Інформування-презентація "Найгарніші будівлі світу"

Про матеріал
Презентація ознайомлює учнів з найгарнішими, найвідомішими будівлями світу, їх архітектурою
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найгарніші будівлі світу

Номер слайду 2

Мета: ознайомити учнів з найгарнішими будівлями світу, їх архітектурою; розвивати образне та логічне мислення, мовлення, естетичну культуру; виховувати любов та бережне ставлення до історичних пам'яток.

Номер слайду 3

Палац Потала (Тибет) - розташований високо над священним містом Лхаса палацовий комплекс є колишньою резиденцією уряду Тибету і зимової резиденція Далай- Лами . Більш помітний в справжні дні своїм величним виглядом , ніж колишніми мешканцями , цей величезний комплекс складається з 13 -ти поверхів , містить в собі тисячі кімнат. Вважається , що в будівництві палацу в VII столітті нашої ери брали участь більше 7000 працівників . Палац Потала в даний час є Державним музеєм Китаю і внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Номер слайду 4

Палац Потала (Тибет)

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Католичний храм Саграда Фамілія (Іспанія)Звичайно , це дуже гарний і самий незвичайний храм на планеті , що виник з фантазій одного з найбільш ексцентричних дизайнерів історії: Антоніо Гауді. Вежі храму звужуються і спрямовуються вгору , немов щупальця восьминога. Будівництво Храму Святого Сімейства почалося в 1882 році, при цьому , задум Гауді був настільки складним , що храм ще не завершений. У кінцевому результаті повинно вийти три фасаду та 18 веж , найвища з них ( 170 метрів) , являє собою Ісуса Христа. Планується завершити будівництво знакової пам'ятки Барселони в 2026 році, до 100-річчя з дня смерті Гауді.

Номер слайду 8

Католичний храм Саграда Фамілія (Іспанія)Ромашка використовується від простуди, п'ють з неї чай, полощуть горло, купають в ній малюків, миють волосся

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Тадж-Махал (Індія)Це найзнаменитіша будівля в світі. І саме романтичне, описане індійським поетом, як "сльоза на обличчі вічності". Тадж-Махал був побудований в Агре імператором Шах-Джаханом на згадку про його другу дружину, яка померла при народженні їх чотирнадцятої дитини в 1631 році. Цей екстравагантний пам'ятник любові з білого мармуру може пояснити замріяні погляди блукаючих навколо нього закоханих пар.

Номер слайду 12

Тадж – Махал (Індія)

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Мечеть Імама (Іран)У Ісфахані на тлі однієї з найбільших площ світу розташована Мечеть Імама - плиткове диво. Приголомшлива мечеть , споруда XVII століття , повністю покрита всередині і зовні блакитною та жовтою керамічною плиткою . Залежно від освітлення плитка змінює свій колір. Основний купол , заввишки 54 метри , викладений мозаїкою зі складним стилізованим квітковим візерунком , в той час як чудові головні ворота , висотою 30 метрів , є найкращим прикладом архітектурних стилів . Мечеть розташована на площі під кутом , приблизно в 45 градусів , і звернена фасадом до Мекки .

Номер слайду 17

Мечеть Імама (Іран)

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Музей Оскара Німейєра (Бразилія)Спроектований Оскаром Німейєром , знаменитим архітектором , який створив зовнішній вигляд бразильської столиці , музей в Куритибі кардинально змінить вашу точку зору щодо естетики. Як і у всіх великих будівель, музей славиться елементами , якими одні захоплюються, інші критикують . Основна галерея у формі скляного ока , балансуючого на вершині жовтого постаменту з ізогнутими рампами над басейном з водою. Опинившись всередині будівлі , туристи зазвичай називають його "музей - око". Тут ви будете впевнені , що кожен аспект дизайну музею поєднує в собі красу і фантазію.

Номер слайду 22

Музей Оскара Нимейєра (Бразилія)

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Собор Святої Софії (Турція) Собор Святої Софії є чудовим пам'ятником архітектури в центрі Стамбула , з його чотирма мінаретами , немов спрямованими на луну ракетами. Будівля, побудована в VI столітті нашої ери, пізніше стала мечеттю і , починаючи з 1935 року , музеєм. Значна структура була побудована всього за п'ять років. Мускусні стіни увінчані чудової краси куполом , 31 метр шириною і 56 метрів заввишки. Підстава купола оточена вікнами , так що здається , що купол майже літає в повітрі над будівлею .

Номер слайду 26

Собор Святої Софії (Турція)

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Неможливо описати всі найкрасивіші будівлі в світі , ми лише постаралися донести до вас деякі значущі варіанти таких архітектурних будівель різних стилів.

pptx
Додано
11 березня 2020
Переглядів
526
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку