Інноваційні інформаційно-комунікаційні технології навчання математики

Про матеріал

Стаття присвячена можливостям організації навчально-виховного процесу з використанням сучасних мобільних пристроїв, які стрімко входять в життя людини. Приведено короткий опис додатків до IPad, смартфонів, які можуть бути використані вчителем на уроках математики, алгебри, геометрії, а також в позаурочний час.

Перегляд файлу

Інноваційні інформаційно-комунікаційні технології навчання математики

Характерною рисою останнього десятиріччя стало активне використання засобів мобільного зв’язку та різноманітних електронних пристроїв. Багато дітей в школі вільно володіє портативними пристроями: планшетами, смартфонами, цифровими диктофонами, плеєрами, т.д. Зараз практично кожен гаджет може бути використаний в навчанні для полегшення роботи вчителя та учня. За допомогою сучасних пристроїв можна підвищити інтерес учнів до уроків, а також зробити сам урок ефективнішим. Проведемо короткий огляд програмного забезпечення

 

PhotoMath – так називається додаток, видасть вам відповідь і покаже, крок за кроком,

шлях до його розв‘язання.

Мобільний додаток, який здатен розв'язувати математичні рівняння

“Учні можуть перевірити результати у своїх підручниках, швидко отримати результат і побачити, крок за кроком, як відбувається розв‘язання рівняння. Тобто, йдеться не тільки про те, щоб отримати результат, але й побачити весь процес розв‘язання”, – розповідає один із розробників, Дамір Сабол.

Цей додаток – безкоштовний, і цілком відповідає потребам і можливостям школярів, які часто користуються недорогими телефонами на системі Android.

Додаток Книга Формул.

Корисний для старшокласників. В ньому зібрано всі обрахункові формули з алгебри, геометрії, стереометрії, фізики. Достатньо встановити додаток на смартфоні чи планшеті і користувач матиме можливість в будь коли знайти необхідну формулу.

 

Основні можливості програми:

  • Сотні формул по алгебрі, геометрії, фізиці:
  • Зручний пошук по формулам;
  • Список констант і величин з фізики;
  • Ілюстрації по формулах з геометрії.

  Математика - все формулы – скриншот   Математика - все формулы – скриншот

 

ChalkBoard (Calculator) – додаток, що  допоможе користувачу в розв’язанні простих і складних математичних рівнянь. Програма має функцію голосового управління. Для цього потрібно натиснути на червоний круг.

 

Triangle Calculator корисний при розв’язуванні геометричних задач на трикутники, а саме розв’язувати трикутники за  двома сторонами та куту, двом кутам та стороні, чи за трьома сторонами. Переваги додатка в тому, що немає багато налаштувань та додаткових функцій, може бути використаний початківцями. В головному вікні програми можна вказати значення сторін трикутника (a, b, c), його кути  (A, B, C), присвоювати куту С значення  90 градусів. Після введення необхідних значень достатньо натиснути кнопку «=», і програма самостійно обрахує сторони та кути, що залишились та площу трикутника, його висоту. Крім того можна задати необхідну точність вимірювання кута (градуси, радіани, гради).

 

 

Додаток Графічний Калькулятор

Потужний інженерний калькулятор з можливістю побудови графіків. Може показувати проміжні результати обрахунків, знаходити координати точок перетину, корені функцій, екстремуми.

 

 

 

Основні можливості графічного калькулятора:

  • Обчислювати прості арифметичні вирази.
  • Обчислювати експоненти, логарифми.
  • Визначення комплексних чисел, похідних.
  • Відсоткові обрахунки.
  • Побудова графіків декількох функцій.
  • Графіки в полярних координатах.
  • Можливість обертати графіки, змінювати масштаб.
  • Побудова графіків на повний екран з альбомною орієнтацією.
  • Відображення таблиці функцій.
  • Збереження графіків у вигляді зображень.
  • Можливість обрахунку лінійних і квадратних рівнянь.
  • Робота з матрицями.
  • Збереження/завантаження історії обрахунків

 

Додаток GeoGebra.

Безкоштовна динамічна математична програма для всіх рівнів навчання, включає в себе алгебру, геометрію, таблиці, графи, статистику. Дає можливість працювати з функціями (побудова графіків, ви рахунок коренів, екстремумів, інтегралів).

 

 

 

Скриншоти для GeoGebra.

Додаток iCrosss.

Має набір різних об’ємних геометричних фігур з повним їх описом та формулами. Крім повного перегляду фігури, її також можна повернути, переглянути в різних ракурсах, також є можливість зробити переріз будь-якої площини та переглянути його.

 

doc
Додано
27 березня 2018
Переглядів
878
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку