саме про таких людей, про молодіжні течії та субкультури. Хто знає, що означає поняття «субкультура»?

Номер слайду 4

Субкультура — зведення накопичених певним світоглядом цінностей і порядків групи людей, об’єднаних специфічними інтересами, що визначають їхній світогляд.

Номер слайду 5

ХіпіХіпі – це перше покоління американського післявійськового «бебі-буму», яке виросло у свій час і якому не до вподоби консерватизм та «правильність» американського суспільства 30-60-х років. Хіпі – це своєрідний протест проти індустріального суспільства з його жорсткими нормами, правилами тощо.

Номер слайду 6

Панки Термін «панк» увійшов в українську мову з англійської, має дуже багато значень. Найдавніша згадка про нього належить ще до часів Вільяма Шекспіра, коли слово означало найдешевшу категорію вуличних повій. У сучасній англійській «punk» означає «гниле дерево», «гниль», «непотріб», «непов нолітній сексуальний партнер» і все інше у цьому ж дусі. Наприкінці 60-х років, коли власне і зародився цей молодіжний рух, журналісти так назвали молодь, яка стояла біля його витоків.

Номер слайду 7

Скінхеди. Скінхеди, скіни (від англ. Skin - шкіра і head голова) – збірна назва представників молодіжної субкультури, яка сформувалася в Лондоні в кінці 60-х років двадцятого сторіччя. Важається, що 1969 рік був піком популярності цієї субкультури. Хлопці голили голови і носили тяжкі боти, які тепер стали атрибутом кожного скіна.

Номер слайду 8

ЕМОТермін з’явився у середині 80-х як скорочення від слова «емоція». ЕМО — стан душі тінейджера, який чутливо реагує на те, що відбувається навколо, вразливий, часто не знаходить розуміння ні серед однолітків, ні в родині. Емо - найпоширеніша субкультура серед підлітків (хоча іноді і трапляються прихильники старшого віку)

Номер слайду 9

Ролеві ігри, ролевики. Це люди, які люблять грати за сценарієм. Вони можуть поставити свою улюблену книжку як спектакль і жити так довгий час. По суті все те ж саме як при зйомках фільму, тільки без камер.

Номер слайду 10

Фріки. Люди, які люблять яскраво одягатися і поводитися, привертати до себе увагу. Тут і яскраві кольори одягу, і тату і різний пірсинг. По суті, ці люди не лише яскраво виглядають, вони і яскраво мислять. Зазвичай такі люди - це співаки, письменники, композитори. Взагалі, знову люди творчої натури. Фрік-культура – це культура сміливих і абсолютно відв'язних людей.

Номер слайду 11

Готипредставники готичної субкультури, натхненних естетикою готичного роману, естетикою смерті, готичної музики й відносять себе до готики-сцени.

Номер слайду 12

Металісти, рокери, байкери. Cубкультура, натхненна музикою в стилі метал. З'явилася у 1980-их роках. Субкультура популярна в північній Європі, досить поширена — в північній Америці, має значну кількість прихильників в південній Америці, південній Європі і Японії. На Близькому Сході, за винятком Ізраїлю і Туреччини, металісти нечисленні і піддаються переслідуванню

Номер слайду 13

Дякую За Увагу!

pptx
Додано
11 березня 2020
Переглядів
2240
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку