Інструкція до практичної роботи Тема: Трасування зображень в CorelDraw

Про матеріал
Інструкція до практичної роботи з інформатики Тема: Трасування зображень в CorelDraw
Перегляд файлу

ВКНЗ «Володимир-Волинський педагогічний коледж ім. А.Ю.Кримського»

Предметна комісія викладачів комп’ютерних та  математичних дисциплін

 

Тема: Трасування зображень в CorelDraw

Мета: ознайомитися з можливістю трасування растрових зображень в CorelDRAW, навчитися перетворювати растрові об'єкти в векторні; розвивати уяву, спостережливість та вміння аналізувати, комбінувати; виховати акуратність при роботі з ЕОМ, чіткість у діях.

Обладнання: комп’ютери класу, програма Corel Draw, файли та інструкції до практичної роботи.

 

Короткі теоретичні відомості

Трасування растрових об'єктів.

 Ви можете будь- який растровий об'єкт, вставлений в документ CorelDRAW, перетворити в векторний. Перетворення проводиться за допомогою програми CorelTRACE, що входить до складу пакету програм CorelDRAW. Для конвертування, цей компонент пакета програм повинен бути встановлений на вашому комп'ютері. В іншому випадку необхідно виконати повторну установку пакета / щоб додати компонент CorelTRACE.

Виділіть растровий малюнок і натисніть праву кнопку мишки, в контекстному меню виберіть одну з команд команду Трасування.

  •    Quick Trace  (Швидке трасування) — перетворення растрового зображення в набір векторних за один крок.
  •    Centerline Trace (Штрихове трасування) :
  •    Technical Illustration (Технічна ілюстрація) — застосовується для трасування чорно-білих ілюстрацій з тонкими, блідими лініями;
  •    Line drawing (Штриховий малюнок) — застосовується для трасування чорно-білих ескізів з товстими, помітними лініями. При необхідності настроїти результати трасування можна в діалоговому вікні PowerTRACE.
  •    Outline Trace (Контурне трасування) :
  •    Line art (Лінійна графіка) — застосовується для трасування чорно-білих нарисів і ілюстрацій;
  •    Logo (Логотип) — застосовується для трасування простих логотипів з невеликою кількістю деталей і кольорів;
  •    Detailed logo (Детализованный логотип) — застосовується для трасування логотипів з великою кількістю деталей і кольорів;
  •    Clipart (Колекція картинок) — застосовується для трасування готових до використання графічних об'єктів, що містять безліч деталей і колірні переходи;
  •    Low Quality Image (Зображення низької якості) — застосовується для трасування фотографій, при цьому якість деталізації підсумкового зображення не дуже важлива;High Quality Image (Зображення високої якості) — застосовується для рассировки фотографій високої якості з великою кількістю деталей, при цьому якість деталізації підсумкового зображення має велике значення.

 

Описание: Трасування растрових зображень, ілюстрований самовчитель corel draw 10

 

Отримані в результаті трасування векторні малюнки являють собою групу з багатьох об'єктів. Для спрощення можна Розгрупувати об'єкти та видалити деякі з них, поміняти колір і форму інших об'єктів. Так можна отримати високоякісний векторний малюнок, який буде навіть краще вихідного растрового зображення.

Описание: tras3

Оригінал

Описание: tras4

Трасування в режимі Логотип (Трасування абрисом)

Описание: tras5

Трасування в режимі Картинка (Трасування абрисом)

Описание: tras6

Трасування в режимі Зображення високої якості (Трасування абрисом)

 

Завдання для практичної роботи

  • Імпортуйте растрове зображення та продемонструйте результати трасування у різних режимах.
  • Створіть векторну відкритку для улюбленого міста.

Описание: Результат пошуку зображень за запитом "erhf]yf  вектор"  Описание: Пов’язане зображенняОписание: E:\user\natali\Desktop\depositphotos_31437019-stock-illustration-black-and-white-silhouette-of.jpg

 

Список рекомендованих джерел:

  1. Маценко В.Г. Комп’ютерна графіка: Навчальний посібник. – Чернівці: Рута, 2009 – http://arr.chnu.edu.ua/handle/123456789/141 - 343 с.
  2. Морзе Н.В. Інформатика: підруч. для 9-го кл загальноосвіт. навч.закл. / Н.В. Морзе, О.В. Барна, В.П. Вембер.  – К: УОВЦ «Оріон», 2017. – 208 с.
  3. Поліщук Н.В. Методичні рекомендації до виконання практичних робіт. Основи роботи з векторною графікою в Corel Draw/Н.В. Поліщук.  – Електронна бібліотека Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім. А.Ю. Кримського. - 23.09.2011 - http://vvpk.at.ua/load/cikl_naukovo_prirodnichikh_disciplin/komp_39_juterna_grafika/83
  4. Ривкінд Й.Я. Інформатика: підруч. для 9-го кл загальноосвіт. навч.закл. / Й.Я. Ривкінд – Київ: Генеза, 2017. – 288 с.


docx
Додано
27 лютого 2019
Переглядів
2263
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку