Інклюзивна освіта її особливості.

Про матеріал

Що таке інклюзивна освіта?

Інклюзивна освіта полягає в тому, що всі учні, незалежно від вад здоров'я можуть навчатися в загальноосвітніх навчальних закладах, що відповідають вимогам віку, які знаходяться в їхніх сусідніх школах для отримання висококласних інструкцій, втручань та підтримки, які дозволяють їм досягти успіху у навчанні.

Перегляд файлу


Інклюзивна освіта: що це означає

Що таке інклюзивна освіта?

Інклюзивна освіта полягає в тому, що всі учні, незалежно від вад здоров’я можуть навчатися в загальноосвітніх навчальних закладах, що відповідають вимогам віку, які знаходяться в їхніх сусідніх школах для отримання висококласних інструкцій, втручань та підтримки, які дозволяють їм досягти успіху у навчанні.

 

Школа та класна кімната працюють так, що учні з інвалідністю настільки ж фундаментально компетентні як учні без вад. Таким чином, всі учні можуть бути повними учасниками навчального процесу.

Успішна інклюзивна освіта відбувається, перш за все, через прийняття, розуміння.

Всі учні повинні  відчували себе на рівні із здоровими дітьми. Вони повині відчувати підтримку, розуміння та допомогу вчителя. Це включає в себе викладача регулярної освіти та вчителя спеціальної освіти, а також всіх інших співробітників та викладачів, які є ключовими зацікавленими сторонами; і це також стосується і батьків.

Переваги для учнів

Простіше кажучи, як учні з і без інвалідності дізнаються більше. Я вважаю що учні з особливими потребами можуть отримати високі досягнення та вдосконалені навички за допомогою інклюзивної освіти як і  їх однолітки без фізичних та розумових вад.

Учні з особливими потребами  можуть мати значні досягнення в галузі грамотності (читання та письмо), математиці та соціальних.

Для своїх однолітків без інвалідності вони також демонструють більш позитивне ставлення в цих самих областях, коли в інклюзивних класах. Вони роблять більше академічних досягнень у читанні та математиці. В інклюзивному класі обов’язково повинен бути колега-тренер який  допомогає учневі, покращити власну роботу, допомогти зробити якесь завдання або просто пересуватися.  Оскільки вчителі уважно навчають різноманітних учнів, вони забезпечують навчання у більш широкому діапазоні методів навчання (візуальний, слуховий та кінестетичний), що також допомагає їхнім звичайним учням.

Інклюзивні стратегії в класі

Існує певна потреба в підтримці вчителів для впровадження інклюзивної аудиторії.  Потрібен батькам і вчителям більший досвід, та більше підготовки в інклюзивній  освіті. Вчителям потрібно більше наочного матеріалу для уроку за допомогою якого вона могла би донести матеріал дітям з відхиленнями. Ми лише почали цей непростий шлях, але поступово Ми, вчителі, нолагодим свою роботу і станемо більш досвідченими.

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
23 листопада 2018
Переглядів
610
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку