Інноваційні технології в сучасній школі

Про матеріал
Тема презентації "Інноваційні технології в сучасній школі". Інноваційні технології в освіті – це нові методи, способи взаємодії вчителя та учнів, які забезпечують ефективне досягнення результатів педагогічної діяльності. Даний метеріал можна використати для виступу на педраді, засіданні методичного об'єднання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інноваційні технології навчанння у сучасній школі Підготувала: учитель фізики Андріївського ліцею № 1 Донецької селищної ради Ізюмського району Кривонос Любов Петрівна

Номер слайду 2

Мета: Розглянути інноваційні технології навчанння у сучасній школі сучасної школи. Сприяти усвідомленню методики використання інформаційно-комукаційних технологій при вивчені фізики.

Номер слайду 3

Обгрунтування актуальності теми Інноваційні технології в освіті – це нові методи, способи взаємодії вчителя та учнів, які забезпечують ефективне досягнення результатів педагогічної діяльності. Все у світі навколо стрімко розвивається, освіта не може стояти осторонь прогресу. Інноваційні технології стають повсякденною частиною навчального процесу у сучасних школах.

Номер слайду 4

Учитель є критичною ланкою процесу навчання. Він не тільки є джерелом інформації та академічних фактів - він допомагає учням зрозуміти сам процес навчання, знайти необхідну їм інформацію, сприяє розумінню того, як використовувати цю інформацію для відповіді на поставлені питання і вирішення складних проблем. Роль учителя в сучасному житті

Номер слайду 5

Застосування інноваційних технологій на уроках сприяє кращому засвоєнню навчального матеріалу, розвиває творчі здібності учнів, збільшує зацікавленість учнів до навчання, розвиває мислення і творчі здібності дитини, формує дослідницькі вміння та навички та активну життєву позицію в сучасному суспільстві. Іноваційні технології

Номер слайду 6

Основні види інноваційних технологій в освіті: 1. Збереження здоров'я. Мета — формування усвідомленого ставлення дітей до здоров'я та життя людини. 2. Проектна діяльність. Спільна робота вчителя та учня над створенням проблемної діяльності. Знання, які учні здобувають під час роботи над проектом, це їх особисті надбання. 3. Інформаційно-комунікаційні технології. Вивчення комп'ютерних технологій допомагає легко освоїти читання, математику, розвиває пам'ять і логіку. 4. Пізнавально-дослідницька діяльність. Учні беруть активну участь у різних навчальних експериментах, наочно бачать процес і результат своєї роботи.

Номер слайду 7

Основні види інноваційних технологій в освіті: 5. Особистісно-орієнтовані технології. Призначені для формування особистісних якостей учня, створення комфортних, безпечних умов розвитку, демократичних партнерських відносин між дітьми та педагогом. 6. Ігрові технології. Ігрові ситуації сприяють розвитку активного пізнавального інтересу. 7. Портфоліо. Зібрання особистих досягнень учня чи вчителя. Функції портфоліо — діагностична, рейтингова, змістовна. 8.ТВВЗ. Інноваційна технологія, яка ґрунтується на творчому підході, допомагає дітям розвиватися всебічно. 9. Дистанційне навчання. Технології ґрунтуються на самостійному пошуку учнем потрібної інформації.

Номер слайду 8

Інновації та навчальний план Оновлення навчального плану проводять з урахуванням інноваційних навчальних програм та актуальних вимог Міністерства освіти. Використання інноваційних технологій дозволяє використовувати конструктор навчальних планів та освітніх програм. Педагогу потрібно відповісти на кілька питань, щоб система сформувала пояснювальну записку, видала вчителю готовий навчальний план. Навички ХХІ ст.

Номер слайду 9

Штучний інтелект Освіта може стати способом адаптації до майбутнього. Уже є технологія у вигляді чат-бот платформ, що можна використати для ефективнішого управління школою і побудови освітньої траєкторії, як помічник у педагогічній діяльності. Вона може бути доповнена системою шкільного управління (school-management). Є готове рішення в Microsoft – Classroom Management. Хоча ці ресурси платні, є академічні ліцензії. Штучний інтелект допомагає вчителю створювати плани-конспекти уроків, презентації, тексти, тести. Згодом у кожного учня може бути свій асистент ШІ.

Номер слайду 10

Штучний інтелект Штучний інтелект ШІ ніколи не замінить живе спілкування зі вчителем, але якщо учень «застряг» на якомусь моменті, особливо якщо це формула чи новий термін, а урок аж за тиждень – то ШІ буде справжною знахідкою. Адже GPT може надавати підказки та рекомендації для виконання домашніх завдань і самонавчання, вказувати на ресурси, де можна знайти додаткову інформацію, або надавати пояснення до завдань, які учень не розуміє в будь-який час доби. Ну чим не помічник?

Номер слайду 11

Штучний інтелект ШІ може знаходити актуальну інформацію, рекомендувати підручники та ресурси, навіть створювати тести та завдання для оцінки знань учнів, адже GPT-чат не лише дає відповіді, він і запитання непогано вигадує.

Номер слайду 12

Моделювання в процесі навчання Під час вивчення фізичних явищ і процесів широко використовують імітаційні комп’ютерні моделі. За допомогою динамічного 3-D моделювання можна допомогти учневі уявити і зрозуміти будову та принципи роботи надскладних приладів. Використовуючи додаток 3D Engineering Animations, який безкоштовно встановлюється на смартфон, учень самостійно досліджуватиме та «заглядатиме всередину» двигунів, комп’ютерів, машин та механізмів.

Номер слайду 13

Моделювання в процесі навчання Додаток Powder дозволяє моделювати різноманітні фізичні процеси, які стосуються теплових, електричних та явищ ядерної фізики. Ядерний реактор змодельований засобами середовища Powder, виглядає доволі реалістично. Під час імітації його роботи можна слідкувати за параметрами реактора та процесами руху керуючих стрижнів.

Номер слайду 14

Ігрові технології Технології ігрового навчання - це така організація навчального процесу, під час якої навчання здійснюється у процесі включення учня в навчальну гру (ігрове моделювання явищ, "проживання" ситуації). Види ігор: • навчальні, тренувальні, узагальнюючі; • пізнавальні, виховні, розвиваючі; •репродуктивні, продуктивні, творчі.

Номер слайду 15

Мультимедійні технології Мультимедійні технології пов'язані із створенням мультимедіа-продуктів: електронних книг, енциклопедій, комп'ютерних фільмів, баз даних. У цих продуктах об'єднаються текстова, графічна, аудіо- та відеоінформація, анімація. Мультимедіа-технології перетворили комп'ютер на повноцінного співрозмовника, дозволили учням, не виходячи з навчальної аудиторії брати участь у конференціях, діалогах, вести кореспонденцію.

Номер слайду 16

Види діяльності Слайд-тестування Навчальні відео Презентації ШІ Імітаційні моделі

Номер слайду 17

Висновки: Одним з найважливіших стратегічних завдань на сьогоднішньому етапі модернізації освіти України є забезпечення якості підготовки учнів до того, щоб у майбутньому вони стали спеціалістами на рівні міжнародних стандартів. Розв'язання цього завдання можливе за умови зміни педагогічних методик та впровадження інноваційних технологій навчання.

Номер слайду 18

Дякую за увагу Бажаю успіхів

ppt
Додано
4 січня
Переглядів
251
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку